Rămâi conectat

Curier Județean

Miroslav Popov – noul antrenor al CSU Alba Iulia! *Echipa albaiuliană a renunţat la serviciile cehului Tomas Bilek

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sârbul Miroslav Popov (55 ani, fost la KK Vrsac) este noul antrenor principal al echipei de baschet feminin CSU Alba Iulia, acesta înlocuindu-l pe cehul Tomas Bilek începând de astăzi.

Tehnicianul din ţara vecină (foto, sus, al doilea de la dreapta la stânga) nu este la prima aventură în România, el mai pregătind în urmă cu 15 ani pe Universitatea Avanpost Timişoara.

Deşi a acumulat 10 victorii consecutive, se clasează pe poziţia a 4-a în ierarhia Ligii Naţionale şi a realizat calificarea în semifinalele Cupei României, Bilek a fost „sacrificat”, imputându-i-se prestaţiile nesatisfăcătoare, precum şi faptul că a „pierdut” vestiarul. În vârstă de 28 de ani, cehul a venit la Alba Iulia în 2011, în tandem cu Petru Eleş, iar sezonul trecut a terminat pe locul 5, în vară fiind numit secund al echipei naţionale, alături de Dan Fleşeriu. De fapt, încă de la mijlocul turului, în sânul grupării albaiuliene s-au iscat tensiuni între diversele tabere, însă deciziile s-au lăsat aşteptate, iar Bilek a acceptat rezilierea contractului de comun acord. Şi dacă renunţarea la Bilek se putea produce mai degrabă în toamnă, după eşecurile de la Arad sau Timişoara, s-a preferat liniştea, iar decizia a fost luată abia acum, la câteva luni distanţă, într-un moment mai degrabă nepotrivit, raportat la derularea evenimentelor. Următoarea mişcare va fi, după toate probabilităţile renunţarea la serviciile jucătoarei Tereza Brantlova.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primul meci pentru CSU Alba Iulia în noua formulă pe banca tehnică va fi sâmbătă, la CSM Satu Mare, un examen de foc pentru gruparea albaiuliană.

*Despărţire de „comun acord”

Drumurile noastre se despart de azi, considerăm că în momentul de faţă echipa are nevoie de un suflu nou. Riscam foarte mult, şi în plan financiar, dacă echipa continua să joace ca şi în prezent”, a spus Bogdan Duma, preşedintele CA al CSU Alba Iulia, acesta menţionând că, deocamdată, Brantlova rămâne în lot, iar eventualele transferuri vor fi făcute la sugestia tehnicianului sârb. „Singura problemă majoră rămâne prestaţia echipei, care nu s-a îmbunătăţit. Este o decizie pe care ne-o asumăm, iar în toamnă credeam că puteam redresa situaţia, în formula în care funcţionam„, a conchis Duma.

Popov a semnat un contract valabil trei luni, până la finele sezonului 2012-2013, în aceeaşi termeni contractuali ca şi Tomas Bilek. Obiectivul rămâne calificarea formaţiei în primele 4 echipe la terminarea campionatului, la fel de importantă fiind accederea în finala Cupei României”, a menţionat Marius Adrian Haţegan, directorul CSU Alba Iulia. Popov va avea acelaşi secund ca şi Tomas Bilek, pe albaiulianul George Lăncrănjan. „Credem în experienţa lui Miroslav Popov şi ne dorim ca noul antrenor să ne ducă chiar mai sus decât locul 4„, a spus Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Alba Iulia.

*Popov a antrenat şi naţionala

Antrenor din 1982, Miroslav Popov a lucrat în fosta Iugoslavie şi acum în Serbia. A început de la juniori, trecând apoi la seniori (masculin şi feminin) la BC Hermofarm Vrsac (echipă din Banatul Sârbesc). Ca şi antrenor asistent a câştigat 3 cupe şi două campionate naţionale, a participat doupăsezoane în FIBA Euroleague, 4 ani în cupele Roncheti şi alţi trei în FIBA CUP. A pregătit şi formaţii masculine, în ţara natală (Swisslion, 2003-2004, 2008-2009) şi Bosnia (Leotar, 2007-2008). Nu este la prima experienţă în afara Serbiei, mai activând două campionate în Italia, la Alghero (2005-2007). În 1997-1998 a pregătit naţionalele de junioare şi senioare ale Serbiei şi Muntenegrului. În 2001 s-a clasat pe locul 5 la Europenele din Franţa, iar în 2002 pe poziţia a 10-a la Mondialele din China, Popov fiind aşteptat ca marţi după-amiaza să conducă întâiul antrenament la Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni sunt aproape finalizate. Urmează o nouă investiție de 9 milioane de lei la DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba înseamnă investiții utile, în beneficiul cetățenilor

Mă bucur să anunț că rețeaua de canalizare și stația de epurare, atât de așteptate la Arieseni, sunt aproape finalizate. O lucrare începută de Gheorghe Pantea, primarul comunei, exact la preluarea mandatului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Urmează o nouă investiție pe programul Anghel Saligny, in valoare de 9 milioane lei. DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

Vreau să felicit autoritățile locale din Arieșeni pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul CJ, și dau asigurări locuitorilor din Alba că fiecare comunitate din județ ne este la fel de dragă și importantă. Fiindcă, cetățenii sunt angajatorii noștri, ai celor din instituții. Niciodată, invers!”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Primăria Orașului Cugir și Consiliul Județean Alba intenționează să-și unească eforturile pentru dezvoltarea unor proiecte care să pună în valoare potențialul cultural-istoric al celor două obiective. Reprezentanții instituțiilor s-au întâlnit astăzi, la Cugir, pentru a analiza mijloacele și resursele necesare, precum și termenii unui protocol de colaborare în acest sens.

La întâlnire au fost prezenți Președintele C.J. Alba, Ion Dumitrel, Administratorul Public al CJ Alba, Dan Popescu și Directorul Muzeului Unirii, Gabriel Tiberiu Rustoiu. Întânirea a fost găzduită de către Primarul Cugirului Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui și reprezentanții Centrului Cultural Cugir care au avansat o serie de propuneri cu privire la viitorul celor două obiective istorice. Acestea sunt văzute ca posibile destinații de turism cultural, cu impact pozitiv asupra comunității zonale.

Principala propunere a autorităților locale în ceea ce privește Cetatea este aceea de a creea un produs cultural-turistic și de a reconstitui unele obiective de pe acropola cetății dacice.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce privește fosta gospodărie natală a Dr. Av. Ioan Mihu, dorința mai veche a comunității locale este de a creea o casă memorială și un centru de activități culturale.

Întâlnirea de la Cugir s-a finalizat cu o vizită în teren și cu angajamentul unor ședințe viitoare de aprobare a viitoarelor proiecte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sărbătoriți pe 8 noiembrie, sunt ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române.

”Momentele aniversare sunt întotdeauna ocazii în care ne bucurăm de reușite, de împlinirile pe care locul de muncă, camarazii și misiunile pe care le desfășurăm, ni le oferă. Noi, Jandarmeria Alba, o instituție cu responsabilitate în asigurarea ordinii publice și a siguranței naționale, ne străduim să contribuim la promovarea iubirii față de patrie și popor și la păstrarea valorilor spirituale și materiale, aflându-ne tot timpul în slujba patriei și în folosul cetățenilor, apărând legea și demnitatea persoanei umane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Mesaje: La mulţi ani Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela!

Încredințați de folosul și ajutorul pe care Sfinții Arhangheli îl reprezintă pentru Jandarmeria Română și pentru fiecare jandarm în parte, ca ocrotitori spirituali, dorim tuturor jandarmilor mult spor în activitatea împlinită spre binele societății și îi felicităm în mod deosebit pe cei care-și serbează ziua onomastică, dorindu-le ani mulți, cu pace și bucurie, cu sănătate și fericire!

Rămânem în continuare la datorie, pregătiţi să acordăm sprijin şi vom continua activitatea noastră în spiritul dăruirii şi apărării cetăţeanului, prin devotement şi profesionalim.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea