Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Moneda din România care valorează aproape 40.000 de lei. E recentă, ce are special: ”O scot la licitaţie”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Moneda din România care valorează aproape 40.000 de lei. E recentă, ce are special: ”O scot la licitaţie”

Există colecționari și colecționari, când vorbim de monede sau bancnote vechi, de colecție. Printre aceștia se numără și colecționarul nostru care scaote la vânzare moneda din România care valorează aproape 40.000 de lei. Citește mai departe și vezi despre ce monedă este vorba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Este o idee bună să investești în monede rare?
Așa cum bine se știe, obiectele de colecție reprezintă un tip de activ care poate ajuta investitorii să își diversifice portofoliile în afara acțiunilor și obligațiunilor.

Spre deosebire de titlurile de valoare, valoarea obiectelor de colecție nu este, de obicei, legată de tendințele pieței. În schimb, valoarea lor este influențată de o serie de factori diferiți, inclusiv de cerere.

În cazul colecționării de monede, ca și în cazul colecționării altor obiecte, cu cât moneda este mai rară, cu atât este mai valoroasă.

Specialiștii numismatici spun că investiția în monede rare are avantajul de a oferi potențial profituri semnificative.

Cu toate acestea, are și dezavantaje de luat în considerare, inclusiv faptul că a câștiga bani investind în monede rare necesită timp.

Dacă vrei să devi un colecționar, este important să știi care sunt avantajele și dezavantajele investiției în monede rare și despre cum să includzi monedele rare în portofoliul tău.

Dar, vom discuta despre asta după ce îți prezentăm moneda din România care are o valaorea de aproape 40.000 de lei.

Care este moneda din România care valorează aproape 40.000 de lei
În urmă cu 24 de ani, Banca Centrală a Spaniei lua decizia de a scoate pe piață printre primele monede europene, vorbim aici de moneda de 50 de eurocenți.

Moneda prezintă pe una din fețe portretul lui Miguel de Cervantes, părintele literaturii spaniole, însoțit de numele său, de o pană, de inscripția ”ESPAÑA” (Spania) și de marca monetăriei din Madrid, înconjurat de cele douăsprezece stele ale Europei, dintre care patru sunt legate cu o bandă.

Moneda, conform informațiilor bancare spaniole, este vaalbilă și la această oră pe tot teriritoriul spaniol, aceasta fiind, de fapt, moneda din România care valorează aproape 40.000 de lei, scoasă la licitație de un colecționar amator pe Olx.

Acum că ai aflat care este moneda din România care valorează aproape 40.000 de lei, trecem la avantajele și dezavantajele investiției în monede rare, așa cum spuneam anterior.

Care sunt avantajele și dezavantajele investiției în monede rare
Specialiștii în numismatică spun că, din punct de vedere istoric, monedele rare au oferit un potențial de profit semnificativ, dincolo de valoarea metalului care stă la baza unei monede.

Prețurile monedelor de elită s-au apreciat cu peste 1.000% între 1976 și 1980 și cu 600% între 1982 și 1989, potrivit Finest Known, un buletin informativ despre monede rare.

”Investițiile în monede rare nu înlocuiesc investițiile tradiționale pentru a vă atinge obiectivele financiare. Cu toate acestea, acest activ vă poate ajuta să vă diversificați portofoliul și să reduceți riscul.”, atrag atenția specialiștii.

Piața monedelor rare s-a schimbat semnificativ în ultimele decenii. Clasificarea monedelor, sau verificarea autenticității acestora și definirea standardelor, a fost deschisă serviciilor de clasificare terțe în anii 1980, ceea ce a contribuit la eliminarea unora dintre riscurile investiției.

De asemenea, internetul a adus posibilitatea de a accesa mai multe cunoștințe online despre colecționarea monedelor, monedele rare și cumpărarea de monede.

Dacă abia ai început să investești în monede rare, ia în considerare posibilitatea de a te conecta cu un mentor care să te ghideze în cercetarea valorii reale și a valorii potențiale viitoare a monedelor.

Poți, de asemenea, să înveți despre acest domeniu colectând prin intermediul expozițiilor de monede, citind cărți și articole, discutând cu comercianții de monede și înscriindu-te în cluburi de colecționari de monede.

În general, valoarea monedelor rare crește pe termen lung și, în multe cazuri, poate aduce câștiguri semnificative. Cu toate acestea, nu uita că nu există garanții cu privire la modul în care o monedă își va schimba valoarea.

Spre deosebire de cumpărarea de acțiuni de la un broker de renume, investiția în monede rare poate fi mai complicată. Fii conștient de potențialul monedelor contrafăcute sau falsificate.

Breasla Numismaților Profesioniști (PNG) le definește ca fiind ”modificarea suprafeței unei monede pentru a diminua sau ascunde defectele și pentru a denatura starea și valoarea acesteia”.

Experții pot detecta aproape întotdeauna o monedă modificată, dar un începător poate fi păcălit.

Investiția în monede rare poate fi nu numai un hobby interesant, ci și o modalitate potențial profitabilă de a investi bani pe termen lung, ca parte a unui portofoliu echilibrat, așa cum este, de exemplu, moneda din România care valorează aproape 40.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea