Rămâi conectat

Actualitate

Nelu Tătaru: Plajele ar putea fi deschise după 15 iunie dacă numărul cazurilor zilnice continuă să scadă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat, marți, că nu se pune problema impunerii de noi restricţii împotriva coronavirusului. Însă, spune ministrul, dacă numărul cazurilor zilnice continuă să scadă, executivul ia în calcul o nouă relaxare prin deschiderea teraselor de la 1 iunie şi a plajelor de la 15 iunie.

„Deocamdată nu se pune problema (impunerii de noi restricţii – n. red.), noi gestionăm și evaluăm rezultatele fiecărei zile. Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă – 177. Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă de relaxare, urmând ca de poimâine (miercuri – n.r.) să evaluăm și să gestionăm zilele care au urmat. Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puțin unele reguli de distanțare sau purtarea măștii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă și ne vom adapta după fiecare zi”.

Pe de altă parte, o evoluție favorabilă a epidemiei ar putea aduce măsuri de relaxare, precum deschiderea teraselor:

„În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”, a explicat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru la B1 TV.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea