Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Modificări în procesul de angajare: Ce informații nu mai trebuie să ofere cei care doresc să ocupe un nou loc de muncă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modificări în procesul de angajare: Ce informații nu mai trebuie să ofere cei care doresc să ocupe un nou loc de muncă

Se schimbă regulile de recrutare, interviu și angajare. Este important ca fiecare salariat român să știe că nu trebuie să mai ofere aceste informații.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

O primă modificare impusă angajatorilor de Directiva privind transparența salarială este faptul că aceștia nu vor mai avea dreptul să ceară candidaților informații cu privire la istoricul salarial.

Această Directivă a Uniunii Europene, care urmează să fie transpusă și în România, își propune consolidarea principiului egalității de remunerare pentru aceeași muncă sau pentru o muncă de aceeași valoare între bărbați și femei, iar asta înseamnă că unul dintre pilonii centrali este recurgerea la cât mai multă transparență în privința salariilor.

„Pentru a întrerupe perpetuarea diferenței de remunerare între femei și bărbați care afectează în timp lucrătorii în mod individual, angajatorii ar trebui să se asigure că anunțurile de posturi vacante și denumirile locurilor de muncă sunt neutre din punctul de vedere al sexului și că procesele de recrutare sunt conduse în mod nediscriminatoriu, astfel încât să nu submineze dreptul la egalitatea de remunerare”, se arată în Directivă, potrivit avocatnet.ro.

Totodată, documentul se referă și la o mică ajustare în ceea ce privește anunțurile de recrutare. De exemplu, în anunțul de angajare, trebuie să apară nivelul inițial de la care se pleacă salariul, dar și alte componente ale remunerației lunare.

„Angajatorilor nu ar trebui să li se permită să se intereseze sau să încerce în mod proactiv să obțină informații despre remunerația actuală sau istoricul salarial anterior al unui solicitant de loc de muncă”, scrie în directivă.

Această interdicție vizează, însă, doar discuția angajatorului cu candidatul. Însă acesta poate afla istoricul salarial în orice alt mod.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea