Rămâi conectat

Politică Administrație

Nemulţumire în Consiliul Local Cugir: Social–democraţii au contestat modul de repartizare a consilierilor locali în CA din şcoli

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ieri, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a consiliului Local Cugir au fost înscrise şi două proiecte de hotărâre iniţiate de edilul sef al oraşului Adrian Teban, cu privire la ,,Desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local Cugir în Consiliul de Administraţie al unităţilor şcolare de pe raza oraşului.’’, precum şi ,,Aprobarea structurii şcolare pentru anul de învănt 2015/2016’’.

CL CugirLa propunerea grupului de consilieri aparţinând formaţiunii PSD, ambele proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi a legislativului local. Unul dintre motive a fost legat de faptul că şedinţa consiliului local a fost convocată în aceeaşi zi cu transmiterea materialelor ce urmau a fi supuse dezbaterii, încălcând prevederile legale care precizează că ordinea de zi se înaintează aleşilor locali, cu cel puţin cinci zile înaintea desfăşurării şedinţei de consiliu.

Celălalt motiv care a determinat solicitarea retragerii de pe ordinea de zi a proiectelor amintite a fost legat de repartizarea consilierilor în consiliile de administraţie din unităţile locale de învăţământ. Prin vocea liderului de grup, consilierul Mircea Trifan, social -democraţii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de felul discriminator în care aleşii PSD se regăsesc în aceste structuri. Astfel, doar un singur PSD-ist –viceprimarul Horea Rotche a fost repartizat într-un consiliu de administraţie, în timp ce 10 reprezentanţi ai noului PNL ocupă locuri la toate instituţiile şcolare din oraş, după cum urmează:

 –Colegiul Naţional ,,David Prodan’’         – Radu Roşian Rodica Florea (PNL)

 – Colegiul Tehnic ,,I.D.Lăzărescu’’          – Emil Muntean, Dan Cherecheş, Marin  Morariu (PNL)

 – Scoala Gimnazială ,,Iosif Pervain’’            – Romulus Micu şi Paul Kiss (PNL)

 – Şcoala Gimnazială ,,Singidava’’  – Rafael Popescu şi Camelia Dumitrean( PNL) Vasile Sorin (PP-DD)

 –  Şcoala Gimnazială nr.3                               – Horia Rotche (PSD) şi Ioan Mircea Ferchian (PNL)

Urmează ca dezbaterea pe această temă să fie reluată într-o viitoare reuniune a legislativului local.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea