Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Modificare fiscală pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 9% la serviciile de cazare cu demipensiune, pensiune completă și all-inclusiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 9% la serviciile de cazare cu demipensiune/ pensiune completă/all-inclusive, Guvernul a aprobat Hotărârea pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, cu scopul de a corela legislația fiscală referitoare la aplicarea cotei reduse de TVA, cu legislația specifică în domeniul turismului.

hotelUrmare a modului în care este definită noțiunea de cazare în legislația specifică din domeniul turismului, cota redusă de TVA de 9% se aplică cazării, dar și serviciilor accesorii cazării, vândute sau oferite spre vânzare la prețul inclusiv al pachetului turistic, precum prânz, cină, gustări între mese, alte servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistică.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Impactul bugetar estimat pentru aplicarea acestor măsuri în 2015 este de 100 de milioane de lei.

Reducerea TVA de la 24% la 9% pentru serviciile de cazare cu demipensiune/pensiune completă/all-inclusive a fost negociată cu reprezentanții FMI în cadrul consultărilor care au avut loc în luna decembrie 2014.

În prezent, cota redusă de TVA de 9% se aplică doar pentru cazarea simplă sau cu mic dejun, în situația în care costul micului dejun este inclus în prețul de cazare, fără a se defalca separat.

Sursa: Guvern


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea