Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Trifu: „Mi-e lehamite de voi, măi tovarăşi de dreapta!”

Publicat

în

După alegerile prezidenţiale din anii 2000, 2004 şi 2009, când am fost convins să votez răul cel mai mic, anul acesta mi-e lehamite… justificată, după atâta circ şi judecând după faptul că între candidaţi, după alegeri, se va instala, ca şi în ceilalţi ani, legea tăcerii şi a compromisurilor nedemne şi toţi vor uita ceea ce au promis şi pentru ce „s-au zbătut” de la ’48 (paşopt) încoace.

Voi merge la vot şi voi scrie pe buletin: „Regele şi patria/Jos republica!”. Răul cel mai mic este doar o iluzie, o stupizenie, pe care am înghiţit-o şi eu când eram la anumite vârste, când tot ce zbura se mânca! Răul cel mic este echivalentul unui întuneric care nu e chiar întuneric! Absurd, absurd, absurd! Ba chiar cred că voi avea o satisfacţie anul acesta, să iese „răul cel mare”, poate aşa se curăţă cât mai mult posibil scena politică de uscături, după ce toţi figuranţii politici vor ieşi bine jumuliţi din acest circ interminabil. Fiind un om care toată viaţa am crezut în valorile de centru dreapta ale liberalismului, o lehamite mare mă încearcă mai ales faţă de cei ce au pus mâna pe idealurile noastre, pe nemernicii care prin metode specifice au ajuns liderii partidelor istorice – PNL, PNŢ – şi astăzi, cu un tupeu ordinar şi fără scrupule, încearcă să ne păcălească, cum că ar fi cei ce vor pune în practică viziunea seniorului Corneliu Coposu sau a marelui Brătianu. Nu poţi decât să rămâi uluit în faţa şirului de manipulări şi diversiuni făcute de aceleaşi persoane, care după ce şi-au schimbat peste noapte doctrina din socialişti în oameni de dreapta şi s-au căţărat pe povestea cu anti-PSD, ne dau lecţii de democraţie şi capitalism. Cine sunt oare personajele care se ascund în spatele paltonului mult prea lentului  Iohannis Klaus? Cine sunt cei ce ne vorbesc astăzi de securiştii comunişti şi lupta împotriva comunismului? Păi, hai să vedem. Prin fuziunea Partidului Naţional Român, înfiinţat, culmea, tocmai de Virgil Măgureanu, şeful serviciilor din acea vreme, sfidând idealurile lui Iuliu Maniu, cu Partidul Democrat al lui Băsescu, gaşca hăhăielilor s-a instalat în sediile pe care acesta le-a pus la dispoziţie, cu toată infrastructura din „dotare”… şi s-a apucat de treaba pe care o ştia cel mai bine. Disimularea, minciuna şi diversiunea! Este de-a dreptul dizgraţios să vezi personaje ca Blaga sau Monica Macovei, care prin comportament şi spiritul de ură promovat, continuă bolşevismul, nu comunismul, manipulând şi minţind cum că ar fi personajele pozitive ale tabloului politic din aceste vremuri. I-aş întreba pe aceşti tovarăşi de dreapta ce s-ar întâmpla dacă o perioadă România ar fi condusă de social-democraţi, cu un prim-ministru fondator al liberalismului în România, după revoluţie, Călin Popescu Tăriceanu? Care e realul pericol, ce-o să ne facă ”ciuma roşie”, cum o numesc ei? O să devenim o societate prosperă economic şi fără şomaj, aşa cum a devenit Sebeşul, care este condus de peste 15 ani de social-democraţi? Comunele noastre o să arate ca şi cele europene, modernizate şi cu o infrastructură la fel ca la oraş, aşa cum este cazul Ciugudului, comună condusă de peste 14 ani de un gospodar social-democrat?

Eu sunt convins că acestor oameni care se ascund după Iohannis nu le pasă deloc de dreptul la vot al celor din diaspora şi că n-au nici cel mai mic sentiment patriotic ori gânduri de bine faţă de electoratul de drepta! Ceea ce-i mână astăzi în luptă este disperarea că se apropie ziua când îşi vor pierde privilegiile oferite de sistemul bolnav, construit împreună cu liderul lor, pe care-l au în suflet, Traian Băsescu! Şi eu tare aş vrea să văd ziua asta!

Elit - Gustul Desăvârșit

Mircea TRIFU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare