Rămâi conectat

Societate

Misterul panourilor s-a lămurit, despre modificarea formei acoperişului nicio vorbă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Vă transmitem prezentul drept la replică întrucât articolul „Casa memorială Avram Iancu – un monument istoric de nerecunoscut!”, regăsit în ediţia ziarului „Unirea”, 4 august 2011, conţine o serie de afirmaţii neadevărate şi pe care le apreciem ca fiind de natură să ne prejudicieze imaginea publică.
În acest sens, dorim să precizăm următoarele:
– sumele prevăzute în articolul mai sus menţionat sunt cele prevăzute în contractul de finanţare semnat între Asociaţia Centrul Ecologic Green Area şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în cadrul Axei Prioritare 5 Dezvoltarea şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.3: Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică, Operaţiunea B Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice;
– aşa cum şi numele axei specifică proiectul ale cărui sume sunt enunţate în articolul apărut, are ca obiectiv principal promovarea a 103 case memoriale din ţara noastră în vederea creşterii circulaţiei turistice, informaţie regăsită de altfel şi pe panoul pe care sunt înscrise respectivele sume;
– informaţia cum că Asociaţia Centrul Ecologic Green Area ar avea vreo legătură cu restaurarea prezentului obiectiv este total neadevărată şi dorim să ne delimităm de situaţia descrisă în prezentul articol;
– referitor la aluziile cum că panoul instalat nu respectă Manualul de Identitate Vizuală, dorim să specificăm faptul că, toate materialele realizate în cadrul acestui proiect au fost avizate de către specialiştii Departamentului de Comunicare din cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, acestea respectând în totalitate cerinţele Manualului de Identitate Vizuală (MIV) pentru Programul Operaţional Regional, ediţia a III-a, intrat în vigoare începând cu data de 15 septembrie 2010 conform Instrucţiunii nr. 58 din 10.09.2010.
Fără a face aprecieri asupra actului jurnalistic considerăm că ar fi fost firesc ca acest demers să excludă construirea acestui articol prin citarea şi mixarea unor informaţii expuse pe cele 2 panouri aflate la locaţia mai sus menţionată, cu atât mai mult cu cât informaţiile de pe cele 2 panouri sunt clare.
De aceea, regretăm faptul că nimeni din redacţia „Unirea” nu ne-a contactat pentru a putea comenta şi dezminţi toate aceste aserţiuni în timp util, în faza de documentare a reporterului dvs.
În încheiere, menţionă că suntem dispuşi ca, în interesul acurateţii jurnalistice şi al accesului la adevăr al cititorilor ziarului dvs., să oferim informaţii pe viitor, ori de câte ori se va dori verificarea unor astfel de informatii.
Cu stimă,
Sergiu Vladmir ANTONESCU
Preşedinte Asociaţia Centrul Ecologic Green Area

Nota Redacţiei: Articolul la care face referire dreptul la replică al Asociaţiei Centrul Ecologic Green Area chiar asta aştepta, reacţii. Ne bucură că cel puţin confuzia pe care cele două panouri o creează (pentru că nu toţi cei care trec pe acolo sunt specialişti în proiecte europene ca să poate face diferenţele enunţate ca fiind atât de clare de domnul Antonescu) s-a lămurit. Înţelegem că asociaţia doreşte, aşa cum scrie mai sus, să se delimiteze de lucrările de restaurare. Ne întristează însă că nu formulează nicio poziţie referitoare la ceea ce se întâmplă acolo. Proiectul domniilor lor este acela de a promova case memoriale, monumente istorice. Cea de la Avram Iancu este şi monument istoric şi monument de artă tradiţională. Dacă el este acum alterat şi nu mai are aproape nicio legătură cu ceea ce era iniţial, ce mai promovează dumnealor? Nu era firesc să aibă măcar o părere în legătură cu ce se petrece cu monumentul pe care-l promovează, nu doar o delimitare?
Asociaţia Centrul Ecologic Green Area se delimitează, dar măcar reacţionează. Am aflat astfel că nu sunt implicaţi în alterarea unui monument. Din partea celor răspunzători de lucrările de restaurare nu sunt reacţii. (A.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea