Rămâi conectat

Curier Județean

Mircea Trifu: Școlile din Oarda, Micești, Bărăbanț și Pâclișa sunt în pragul închiderii. Administrația albaiuliană a aplicat metoda „Turturica” și în cazul învățământului din aceste cartiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un subiect îndelung dezbătut zilele acestea este problema şcolilor care ar putea fi desființate sau comasate cu alte unităţi de învăţământ și sute de elevi mutați la alte unități școlare, pentru a face astfel economii. Discuţia despre rentabilizarea învăţămantului a reînceput după ce guvernul a emis în decembrie o ordonanţă prin care şcolile sunt obligate să strângă cureaua. începând de anul viitor.

 Și în județul Alba zeci de școli se vor închide pentru reducerea cheltuielilor, iar astfel soarta a sute de copii va fi afectată.

Potrivit consilierului independent Mircea Trifu, „administrația albaiuliană a aplicat metoda ” Turturica” și în cazul învățământului din cartierele Oarda, Micești, Bărăbanț și Pâclișa.

Aceasta a funcționat „perfect” și acum școlile din aceste cartiere sunt în pragul închiderii. Paradoxal, deși aceste cartiere și-au dublat sau chiar triplat numărul de locuitori, învățământul primar și gimnazial se desfășoară în foste case naționalizate sau în clădiri cu standarde foarte scăzute în privința spațiului și dotărilor.

 

Aproape toate comunele și satele din județul Alba au școli la standarde mai ridicate. Sugestiv, am postat două fotografii din cartierul Micești prin comparație cu o școală din Ighiu. Ca urmare a acestui fapt, părinții refuză să-și mai trimită copiii la școlile din aceste cartiere. Incompetența și indolența se pare că nu au limită, când e vorba de administrația locală, în nici un domeniu. Banii au fost aruncați zeci de ani pe chiolhane câmpenești, pe spectacole, cu scopul de a folosi unei propagande mincinoase care masca realitatea cruntă!

Din păcate, cel mai mult au de suferit acum albaiulienii din Oarda, Micești , Pâclișa și Bărăbanț care au rămas la acest capitol în urma Ciugudului, Ighiului dar și al Ighelului sau Bucerzii Vinoase”, a precizat Trifu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea