Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Moarte suspectă la secţia de poliţie Unirea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    O echipă complexă condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, medic legist şi ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba cercetează condiţiile în care un bărbat din Războieni, dus la secţia de poliţie din Unirea pentru a fi legitimat, a decedat în condiţii suspecte.
Potrivit IPJ Alba, duminică, 20 mai, în jurul orei 2.50, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de către T.A.M., din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, cu privire la faptul că în seara zilei de 19 mai, tatăl său, G.P., de 59 de ani, din localitatea Războieni – Cetate, a fost depistat de către o patrulă de poliţie a Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea în timp ce transporta lemne cu căruţa, împrejurare în care a fost agresat, pe motiv că a refuzat să se legitimeze, iar ulterior, fiind transportat la Spitalul Municipal Aiud, a decedat.
Poliţiştii susţin că bărbatul a refuzat să se legitimeze şi să prezinte documentele de provenienţă a materialului lemnos transportat, a devenit agresiv şi i-a ameninţat pe cei doi agenţi cu un topor, motiv pentru care poliţiştii au pulverizat spray iritant lacrimogen înspre acesta, după care l-au încătuşat şi condus la sediul secţiei de poliţie pentru a-i stabili identitatea. Aici bărbatul a fost amendat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei, rămânând ulterior în incinta secţiei rurale de poliţiei până la ora 22.40. În timp ce se afla în faţa secţiei de poliţie, G.P. a luat legătura cu soţia sa pentru a veni să ducă atelajul încărcat cu lemne întrucât, din cauza spray-ului lacrimogen îl usturau ochii. Când, după circa 30 de minute, soţia lui G.P. a sosit în zona secţiei de poliţie, întrucât G.P. acuza o stare de rău, a apelat Serviciul de Ambulanţă pentru a-l transporta la Spitalul Municipal Aiud. Apelul a fost efectuat în prezenţa unui agent de la Secţia de Poliţie Unirea, care a avut şi el un dialog cu dispeceratul ambulanţei, oferind informaţii cu privire la locaţia de unde trebuia preluat pacientul. Ambulanţa sosită la faţa locului l-a preluat pe G.P. în stare de conştientă. În jurul orei 1,30, medicul de gardă al Spitalului Municipal Aiud a constatat decesul lui G.P., diagnosticul prezumtiv fiind acela de stop cardio respirator.
G.P. se afla în evidenţele medicale cu afecţiuni cardiace iar la examinarea sumară a cadavrului nu au fost evidenţiate urme de violenţă. Potrivit concluziilor medico legale preliminare, moartea lui G.P. a fost nonviolentă şi s-a datorat afecţiunilor cardiovasculare cronice severe. Cercetările sunt continuate pentru a se stabili exact condiţiile în care s-a produs evenimentul şi tragerea la răspundere a celor responsabili. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Obiceiuri în a doua zi de Paște: Tradiția stropitului fetelor de măritat ori a nevestelor este păstrata cu sfințenie în unele localități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri în a doua zi de Paște: Tradiția stropitului fetelor de măritat ori a nevestelor este păstrata cu sfințenie în unele localități Udatul fetelor de Paşti. În a doua zi de Paște, fetele sunt stropite cu parfum, obiceiul fiind preluat de la germani şi maghiari, dar este păstrat atât la ţară, cât şi la oraş. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea