Rămâi conectat

Cultură Educație

Mobilitate şi adaptabilitate pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a avut loc ieri conferinţa de lansare a proiectului regional „Mobilitate şi adaptabilitate pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă”, a cărui valoare se ridică la peste 2,2 milioane lei. Evenimentul a fost organizat de AJOFM Alba, în parteneriat cu Asociaţia AS 2001 Alba Iulia şi Asociaţia pentru promovarea potenţialului rural „PROCIVITAS” Alba. Adriana Todorean, directorul Asociaţiei AS 2001, împreună cu Corneliu Engi, directorul executiv al AJOFM Alba au oferit date referitoare la proiectul regional amintit, ce se desfăşoară pe o perioadă de 24 de luni în judeţul nostru. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă intensificarea măsurilor active pentru ocuparea forţei de muncă, destinate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi/sau şomerilor din judeţul Alba, cu prioritate din zona oraşelor Aiud, Ocna Mureş, Cugir şi Blaj. Dintre obiectivele specifice ale proiectului derulat de AS 2001, în parteneriat cu AJOFM Alba şi Asociaţia „PROCIVITAS” amintim: *facilitarea accesului la servicii de informare, consiliere şi asistenţă profesională pentru cel puţin 300 de persoane care nu au loc de muncă, inclusiv şomeri. *creşterea nivelului de calificare pentru cel puţin 150 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în meserii solicitate pe piaţa forţei de muncă; * facilitarea accesului la servicii de asistenţă şi consiliere în iniţierea unei afaceri proprii pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă; *dezvoltarea abilităţilor în domeniul antreprenorial pentru cel puţin 80 de persoane fără loc de muncă; * facilitarea accesului la un loc de muncă pentru cel puţin 50 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. În cadrul proiectului se vor organiza cursuri pentru 150 de persoane, în meseriile de lucrător în tâmplărie, lucrător finisor pentru construcţii, operator introducere, prelucrare şi validare date, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, cosmetician, dar şi alte cursuri pentru meserii solicitate pe piaţa muncii. De asemenea, cel puţin 300 de persoane vor beneficia de servicii de asistenţă în planificarea carierei şi va fi amenajat un Centru de resurse pentru antreprenori, astfel încât consilierii să poată oferi servicii celor care doresc să îşi dezvolte propria afacere. La finalul cursurilor, primele 15 persoane care doresc să demareze o afacere vor primi fiecare un sprijin financiar de 1.500 lei. Aşa cum a precizat Adriana Todorean, deja sunt programate 5 cursuri care vor începe în următoarele zile, la care s-au înscris persoane care doresc să fie iniţiate pentru a-şi începe propria afacere.
Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare