Mirel Vasile Hălălai, VALIDAT ca primar al orașului Teiuș. Tribunalul Alba i-a ADMIS apelul

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Astăzi, Tribunalul Alba a admis apelul lui Mirel Hălălai, cu privire la contestația în cazul invalidării funcției de primar al orașului Teiuș.

În urmă cu o săptămână, cererea formulată de Biroul Electoral de Circumscripție Teiuș, având ca obiect „Validare primar” a fost respinsă de către Judecătoria Aiud, Mirel Hălălai atacând cu apel soluția instanței, la Tribunalul Alba.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Reamintim faptul că într-un document remis de Agentia Națională de Integritate se susținea că primarul din Teiuș, Mirel Hălălai, are interdicţie de a mai ocupa o funcţie publică timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020. Includerea primarului Hălălai pe această listă este surprinzătoare, în condiţiile în care acesta a fost achitat definitiv în 2018 pentru acuzaţia de conflict de interese, iar în ceea ce priveşte incompatibilitatea instanţa nu s-a pronunţat datorită faptului că s-a constatat lipsa unui act administrativ emis de ANI în acest scop. Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018. Potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contencios administrativ. Săptămâna trecută, alte două instanţe au invalidat mandatele consilierilor locali Dănuţ Bârzan de la Lupşa şi Traian Ursaleş de la Meteş, tot la solicitarea ANI.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419