Rămâi conectat

Actualitate

Municipiile Alba Iulia și Sebeș, din nou pe traseul „Transilvania Train”. Trenul explorează în regim de croazieră pe uscat cele mai frumoase zone ale Ardealului, pe un traseu feroviar de peste 600 km

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Transilvania Train”, primul tren turistic românesc realizat în parteneriat cu CFR Călători, circulă pentru al doilea an consecutiv, în perioada 22-26 august 2018, pe ruta Braşov – Sighişoara – Mediaş – Alba Iulia – Sebeş – Sibiu – Făgăraş şi retur.

Trenul explorează în regim de croazieră pe uscat cele mai frumoase zone ale Ardealului, pe un traseu feroviar de peste 600 km.

Programul include vizitarea a peste 20 de construcţii fortificate, 15 ateliere de meşteşuguri tradiţionale, două concerte unice în Biserica Evanghelică din Sebeş şi în centrul istoric al Sibiului şi două petreceri tradiţionale.

Călătorii vor meşteri alături de artizani locali din zona Mediaşului şi vor lua o masă bazată pe reţete străvechi, la care toţi participanţii vor găti. „Transilvania Train” 2018 oferă un pachet turistic ce implică participanţii în experienţe tradiţionale şi culturale, fiecare dintre cele 5 zile având propria sa temă:

ziua 1 – meet & greet day;

ziua 2 – povestea bisericilor fortificate din Transilvania;

ziua 3 – povestea castelelor şi meşteşugurilor tradiţionale;

ziua 4 – bucătăria tradiţională transilvăneană;

ziua 5 – evenimente culturale în Sibiu.

„Transilvania Train” este o experienţă turistică ce are loc o singură dată pe an, o aventură de legendă prin inima Transilvaniei. În călătoria de 5 zile excursioniștii vor explora tradiţiile, valorile şi cultura Transilvaniei, vor degusta preparate din gastronomia tradiţională săsească şi vor lua parte la spectacole şi concerte memorabile, organizate în locaţii speciale, cum ar fi bisericile fortificate sau centrul oraşelor medievale.

Preţurile unei călătorii pornesc de la 900 de euro, cu TVA, pentru o persoană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea