Rămâi conectat

Actualitate

Motiv de bucurie pentru șoferi: Au SCĂZUT prețurile la RCA la mai multe companii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motiv de bucurie pentru șoferi: Au SCĂZUT prețurile la RCA la mai multe companii

După explozia prețurilor la asigurările auto ca urmare a falimentului City Insurance, tarifele RCA au scăzut cu 10%, până la 20%, la câteva dintre cele mai importante societăți de asigurare din România, care gestionează împreună portofolii de cel puțin 3,5 milioane de șoferi, arată datele de vânzări ale brokerilor, consultate de Economica.

Este o mișcare surpriză, în contextul în care după falimentul City Insurance, întâmplat în luna spetembrie a anului trecut, prețurile au crescut continuu, ajungând la majorări medii de 50% și vârfuri de creștere de până la 100%, în cazul camioanelor, de exemplu, ori a șoferilor tineri care conduc mașini cu motoare mari. Informațiile noastre arată că au operat ieftiniri medii de 15% societăție Euroins, Groupama, Omniasig și Generali.

De menționat că Euroins este lider absolut al pieței, cu circa 40% din vânzările totale de RCA la finalul lui 2021, iar Groupama a marcat un reviriment pe acest segment, după falimentul City, ajungând să dețină o cotă de piață de 15-20%, fiind a treia din domeniu, ca vânzări. Omniasig s-a mișcat mai greu pe acest segment în ultimul an, iar Generali nu mai este interesată de RCA de ani de zile, cota sa de piață fiind foarte redusă. Surse din piață susțin că urmează să opereze ieftiniri și Allianz Țiriac, liderul pieței de asigurări și al doilea nume din RCA, singura societate care nu a operat schimbări de tarife de mai bine de jumătate de an, adică dinainte de falimentul City Insurance.
Amintim și că un proiect de plafonare a prețurilor RCA a fost pus în discuție pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Respectivul proiect a stârnit reacții negative din zona brokerilor și a societăților de asigurare.

Varianta plafonării rămâne însă de actualitate, în condițiile în care prețurile continuau să crească, mai ales în zona vehiculelor comerciale de transport. O scădere a prețurilor ar putea fi însă un argument pentru renunțarea la această inițiativă. Recent, președintele ASF, Nicu Marcu, a arătat la o conferință de specialitate că a cerut societăților de asigurare să găsească soluții pentru limitarea creșterilor de preț la RCA și că era dorit ca piața să regleze prețurile, fapt care nu s-a întâmplat, motiv pentru care Autoritatea a și propus plafonarea tarifelor. Scăderile surpriză de preț ar putea fi, totuși, o reacție de ultimă instanță în acest sens, conform economica.net

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea