Rămâi conectat

Curier Județean

Motorul economiei din Alba este nemțesc. Germania, principalul partener comercial al județului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Motorul economiei din Alba este nemțesc. Germania, principalul partener comercial al județului

Germania este principalul partener comercial al judeţului, la mare distanţă situându-se Italia şi Ungaria, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

Potrivit sursei citate, principalii parteneri de relaţii internaţionale ai judeţului Alba în perioada ianuarie – martie, după ponderea în valoarea totală a exporturilor şi importurilor, au fost Germania (69,9%), Italia (8,2%) şi Ungaria (5,5%), respectiv Germania (63,7%), Ungaria (7,9%) şi Austria (6,2%).

În primul trimestru, valoarea exporturilor realizate de judeţul Alba a fost de peste 607 milioane de euro, iar cea a importurilor, de peste 469 milioane de euro.

În perioada menţionată, soldul operaţiunilor de comerţ exterior a fost pozitiv, respectiv în valoare de 138.649.000 de euro, cu 25,1% mai mare decât în perioada similară din 2018, când acesta a fost de 110.851.000 de euro.

Judeţul Alba deţine o pondere de 3,5% din valoarea totală a exporturilor României realizată în perioada ianuarie – martie, importurile având o pondere de 2,2%. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, exporturile au fost mai mici cu peste 55 milioane de euro, în timp ce importurile au scăzut cu circa 83 milioane de euro.

Clasamentul valoric al judeţelor, ordonate descrescător, după valoarea exporturilor şi a importurilor realizate în perioada ianuarie – martie, situează Alba pe locul 9 la exporturi şi pe locul 13 la importuri.

sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate ANM a emis joi dimineața o avertizare Cod Galben de vânt puternic, valabil în zona joasă a județului Alba, în intervalul 9:35 până la ora 13:00. Citește și: Cum va fi VREMEA până în 7 aprilie 2024, în Transilvania și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea