Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Muzică la maxim, alcool, scandal și distrugeri, într-un bloc din Alba Iulia. „Petrecărețul” condamnat la închisoare și plata unei amenzi penale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muzică la maxim, alcool, scandal și distrugeri, într-un bloc din Alba Iulia. „Petrecărețul” condamnat la închisoare și plata unei amenzi penale

Un „petrecăreț” din Alba Iulia s-a ales cu o condamnare la închisoare și cu amendă penală, după ce, în repetate rânduri, s-a îmbătat, a deranjat liniștea vecinilor ascultând muzică la volum ridicat, a amenințat și a distrus mai multe obiecte ale blocului.

La data de 08 martie 2020, în jurul orei 17:00, inculpatul, aflat într-o avansată stare de ebrietate, în timp ce se afla pe holul blocului, a tulburat ordinea și liniștea locatarilor prin proferarea de cuvinte și expresii jignitoare, prin adresarea de amenințări cu acte de violență, atât verbal, cât și prin folosirea unui cuțit, prin ascultarea de muzică pe hol la un volum ridicat, prin aruncarea cu sticle și pahare, dar și prin spargerea geamului ferestrei situată pe holul de la etajul 3 al blocului.

O martoră a declarat faptul că, la data de 08.03.2020, în jurul orei 17:00, în timp ce se afla la domiciliu, a auzit muzică la un volum ridicat venind dinspre holul blocului, fapt ce a determinat-o să iasă din apartament, ocazie cu care a observat că geamul de la holul etajului era spart.

În continuare, martora declară că în momentul în care a fost observată de către inculpat, acesta s-a prins cu mâna de organele genitale și a început să îi adreseze cuvinte și expresii jignitoare.

De asemenea, inculpatul a început să arunce cu sticle și pahare înspre ea, în tot acest timp adresându-i injurii și amenințări cu acte de violență, de față fiind mai multe persoane.

Totodată, martora a declarat că, la un moment dat, inculpatul a luat un topor de care s-a folosit pentru a lovi pereții, dar și un cuțit pe care îl folosea pentru a amenința persoanele prezente.

De asemenea, la data de 15 martie 2020, în jurul orei 20:00, inculpatul, aflat într-o avansată stare de ebrietate, în timp ce se afla în fața blocului, a tulburat ordinea și liniștea locatarilor prin proferarea de cuvinte și expresii jignitoare, prin adresarea de amenințări cu acte de violență, prin folosirea unei bâte, prin încercarea de a-l lovi pe un vecin, dar și prin lovirea ușii de acces în scara blocului.

Citește și: Un adolescent de 15 ani, din Alba, a dat 23 de spargeri de locuințe, imobile în construcție și mașini. „Capul” grupului, trimis în centru educativ și obligat la plata daunelor materiale de 50.000 de lei

O martoră a declarat că, la data de 15.03.2020, în jurul orei 20:30, se afla în apartamentul unde domiciliază, iar la un moment dat a fost strigată de către fiul ei, acesta cerându-i ajutorul, întrucât inculpatul se află în fața blocului cu o bâtă în mănâ și îl amenință cu acte de violență.

În continuare, martora declară că inculpatul se afla în fața blocului, în stare de ebrietate, și avea o bâtă în mână cu care gesticula și adresa amenințări.

La fața locului a venit și soțul martorei, inculpatul repezindu-se înspre acesta cu scopul de a-l lovi, însă fără a reuși acest lucru.

Din aceeași declarație mai rezultă că inculpatul a amenințat că va distruge toate mașinile din parcare și că, folosindu-se de bâtă, acesta a spart ușa de acces în scara blocului.

Totodată, la data de 09 noiembrie 2020, în jurul orei 23:00, inculpatul, aflat într-o avansată stare de ebrietate, în timp ce se afla în fața blocului, a tulburat ordinea și liniștea locatarilor prin proferarea de cuvinte și expresii jignitoare, prin adresarea de amenințări cu acte de violență și prin lovirea ușii de acces în scara blocului.

Cu ocazia audierii, o martoră a declarat că, la data de 09.11.2020, în jurul orei 23:00, aflându-se în fața blocului și pe scara de acces, inculpatul a provocat scandal prin strigăte și prin faptul că a amenințat-o că îi sparge geamurile de la locuință.

Citește și: Un bărbat „alcoolizat” a bătut o persoană și a distrus o mașină, într-o parcare a unui magazin Profi din județul Alba. S-a ales cu închisoare cu amânare

De asemenea, martora a declarat că, la scurt timp după amenințări, a auzit mai multe lovituri în ușa de acces, iar în seara respectivă inculpatul a provocat scandal în holul blocului și pe scară, aruncând cu mobilier din locuința sa, de la etajul 4.

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia

„În temeiul art. 39 alin. (1) lit. e) C. pen., aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 9 luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlaltor pedepse cu închisoarea, respectiv 17 luni de închisoare (1/3 din 51 luni închisoare), rezultând o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni închisoare, precum şi pedeapsa cea mai grea a amenzii în cuantum de 6000 lei, la care se adaugă o treime din cuantumul amenzii de 4000 lei, rezultând o pedeapsă de 7320 lei amendă penală care se adaugă la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 2 luni.

În baza art. 398 rap. la art. 274 alin. 1 C.proc.pen. obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 2500 lei (1500 lei pentru faza urmăririi penale şi 1000 lei pentru camera preliminară şi faza de judecată)”, se arată în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a olimpiadei de religie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a olimpiadei de religie Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificare la etapa națională a olimpiadei de religie. Alții trei au obținut locul II și o mențiune. Citește și: FOTO Săptămâna Verde la Grădinița ,,Dumbrava minunată” din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea