Mircea Trifu: Școlile din Oarda, Micești, Bărăbanț și Pâclișa sunt în pragul închiderii. Administrația albaiuliană a aplicat metoda “Turturica” și în cazul învățământului din aceste cartiere

Un subiect îndelung dezbătut zilele acestea este problema şcolilor care ar putea fi desființate sau comasate cu alte unităţi de învăţământ și sute de elevi mutați la alte unități școlare, pentru a face astfel economii. Discuţia despre rentabilizarea învăţămantului a reînceput după ce guvernul a emis în decembrie o ordonanţă prin care şcolile sunt obligate să strângă cureaua. începând de anul viitor.

 Și în județul Alba zeci de școli se vor închide pentru reducerea cheltuielilor, iar astfel soarta a sute de copii va fi afectată.

Potrivit consilierului independent Mircea Trifu, “administrația albaiuliană a aplicat metoda ” Turturica” și în cazul învățământului din cartierele Oarda, Micești, Bărăbanț și Pâclișa.

Aceasta a funcționat “perfect” și acum școlile din aceste cartiere sunt în pragul închiderii. Paradoxal, deși aceste cartiere și-au dublat sau chiar triplat numărul de locuitori, învățământul primar și gimnazial se desfășoară în foste case naționalizate sau în clădiri cu standarde foarte scăzute în privința spațiului și dotărilor.

 

Aproape toate comunele și satele din județul Alba au școli la standarde mai ridicate. Sugestiv, am postat două fotografii din cartierul Micești prin comparație cu o școală din Ighiu. Ca urmare a acestui fapt, părinții refuză să-și mai trimită copiii la școlile din aceste cartiere. Incompetența și indolența se pare că nu au limită, când e vorba de administrația locală, în nici un domeniu. Banii au fost aruncați zeci de ani pe chiolhane câmpenești, pe spectacole, cu scopul de a folosi unei propagande mincinoase care masca realitatea cruntă!

Din păcate, cel mai mult au de suferit acum albaiulienii din Oarda, Micești , Pâclișa și Bărăbanț care au rămas la acest capitol în urma Ciugudului, Ighiului dar și al Ighelului sau Bucerzii Vinoase”, a precizat Trifu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Coco 25 ianuarie 2018 at 19:54

Desfinteze tot invatamantul, tre sa fi prost sa ajungi mareeeee. Mai bine 35 de copii in clasa decat 15, al dracului de ea scoala. Si ne miram ca de ce dam copii la ore particulare….

Malus Dacus 25 ianuarie 2018 at 22:59

Alooooo ! De la 1 Ianuarie finantarea scolilor a trecut la Minister si de acolo la Inspectoratele Scolare! Sunteti in consiliul de administratie la cel putin o scoala, domnule consilier local! Vorbiti cu prietenii dumneavoastra de la Psd ! “Pacat ca prostia nu doare”!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...