Rămâi conectat

Curier Județean

Moarte suspectă la secţia de poliţie Unirea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    O echipă complexă condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, medic legist şi ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba cercetează condiţiile în care un bărbat din Războieni, dus la secţia de poliţie din Unirea pentru a fi legitimat, a decedat în condiţii suspecte.
Potrivit IPJ Alba, duminică, 20 mai, în jurul orei 2.50, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de către T.A.M., din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, cu privire la faptul că în seara zilei de 19 mai, tatăl său, G.P., de 59 de ani, din localitatea Războieni – Cetate, a fost depistat de către o patrulă de poliţie a Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea în timp ce transporta lemne cu căruţa, împrejurare în care a fost agresat, pe motiv că a refuzat să se legitimeze, iar ulterior, fiind transportat la Spitalul Municipal Aiud, a decedat.
Poliţiştii susţin că bărbatul a refuzat să se legitimeze şi să prezinte documentele de provenienţă a materialului lemnos transportat, a devenit agresiv şi i-a ameninţat pe cei doi agenţi cu un topor, motiv pentru care poliţiştii au pulverizat spray iritant lacrimogen înspre acesta, după care l-au încătuşat şi condus la sediul secţiei de poliţie pentru a-i stabili identitatea. Aici bărbatul a fost amendat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei, rămânând ulterior în incinta secţiei rurale de poliţiei până la ora 22.40. În timp ce se afla în faţa secţiei de poliţie, G.P. a luat legătura cu soţia sa pentru a veni să ducă atelajul încărcat cu lemne întrucât, din cauza spray-ului lacrimogen îl usturau ochii. Când, după circa 30 de minute, soţia lui G.P. a sosit în zona secţiei de poliţie, întrucât G.P. acuza o stare de rău, a apelat Serviciul de Ambulanţă pentru a-l transporta la Spitalul Municipal Aiud. Apelul a fost efectuat în prezenţa unui agent de la Secţia de Poliţie Unirea, care a avut şi el un dialog cu dispeceratul ambulanţei, oferind informaţii cu privire la locaţia de unde trebuia preluat pacientul. Ambulanţa sosită la faţa locului l-a preluat pe G.P. în stare de conştientă. În jurul orei 1,30, medicul de gardă al Spitalului Municipal Aiud a constatat decesul lui G.P., diagnosticul prezumtiv fiind acela de stop cardio respirator.
G.P. se afla în evidenţele medicale cu afecţiuni cardiace iar la examinarea sumară a cadavrului nu au fost evidenţiate urme de violenţă. Potrivit concluziilor medico legale preliminare, moartea lui G.P. a fost nonviolentă şi s-a datorat afecţiunilor cardiovasculare cronice severe. Cercetările sunt continuate pentru a se stabili exact condiţiile în care s-a produs evenimentul şi tragerea la răspundere a celor responsabili. (B.P.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Primăria municipiului Alba Iulia intenționează să achiziționeze prin cumpărare directă, 15 căsuţe de lemn pentru festivităţile din sezonul de iarnă 2022-2023 din Cetatea Alba Carolina.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 150.000 lei, fără TVA.

Caracteristi:

Elit - Gustul Desăvârșit

– dimensiuni L 300 cm x 1200 cm x h 190 cm la perete si h 235 cm la coama
– culoarea alb
– perete simplu confecţionat din lambriu de 2-2,5 cm prins pe ramă de 4-4,5 cm
– uşă pentru aprovizionare pe partea laterală
– oblon în partea din faţă care la deschidere are rol de pult

Târgul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia va fi din nou în latura de Vest a Cetății, va avea toate ingredientele cum ar fi patinoar și locuri de distracție pentru copii, dar și un nou aranjament al luminilor și al căsuțelor celor care oferă bunătăți și dulciuri celor care vin acolo.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa se va încerca deschiderea Târgului în jurul datei de 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

Prefectul Nicolae Albu a fost prezent astăzi pe tronsonul de 21 de km al DN1 între Alba Iulia și Aiud, unde se execută lucrări de modernizare.

„Deși mare parte din traficul interjudețean (Alba – Cluj) a fost preluat de autostrada A10, noi continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic pe drumurile naționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, pe sectorul cuprins între km 386+660 – km 406+950, se execută lucrări specifice de modernizare (frezare și covor asfaltic MAS16), lucrările având ca termen de finalizare data de 20.11.2022.

Astăzi, în prezența d-lui. Liviu Hondola, șeful secției Drumuri Naționale Alba, am verificat calitatea lucrărilor și m-am asigurat că se respectă întocmai termenele stabilite pentru execuția lor.

Această lucrare completează lucrările de modernizare pe care ne-am angajat să le efectuăm, în luna august 2022 finalizându-se și asfaltarea drumului național 14B care leagă Municipiul Blaj de limita cu județul Sibiu”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate.

Peste 50 de pomi vor fi plantați în perioada următoare pe străzile I. Creangă, Rozelor și 1 Decembrie. Recent asfaltate, modernizarea acestor străzi continuă cu amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

De săptămâna trecută s-a lucrat la pregătirea terenului, s-a completat cu sol nutritiv și s-a însămînțat cu gazon, urmând ca în perioada următoare să fie plantați pomi în zonele verzi care permit acest lucru. S-a optat pentru pomi cu rădăcină pivotantă, care cresc adânc, fără să se extindă prea mult, astfel încât să nu fie afectată structura drumului.

Plantări similare se vor face și pe strada Victoriei, atât pe porțiunea deja modernizată (de la ieșirea din oraș până la calea ferată), cât și pe porțiunea din interiorul localității, unde lucrările vor demara în viitor. Mulți dintre copacii deja existenți vor fi înlocuiți cu anumite tipuri de pomi cu dezvoltare verticală, care asigură integritatea străzii.

Reamintim că 13 străzi din rețeaua de transport public de călători sunt în proces de modernizare prin proiectul european „Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”. În baza acestuia sunt asfaltate carosabilele, reabilitate și extinse trotuarele, sunt înfințate piste de biciclete, amenajate spații verzi și sunt reorganizate intersecțiile în zonele cu risc ridicat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea