Ziarul Unirea

Motorul economiei din Alba este nemțesc. Germania, principalul partener comercial al județului

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Motorul economiei din Alba este nemțesc. Germania, principalul partener comercial al județului

Germania este principalul partener comercial al judeţului, la mare distanţă situându-se Italia şi Ungaria, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

Potrivit sursei citate, principalii parteneri de relaţii internaţionale ai judeţului Alba în perioada ianuarie – martie, după ponderea în valoarea totală a exporturilor şi importurilor, au fost Germania (69,9%), Italia (8,2%) şi Ungaria (5,5%), respectiv Germania (63,7%), Ungaria (7,9%) şi Austria (6,2%).

ELIT

În primul trimestru, valoarea exporturilor realizate de judeţul Alba a fost de peste 607 milioane de euro, iar cea a importurilor, de peste 469 milioane de euro.

În perioada menţionată, soldul operaţiunilor de comerţ exterior a fost pozitiv, respectiv în valoare de 138.649.000 de euro, cu 25,1% mai mare decât în perioada similară din 2018, când acesta a fost de 110.851.000 de euro.

Judeţul Alba deţine o pondere de 3,5% din valoarea totală a exporturilor României realizată în perioada ianuarie – martie, importurile având o pondere de 2,2%. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, exporturile au fost mai mici cu peste 55 milioane de euro, în timp ce importurile au scăzut cu circa 83 milioane de euro.

Clasamentul valoric al judeţelor, ordonate descrescător, după valoarea exporturilor şi a importurilor realizate în perioada ianuarie – martie, situează Alba pe locul 9 la exporturi şi pe locul 13 la importuri.

sursa: agerpres.ro

1 comentariu

Eu 10 august 2019 at 11:11

Reclama pe fata.Macar atat sa faca si ei,dupa ce ne-au luat Basarabia si au dat-o rusilor,apoi au luat si Ardealul.Oare cum putem pupa mana ce ne-a batut?

Comentariile sunt oprite