Rămâi conectat

Actualitate

„Munca” pe şoseaua de centură, amendată corespunzător

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 7-10 octombrie a.c., jandarmii au sancţionat contravenţional 13 persoane, fiind aplicate două avertismente scrise şi 11 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 5.100 lei, ne-a informat maiorul Cosmin Jurcoveţ, ofiţer Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu Publicul în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba.
lParticiparea Jandarmeriei Alba la acţiuni destinate combaterii fenomenului prostituţiei a continuat la sfârşitul săptămânii trecute.
Astfel, pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia au fost identificate zece tinere care, pentru a obţine foloase materiale,  încercau să acosteze persoane de sex bărbătesc în vederea practicării de raporturi sexuale. Cele zece tinere au fost sancţionate pecuniar, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 5.000 de lei. lL.I., în vârstă de 58 de ani, domiciliat în comuna Unirea, judeţul Alba, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 100 de lei deoarece, aflat în vădită stare de ebrietate, a fost surprins cerşind în gara CFR din municipiul Alba Iulia. Respectivul cetăţean nu este la prima abatere de acest fel şi de multe ori apelează la violenţă verbală pentru a-i convinge pe trecători să-i ofere bani, mâncare sau alte asemenea. lMaria Budi şi Daniel Giurgiu sunt cele mai recente exemple de cetăţeni care apelează abuziv numărul unic de urgenţe 112.  Cei doi locuiesc în municipiul Alba Iulia şi au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris pentru că au solicitat nejustificat intervenţia forţelor de ordine. Spre exemplu, Daniel Giurgiu, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a semnalat la 112 un conflict familial, iar la sosirea jandarmilor le-a solicitat să-l pedepsească pe fiul său deoarece nu-i dădea voie să-şi încălzească supa.
Pentru prevenirea unor astfel de situaţii reamintim ca „alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la faţa locului, fără motiv întemeiat”  constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment sau amendă de la 100 lei la 500 lei (potrivit Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991, republicată). (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea