Rămâi conectat

Ştirea zilei

Moţii salvatori ai accidentului aviatic din Apuseni și-au părăsit casele și au plecat din România cu tot cu familii.” A rămas doar căsuța, de care are grijă un fin!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Moţii salvatori ai accidentului aviatic din Apuseni și-au părăsit casele și au plecat din România cu tot cu familii.” A rămas doar căsuța, de care are grijă un fin!”

Gheorghe Trif, Argentin Todea şi Gheorghe Giurgiu sunt cei trei moți din Apuseni care au ajuns primii la locul în care pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața. Asta după ce autoritățile n-au putut localiza aeronava. Moţii au devenit atunci cetățeni de onoare ai Clujului, însă asta nu avea să le folosească la nimic.

După cinci ani de la tragedie, locul în care s-a prăbușit avionul a devenit megatehnologizat. Semnalul la telefon este excelent. Mai mult, autoritățile au construit un drum de 6 milioane de lei, prin creierii munților pe care l-au denumit „Drumul lui Iovan”. Zona pare una prosperă și înfloritoare, însă, cu toate astea, moții au ales să-și părăsească țara în care au devenit eroi.

Vă aduceți aminte câte probleme au fost acum cinci ani cu localizarea locului accidentului? Avionul fost găsit după ore de la prăbușire, de trei moţi din Trifești, Gheorghe Trif, Argentin Todea şi Gheorghe Giurgiu. Ultimii doi lucrează pentru o firmă din Arad și sunt plecați acum la muncă în străinătate, ca șoferi de TIR. Azi sunt în Anglia.

„Și eu, și Gheorghe Giurgiu lucrăm la același patron. Am plecat din cauză că nu mai aveam ce face acolo. Cu lemnul s-a terminat, cu animalele nu o scoteam la capăt. Știți de ce am plecat? Că se fură, domnule? Se fură toată țara! Mi-am luat toată familia, soția și cei trei copii, nu mai e nimeni acolo. A rămas doar căsuța, de care are grijă un fin! În câțiva ani, n-o să mai fie nimeni prin acele locuri, se duc toți moții la muncă în străinătate”, a declarat, pentru Libertatea, Argentin Todea.

Sursa: romaniatv.net, libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea