Rămâi conectat

Actualitate

Modificări importante în legislația rutieră: Proiect de ordonanță ce prevede suspendarea automată a înmatriculării pentru mașinile fără asigurare

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Modificări importante în legislația rutieră: Proiect de ordonanță ce prevede suspendarea automată a înmatriculării pentru mașinile fără asigurare

În cadrul unui proiect de ordonanță de urgență propus pentru modificarea și completarea unor acte normative cu scopul de a îmbunătăți siguranța rutieră, se introduc două situații în care înmatricularea unei mașini va fi suspendată automat.

Potrivit acestui proiect, o mașină va fi considerată neînmatriculată în două cazuri: la data expirării sau anulării inspecției tehnice periodice și la data încetării valabilității asigurării obligatorii pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terților prin accidente de circulație. Suspensiile din circulație vor fi ridicate atunci când aceste situații sunt remediate, adică la data în care vehiculul trece printr-o nouă inspecție tehnică periodică și la data începerii valabilității unui nou contract de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie.

Proiectul detaliază că înregistrarea suspendării înmatriculării și încetarea acesteia se vor baza pe datele privind inspecția tehnică periodică a vehiculului și asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente, furnizate de Registrul Auto Român și Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, conform unui protocol stabilit.

De asemenea, proiectul atrage atenția asupra proprietarilor de mașini care evită încheierea polițelor RCA sau efectuarea inspecțiilor tehnice periodice pe perioade mai lungi de timp, deoarece nu folosesc mașina. Dacă această situație persistă timp de 3 ani, mașina va fi radiată din circulație, iar procedurile pentru rezolvarea acestei situații vor implica costuri semnificative și contactarea repetată a autorităților. Documentul prevede că în termen de 30 de zile de la radiere, autoritățile vor notifica proprietarul despre această operațiune prin intermediul organului fiscal.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Românii vulnerabili vor continua să primească vouchere pentru alimente și în 2024

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Românii vulnerabili vor continua să primească vouchere pentru alimente și în 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a confirmat marți că românii aflați în situații vulnerabile vor beneficia și în anul 2024 de vouchere pentru alimente pe întreg parcursul anului.

Tichetele sociale, în valoare de 50 de euro, vor fi distribuite în anul 2024 la intervale regulate de două luni. Începând cu 1 ianuarie 2024, aceste vouchere vor continua să ofere sprijin, reprezentând o sumă de 250 de lei la fiecare două luni.

Suma alocată de 50 de euro poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de alimente și se adresează categoriilor vulnerabile, inclusiv pensionarilor cu venituri sub 1.700 de lei, familiilor monoparentale și familiilor cu mai mult de doi copii, dar cu venituri individuale sub 675 de lei pe membru de familie.

Decizia de a menține acest program în 2024 vine în contextul continuării eforturilor de sprijin pentru cei afectați economic și social, asigurându-se că nevoile esențiale ale acestor categorii vulnerabile sunt îndeplinite și în viitorul apropiat.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare