Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mobila produsă în județul Alba tot mai căutată în Germania. Patru companii de succes la cel mai mare târg de profil din lume

Publicat

în

Mobila produsă în județul Alba este tot mai căutată în Germania. O dovadă recentă în acest sens este prezența la Târgul internaţional de mobilă – IMM Cologne 2016, desfășurat la Köln în perioada 18-24 ianuarie, a patru firme producătoare de mobilă din Alba.

Targ mobila Koln companii AlbaAstfel, dacă la ediția din 2015 au participat companiile Transilvania Production din Câmpeni și Savini Due din Sebeș, în acest an li s-au alăturat alți doi producători de mobilă din Câmpeni, SC Montana și SC Maria Production.

Transilvania Production a participat la acest târg de profil, cel mai mare din lume, pentru a opta oară, alături de 1200 de expozanţi din 50 de ţări.

Electrica Furnizare Discount

Pe lângă reprezentanții a sute de firme care comercializează mobilă, la eveniment se înregistrează anual peste 120.000 de vizitatori, în condițiile în care germanii cheltuie în medie 400 de euro anual pe mobilă şi fiind astfel campioni europeni la acest capitol.

România a fost reprezentată la IMM Cologne 2016 de 27 de firme producătoare de mobilă din diferite zone ale ţării (vezi grafic harta).

Germania reprezintă principala piață de desfacere pentru mobila românească, volumul exporturilor la nivel național, în creștere de la an la an, ocupând un segment de peste 3%. Deși industria mobilei a fost și ea afectată de criza financiară, în 2014, România a exportat mobilă în valoare de peste 1,8 miliarde de euro (cu peste 5 procente mai mult față de anul 2013). Din această sumă, aproape 400 de milioane de euro o reprezintă exporturile pe piața din Germania.

 

mobila bucatarie Transilvania ProductionTransilvania Production din Câmpeni – a fost nfiinţată în 1993. Și-a început activitatea cu 10 angajați, ajungând în prezent la aproximativ 220 de angajaţi. Fabrica produce acum doar pentru export, Germania fiind una din principalele pieţe de destinaţie, iar mobilierul e confecţionat numai din lemn masiv, respectiv esență de brad sau molid. Produsele companiei din Apuseni sunt apreciate și exportate de asemenea în Franta, Italia, Elvetia si Anglia.

Potrivit Transilvania Production, grija fata de mediu este unul dintre crezurile companiei. “Fiecare copac taiat, pregatit cu îndeletnicire pentru a se transforma în piesa de mobilier frumos sculptata si lacuita din sufrageria ta, este înlocuit cu un altul mai tânar pentru ca padurea de brad si de molid sa fie la fel de impunatoare si peste veacuri”, se arată în prezentarea făcută pe pagina sa de internet.

 

montana_mobilaMontana din Câmpeni –  a fondata in anul 1991 și se numară printre fabricile de mobilă cu tradiție din România, sustinute de tehnologie moderna si profesionalism in prelucrarea lemnului.  Asigurarea necesarului de materie prima prin exploatare proprie a lemnului de lucru si fabricare de cherestea, asezarea fabricii intr-o regiune de lemnarie, aduce plus de calitate si imagine produselor Montana, prin posibilitatea selectiei materiei prime. Modelele sunt conceptii proprii sau proiectele partenerilor nostri. Stilurile dezvoltate sunt cele clasice, moderne, rustice, destinate locuintelor, dormitoare si sufragerii, hotelurilor si restaurantelor: scaune si mese, dar si institutiilor publice.

Potrivit site-ului propriu, compania se află în procedură de insolvență din anul 2009.

 

mobila Maria ProductionMARIA PRODUCTION SRL din Câmpeni – este o societate cu capital intergal privat, avand un numar de 48 angajați și s-a format continuând traditiile seculare in modelarea lemnului, ocupatie de baza a locuitorilor acestor meleaguri din cele mai vechi timpuri.

Folesește ca materie primă doar lemnul masiv de rasinoase (pin, molid, brad). Modelele sunt creatii proprii, dar sunte executate piese de mobilier si după proiectele clientilor.

Îmbinând cu succes măiestria meseriașilor noștri cu tehnologiile moderne de procesare a lemnului, a rezultat o gamă largă de mobilier din lemn masiv, care păstrează tradiția și care vine în întâmpinarea celor care iubesc tot ce este natural, celor care își amintesc cu drag de casa bunicilor, acolo unde mereu erau primiți cu căldură și iubire.

 

mobila Savini DueSAVINI DUE din Sebeș – a fost înființată la Sebeș în anul 2003, iar proprietarul firmei este omul de afaceri italian Piersante Savini. În prezent, compnaia are circa 280 de angajați, iar în anul 2015 a realizat o cifră de afaceri de circa 18 milioane de euro.

Creată pentru a realiza în principal mobilier de baie din lemn arte povera, în cursul anilor a crescut și s-a dezvoltat, mărind gama de produse, oferind clienților un sortiment vast și detaliat, de la mobilier din lemn masiv la mobilier modern vopsit, precum și o gama amplă de capace wc din mdf.

Firma este o prezență puternică în România și Italia, dar și pe piețele din Austria, Bulgaria, Grecia, Cehia, Ungaria, Germania și Ucraina.

Principalii clienti pe piata romaneasca sunt Ambient, Bricostore, Baumax, Dedeman, Obi, Romstal, Selgros. In plus, Savini Due colaboreaza si cu aproximativ 400 de magazine din tara.

Compania face parte din grupul Savini, alaturi de firma Savini Italia, cifra de afaceri estimata la nivel de grup pentru acest an fiind de 36 mil. euro. Actionarii companiei Savini Due sunt firma italiana Savini si oamenii de afaceri Savini Alfredo si Savini Piersante.

Sursa: www.dw.com; www.montanasa.ro; www.transilvaniaproduction.ro; www.mariaproduction.ro; wikipedia.ro

Bogdan Presecan

Publicitate

Ştirea zilei

OFICIAL| Au început programările pentru doza a treia de vaccin anti-COVID. LINK către platforma ROVACCINARE

Publicat

în

Au început programările pentru doza a treia de vaccin anti-COVID. LINK către platforma ROVACCINARE

ROVACCINARE, platforma utilizată de Guvernul României, permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a, după ce echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) a finalizat implementarea noilor funcționalități și optimizările necesare. Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin. Prima zi de vaccinare cu doza a III-a este 28 septembrie 2021, anunță CNCAV.

CLICK AICI PENTRU A ACCESA PLATFORMA ROVACCINARE

Sunt două condiții pentru vaccinarea cu doza de rapel (booster):

1. Două doze de vaccin administrate;
2. Să fie trecute 180 de zile de la a doua doză

Electrica Furnizare Discount

Astfel, toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster).

Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster).

Pași pentru programare în platformă pentru doza a III-a:

1. Vă autentificați în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro prin introducerea e-mailul-ui/CNP-ului și a parolei;

2. Selectați secțiunea „Beneficiari”: a. Pentru beneficiarii existenți în cont trebuie doar să accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”; b. Pentru beneficiarii noi, accesați butonul „Adaugă beneficiar”, completați datele necesare, iar la final accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;

3. Alegeți centrul de vaccinare cu tipul de vaccin dorit (Pfizer sau Moderna), data, intervalul orar,vizualizați sumarul de prezentare a programării și finalizați programarea

4. La final, accesați secțiunea „Programările mele” pentru vizualizarea programării, respectiv pentru editarea sau anularea acesteia.

Citește mai mult

Ştirea zilei

EUROPOL: „Certificatele de vaccinare nu pot fi verificate de polițiști”. Ce argumente aduce sindicatul

Publicat

în

EUROPOL: „Certificatele de vaccinare nu pot fi verificate de polițiști”. Ce argumente aduce sindicatul

Sindicatul Polițiștilor Europeni ( EUROPOL ) prin intermediul unui comunicat remis pe site-ul  organizației transmite că polițiștii de ordine publică nu pot să verifice certificatele de vaccinare fiindcă aceștia nu sunt dotați cu telefoane mobile sau tablete cu sistem de operare Android care să le faciliteze accesul la aplicația utilizată în acest sens: CHECK DCC. Totodată sindicatul transmite faptul că utilizarea telefoanelor sau a tabletelor personale este o opțiune și că nimeni nu poate să fie constrâns sau obligat să utilizeze un bun personal în timpul serviciului. Comunicatul integral remis de Sindicatul Polițiștilor Europeni ( EUROPOL ) :

Certificatele de vaccinare nu pot fi verificate de polițiști

Cu toate că titlul sună șocant, aceasta este realitatea cruntă și este reprezentată de faptul că polițiștii de ordine publică nu au posibilitatea tehnică de a verifica autenticitatea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19 ale cetățenilor. Astfel, în timp ce expresii precum “digitalizarea instituțională” pe care o regăsim inclusiv în programul de guvernare este tot mai des utilizată în spațiul public de către politicieni, astăzi, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu polițiștii nu pot accesa aplicații sau sisteme informatice care să fie conectate la rețelele publice de internet pentru a putea contribui în mod real la combaterea fenomenului infracțional sau a efectelor pandemiei.

Electrica Furnizare Discount

Pe fondul creșterii numărului de cazuri privind infectarea cu virusul SARS-CoV-2, Guvernul României a dispus o serie de măsuri restrictive aplicabile în anumite spații publice sau în cadrul unor activități culturale, sportive ori evenimente private cum ar fi nunți sau botezuri, condiționând participarea la acestea fie de prezentarea certificatului de vaccinare împotriva virusului, fie a rezultatului negativ al unui test RT-PCR care să nu fie mai vechi de 72 de ore a căror autenticitate să poată fi verificată prin intermediul unei aplicații.

Astfel, conform unui comunicat al Serviciului de Telecomunicații Speciale, a fost lansată aplicația CHECK DCC care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații direct pe telefonul mobil sau pe o tabletă cu sistem de operare Android și permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european.

Conform STS, această aplicație nu înregistrează și nu stochează informații ci doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID-19 și afișează doar datele esențiale de identificare (nume, prenume și data nașterii), precum și datele medicale care atestă situația epidemiologică a persoanei, respectiv dacă este vaccinată, trecută prin boală sau dacă deține un test negativ realizat în ultimele 48 de ore pentru testele antigen ori un test negativ realizat în ultimele 72 de ore pentru testele RT-PCR.

Însă marea problemă referitoare la modalitatea de utilizare a acestei aplicații este reprezentată de faptul că polițiștii nu au în dotare telefoane mobile sau tablete cu sistem de operare Android, iar ospătarii, barmanii sau administratorii diverselor spații în care se desfășoară evenimente private nu au calitate de operatori de date cu caracter personal. Mai mult decât atât, conform legislației în vigoare, polițiștii nu vor putea să verifice certificatele digitale ale cetățenilor care se află în incinta unor terase, restaurante ori a unor instituții publice sau private în cadrul cărora sunt organizate diverse evenimente sportive sau cultural-artistice, deoarece orice persoană are obligația de a prezenta documentele care să-i ateste situația epidemiologică doar angajaților acestor unități pentru a le fi permis accesul în interior.

Cu toate că premierul Florin Câțu declară că măsura implementării obligației de prezentare a certificatelor digitale privind COVID-19 este bună, constatăm faptul că avem de a face cu declarații pur populiste atâta timp cât un astfel de document poate fi folosit de orice persoană pentru a intra într-un restaurant sau pentru a participa la un spectacol, spre exemplu, fără a avea obligația prezentării inclusiv a actului de identitate pentru a se putea stabili efectiv dacă acesta este deținătorul de drept al certificatului care îi atestă situația epidemiologică, întrucât și în această situație doar operatorii de date cu caracter personal pot gestiona, prelucra sau stoca datele de identitate ale cetățenilor.

Constatăm și cu această ocazie că la nivelul Guvernului, în ceea ce privește elaborarea actelor normative, avem de a face atât cu o nepăsare în privința respectării drepturilor constituționale cât și cu o necunoaștere crasă a prevederilor Regulamentului General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal. Și asta pentru că aplicația chiar dacă nu stochează date personale ci doar le afișează, cetățenii nu vor avea garanția că vreun barman sau ospătar ori alte asemenea persoane neautorizate nu vor realiza inclusiv o fotografie a display-ului telefonului mobil sau a tabletei cu sistem Android prin intermediul cărora au fost verificate certificatele digitale, putând avea acces permanent la datele lor de identificare.

Nu ne vom poziționa față de cât de eficiente sau ineficiente sunt verificările efectuate prin intermediul acestei aplicații, însă nu putem să nu atragem atenția atât cu privire la faptul că polițiștii din teritoriu nu au în dotare telefoane sau tablete de serviciu cu sistem de operare Android și nici nu pot fi obligați să-și utilizeze telefoanele personale în interesul instituției. Mai mult decât atât, la acest moment există riscul accesării ilegale a datelor cu caracter personal ale cetățenilor de către barmani, ospătari, ori angajați ai instituțiilor în cadrul cărora sunt organizate evenimente sportive sau cultural-artistice care nu sunt autorizate să prelucreze ori să gestioneze date cu caracter personal de către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol”

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Lucian Mândruţă şi-a uitat maşina descuiată într-un oraș din Alba, cu obiecte de mii de euro înăuntru. Ce a descoperit la întoarcere

Publicat

în

Lucian Mândruţă a relatat într-o postare pe contul său de Facebook, cum şi-a uitat maşina descuiată, cu cheile în contact, în centrul oraşului Abrud din Munţii Apuseni.

Duminică, Lucian Mândruţă a participat la evenimentul „Cu bicicleta în Ţara Moţilor”, un tur cu bicicleta de la Abrud la Arieşeni, pe o distanţă de 100 de kilometri.

La plecarea pe traseu, acesta a uitat maşina descuiată, cu obiecte foarte valoroase în interior. Când s-a întors, a găsit totul intact. ”Atât de important să ştiţi despre Abrud”, a transmis vedeta de televiziune.

Electrica Furnizare Discount

Postarea lui Lucian Mândruţă: ”Când am plecat dimineaţă în tura ciclistă am lasat van-ul descuiat şi cu cheia înăuntru.

Ameţit, ştiu! Tot înăuntru aveam un Canon de vreo câteva mii de euro, un Macbook, un Ipad, haine diverse şi vreo două obiective foto cam scumpe şi ele.

Şapte ore mai târziu, după o zi de pedalat, sunt toate aici. Nu s-a atins nimeni de ele. Atât e important să ştiţi despre Abrud”.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare