Rămâi conectat

Curier Județean

Nereguli la un cabinet de familie din zona Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În perioada 2 – 7 martie, inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba au făcut 32 de controale în unităţi sanitare, şcolare, de alimentaţie publică şi colectivă, unitaţi de industrie alimentară, unitaţi industriale şi prestări servicii. Aşa cum ne-a precizat dr. Cristina Galoş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Alba (DSP), au fost constatate neconformităţi în ceea ce priveşte condiţiile igienico – sanitare în 8 unităţi de coafură – frizerie, o cantină şcolară, cabinete medicale şi dentare, pentru acestea aplicându – se un număr de 7 avertismente – conform O.G. 2 din 2001 şi o amendă în valoare de 600 de lei. Sancţiunea pecuniară a fost dată unui cabinet medical de familie din zona Cugir. Aici inspectorii DSP Alba au constatat nerespectarea modalităţii de colectare a deşeurilor medicale (seringi, pansamente), lipsa termometrului şi a graficului cu temperaturi în frigiderul unde sunt depozitate vaccinurile. Trebuie precizat că valorile optime sunt de +4, – 2 grade C. Vaccinurile depozitate în frigiderul cabinetului medical de familie au fost ridicate în vederea distrugerii lor. De asemenea, tot aici, inspectorii au găsit medicamente expirate în trusa de urgenţă… La un alt cabinet medical de familie a fost constatat lipsa controlului medical al angajaţilor, cabinetul în cauză primind avertisment.
Printre unităţile avertizate s-a numărat şi o cantină şcolară unde s-a depistat lipsa anchetei alimentare. Această anchetă se face în lunile februarie, mai şi iulie şi prin intermediul acesteia se urmăreşte raţia alimentară (valoarea calorică şi nutritivă) a copiilor pe parcursul unei săptămâni. Şi la un coafor inspectorii au descoperit că nu au fost efectuate cursurile privind noţiunile fundamentale de igienă, cursuri ce se fac o dată la trei ani de către firme specializate şi autorizate în acest sens.
În data de 24 februarie, ca urmare a reclamaţiilor primite la serviciul de control al D.S.P. s-a efectuat un control igienico-sanitar la Piaţa Agroalimentară Cetate, unde a fost semnalată lipsa apei potabile la punctele de desfacere a produselor lactate, la cişmele şi la grupurile sanitare. Inspectorii DSP au stabilit un termen de remediere însă, la data recontrolului deficienţele constatate nu erau remediate. Pentru că nu erau îndeplinite condiţiile minime de funcţionare s-a hotărât luarea în discuţie a sancţionării conducerii unităţii. În data de 4 martie s-a efectuat un control comun cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba pentru inventarierea tuturor agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în această locaţie. (L.I.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

30 septembrie 2022| Garda Națională de la Alba Iulia și Personalitățile Unirii, un nou sezon de reconstituire istorică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Națională de la Alba Iulia și Personalitățile Unirii, un nou sezon de reconstituire istorică

Vineri, 30 septembrie 2022, începând cu ora 17, la Alba Iulia debutează un nou sezon de reconstituire istorică, de data aceasta având în prim plan Garda Națională de la Alba Iulia și Personalitățile Unirii.

Astfel, până la 1 decembrie, publicul se poate întâlni, în fiecare vineri de la ora 17, pe esplanada Sălii Unirii, cu reenactorii albaiulieni care dau viață atât Gărzii Naționale, cea care a asigurat securitatea Marii Adunări de la 1 decembrie 1918, dar și cu personalități din istoria românilor, precum regele Ferdinand, regina Maria sau primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul susținut de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Uniri Alba Iulia își propune să promoveze atât actul de la 15 octombrie 1922, Încoronarea, dar și Marea Unire de le 1 decembrie 1918, ambele momente având loc la Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Primăria Alba Iulia își îmbracă polițiștii locali. Aproape 5.000 de lei pentru pantaloni, caschete, scurte și bocanci

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia își îmbracă polițiștii locali. Aproape 5.000 de lei pentru pantaloni, caschete, scurte și bocanci

Polițiștii locali din municipiul Alba Iulia vor beneficia de uniforme noi, scurte de vânt, cămăși, pantaloni, caschete și embleme, în valoare de aproape 5.000 de lei.

Primăria municipiului Alba Iulia, va cumpăra articole de îmbrăcăminte pentru polițiștii locali din oraș, în valoare totală de 4.953 de lei, fără TVA.

Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Elit - Gustul Desăvârșit
Denumire articol Cantitate de aprovizionat (buc.)
Scurtă vânt 13
Scurtă iarnă 1
Pantalon 13
Pantalon căptușiți 13
Bocanci 7
Pulover 7
Cască de protecție 6
Mănuși de protecție 1 set


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Albaiulianul Ioan-Alexandru Mincă are nevoie, mai ales acum, de sprijin financiar! Transplantul de inimă, singura variantă pentru a trăi!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ioan-Alexandru Mincă (35 de ani), fratele portarului albaiulian Mihai Mincă, are nevoie de ajutor pentru a trăi, întrucât sansa sa la viață este doar transplantul de inimă: concluzia la care au ajuns specialiștii din Leipzig!!!

Alexandru a stat 3 săptămâni în Germania, în încercarea de a fi operat pulmonar și la inimă, dar medicii au decis că este foarte riscant și doar transplantul rămâne în discuție.

Ioan-Alexandru Mincă urmează să revină în Germania, fiind pus pe o listă de așteptare.  Familia trebuie să găsească o chirie în apropierea Spitalului din Hannover, în acest timp fiind sub tratament la domiciliu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Eu, împreună cu familia, vă mulțumim din tot sufletul pentru că ne-ați fost alături. Însă avem în continuare nevoie de sprijinul vostru„, a transmis Ioan-Alexandru Mincă.

În vară, cazul său indica efectuarea a două intervenții chirurgicale, posibile doar în străinătate, la Viena, iar estimările preliminare ajungeau la o sumă de peste 45.000 de euro.

În urma apelului umanitar, oameni mărinimoși i-au sărit în ajutor, însă fondurile strânse până în prezent nu sunt suficiente.

Donațiile se pot face în conturile:

Contul RON

IBAN: RO97BTRL00101201L61194XX

Titular cont: Suciu Roxana Iuliana

Banca: Banca Transilvania

 

Contul EURO

IBAN: RO55BTRLEURCRT00L6119401

Titular cont: Suciu Roxana Iuliana

Banca: Banca Transilvania

Persoană de contact: Roxana Iuliana Suciu (telefon 0740/ 361942).

La numărul de telefon așișat se poate dona și prin  BT Pay sau Revolut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea