Negruț, scrisoare pentru premier: Programul de guvernare, publicat în Monitorul Oficial, nu e același cu cel dezbătut în Parlament

Domnule Prim-ministru, desemnarea dumneavoastră în această înaltă funcţie s-a produs pe fondul unei crize politice dar şi în urma unei mari aşteptări a societăţii româneşti. Evenimentele tragice petrecute în clubul Colectiv au fost declanşatorul unor ample manifestări de stradă, care în opinia Clement Negrut01mea au reuşit să arate pe tot parcursul derulărilor că România se află la momentul în care este nevoie de o resetare a clasei politice. Românii prezenţi în stradă şi-au manifestat dorinţa de a avea un guvern fără influențe politice, o clasă politică responsabilă. Printre solicitările tinerilor manifestanţi s-au remarcat de departe următoarele:

  1. Reducerea numărului de parlamentari la 300;
  2. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin;
  3. Depolitizarea instituţilor publice;
  4. Eradicarea corupţiei şi eliminarea oamenilor politici corupţi.

Domnule Prim-ministru, am constatat că unele din aceste deziderate erau cuprinse în programul de guvernare pe care l-au primit parlamentarii, program de guvernare pe baza căruia au fost audiați miniştrii desemnaţi şi care a primit votul de încredere în Parlament.

Spre surprinderea mea şi a multora din colegii mei, la prezentarea programului de guvernare de către dumneavoastră în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, nu aţi amintit nimic despre solicitările prezentate mai sus, dar mult mai grav este faptul că acest program nu este acelaşi cu cel publicat în Monitorul Oficial partea I din 17.11.2015. Acest lucru contravine atât regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului cât şi Constituţiei României.

Vă învederez faptul că programul de guvernare publicat în Monitorul Oficial este modificat şi completat în nu mai puţin de 7 poziţii, elemente importante care fac obiectul solicitărilor societăţii civile au fost scoase din programul de guvernare prezentat comisilor de specialitate în care s-au derulat audierile miniştrilor desemnaţi.

Consider că Parlamentul a dezbătut şi a acordat votul de încredere pe un program de guvernare care nu este acelaşi cu cel publicat oficial, ceea ce în opinia mea este o încălcare flagrantă a legii.

Domnule Prim-ministru, românii au cerut în stradă eliminarea corupţiei, au cerut alegerea primarilor în două tururi, au cerut reducerea numărului de parlamentari, au cerut un Guvern lipsit de compromisuri şi nepătat politic. Constatăm însă, că multe din cerinţele societăţii civile nu mai sunt de interes pentru Guvernul pe care îl conduceţi.

Pe cale de consecinţă, domnule Prim-ministru, vă rog să prezentaţi public poziţia dumneavoastă faţă de cele pe care vi le-am sesizat.

Totodată vă rog, domnule Prim-ministru, să faceţi toate demersurile ca instituţia Monitorul Oficial al României să revină în subordinea Parlamentului, aşa cum a fost până la evenimentele petrecute în ,,marţea neagră” din iulie 2012.

Cu respect şi consideraţie, Deputat Clement Negruţ

(V.N.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Sebesan 27 noiembrie 2015 at 14:51

Azi 27.11. 2015 prin cutiile postale ale sebesenilor erau introduse ,,fituici,,ale MP (CLEMENT NEGRUT ) pe care ,,cu pretuire,, se ureaza La multi ani,ROU si romani !!! Mai nene fost PDL….lupta sa fie facute reforme adevarate in birocratia stufoasa din toate institutiile care mai poarta destui comunisti .Sa fie redusi nr.de consilieri locali si mai ales judeteni ca nu-si au rostul atatia,maxim 10 la un municipiu !Lasa gargara…..,fapte ca cele propuse mai sus ,ca de urari ne e plin podul !

pilu 27 noiembrie 2015 at 18:58

Ho, ho, ho, ce credul esti (sau asta mi se pare mie), pai ceea ce spui tu nu faceati nici voi (si nici altii). Unde ai vazut sau auzit parlament care sa tina cu omul? Mare gargaragiu esti !

contribuabilu` 29 noiembrie 2015 at 21:26

Haidi mai fotbaleatorule…ca esti chitibusar ! Parca n-ai stii ca….nici ce-a „zis” ala de-i PM-u` sasului in Parlament, nici ceea ce a „aparut” in MO n-o sa se….indeplineasca ….veac !?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...