Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Niciunul dintre cei peste 25.000 de salariați de la Poșta Română nu va fi afectat de transferul contribuțiilor sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca urmare a modificărilor aduse Codului Fiscal de la 1 ianuarie 2018, niciunul dintre cei peste 25.000 de salariați de la Poșta Română nu va fi afectat de transferul contribuțiilor sociale, de la angajator la angajat, a anunțat operatorul poștal, într-un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.

”Am luat decizia de a veni în sprijinul angajaților noștri. Îi asigur, pe această cale că, începând de anul viitor, veniturile lor nete nu vor fi atinse de niciun fel de scădere. Compania Națională Poșta Română respectă strategia fiscală guvernamentală. În același timp, asigurăm angajații companiei că veniturile nete în Poșta Română nu vor fi afectate, în nici un fel, începând de anul viitor”, a declarat Elena Petrașcu, directorul general al Companiei Naționale Poșta Române (CNPR).

Poșta Română este o companie națională înființată conform Legii 31/1990, nu o instituție publică. Aceasta funcționează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că își formează singură veniturile din contracte comerciale și, prin urmare, se autofinanțează.

Compania este deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională (MCSI), în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP) în proporție de 25%.

Poșta deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, prin modificarea Codului fiscal, o serie de măsuri privind impozitarea IMM-urilor, impozitul pe venit și contribuțiile sociale.

Astfel, de la 1 ianuarie 2018, contribuțiile sociale trec de la angajator la angajat, iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Nivelul contribuțiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă din totalul de 22,75% contribuții datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuții reținute de angajator în numele salariatului, iar contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanțe salariale.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea