Ziarul Unirea

Mircea Trifu: „Mi-e lehamite de voi, măi tovarăşi de dreapta!”

După alegerile prezidenţiale din anii 2000, 2004 şi 2009, când am fost convins să votez răul cel mai mic, anul acesta mi-e lehamite… justificată, după atâta circ şi judecând după faptul că între candidaţi, după alegeri, se va instala, ca şi în ceilalţi ani, legea tăcerii şi a compromisurilor nedemne şi toţi vor uita ceea ce au promis şi pentru ce „s-au zbătut” de la ’48 (paşopt) încoace.

Voi merge la vot şi voi scrie pe buletin: „Regele şi patria/Jos republica!”. Răul cel mai mic este doar o iluzie, o stupizenie, pe care am înghiţit-o şi eu când eram la anumite vârste, când tot ce zbura se mânca! Răul cel mic este echivalentul unui întuneric care nu e chiar întuneric! Absurd, absurd, absurd! Ba chiar cred că voi avea o satisfacţie anul acesta, să iese „răul cel mare”, poate aşa se curăţă cât mai mult posibil scena politică de uscături, după ce toţi figuranţii politici vor ieşi bine jumuliţi din acest circ interminabil. Fiind un om care toată viaţa am crezut în valorile de centru dreapta ale liberalismului, o lehamite mare mă încearcă mai ales faţă de cei ce au pus mâna pe idealurile noastre, pe nemernicii care prin metode specifice au ajuns liderii partidelor istorice – PNL, PNŢ – şi astăzi, cu un tupeu ordinar şi fără scrupule, încearcă să ne păcălească, cum că ar fi cei ce vor pune în practică viziunea seniorului Corneliu Coposu sau a marelui Brătianu. Nu poţi decât să rămâi uluit în faţa şirului de manipulări şi diversiuni făcute de aceleaşi persoane, care după ce şi-au schimbat peste noapte doctrina din socialişti în oameni de dreapta şi s-au căţărat pe povestea cu anti-PSD, ne dau lecţii de democraţie şi capitalism. Cine sunt oare personajele care se ascund în spatele paltonului mult prea lentului  Iohannis Klaus? Cine sunt cei ce ne vorbesc astăzi de securiştii comunişti şi lupta împotriva comunismului? Păi, hai să vedem. Prin fuziunea Partidului Naţional Român, înfiinţat, culmea, tocmai de Virgil Măgureanu, şeful serviciilor din acea vreme, sfidând idealurile lui Iuliu Maniu, cu Partidul Democrat al lui Băsescu, gaşca hăhăielilor s-a instalat în sediile pe care acesta le-a pus la dispoziţie, cu toată infrastructura din „dotare”… şi s-a apucat de treaba pe care o ştia cel mai bine. Disimularea, minciuna şi diversiunea! Este de-a dreptul dizgraţios să vezi personaje ca Blaga sau Monica Macovei, care prin comportament şi spiritul de ură promovat, continuă bolşevismul, nu comunismul, manipulând şi minţind cum că ar fi personajele pozitive ale tabloului politic din aceste vremuri. I-aş întreba pe aceşti tovarăşi de dreapta ce s-ar întâmpla dacă o perioadă România ar fi condusă de social-democraţi, cu un prim-ministru fondator al liberalismului în România, după revoluţie, Călin Popescu Tăriceanu? Care e realul pericol, ce-o să ne facă ”ciuma roşie”, cum o numesc ei? O să devenim o societate prosperă economic şi fără şomaj, aşa cum a devenit Sebeşul, care este condus de peste 15 ani de social-democraţi? Comunele noastre o să arate ca şi cele europene, modernizate şi cu o infrastructură la fel ca la oraş, aşa cum este cazul Ciugudului, comună condusă de peste 14 ani de un gospodar social-democrat?

ELIT

Eu sunt convins că acestor oameni care se ascund după Iohannis nu le pasă deloc de dreptul la vot al celor din diaspora şi că n-au nici cel mai mic sentiment patriotic ori gânduri de bine faţă de electoratul de drepta! Ceea ce-i mână astăzi în luptă este disperarea că se apropie ziua când îşi vor pierde privilegiile oferite de sistemul bolnav, construit împreună cu liderul lor, pe care-l au în suflet, Traian Băsescu! Şi eu tare aş vrea să văd ziua asta!

Mircea TRIFU

ADEZIUNE PLUS ALBA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Băile Sărate de la Ocna Mureș, investiția care generează investiții, vor primi din nou turiști, după doi ani de restaurare

Investiția de peste șase milioane de euro, ”Băile Sărate”, simbolul orașului Ocna Mureș timp de aproape 100 de ani, vor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

24 Comentarii

sebesanu 14 noiembrie 2014 at 13:36

BRAVO MIRCEA

MIRCEA TRIFU 14 noiembrie 2014 at 13:42

multam fain,SEBESANULE…

S 18 noiembrie 2014 at 12:02

No Trifule, mai mananci acum kkt? Pana acum „rodea-i” la el, ca porcul!

alexandru 14 noiembrie 2014 at 13:52

cine e asta? e ala cu imobiliarele din micesti, cu cartierul orizont?

1Q 14 noiembrie 2014 at 14:42

Da, el este Mircea Trifu.
Băiat bun cu suflet mare, dar câteodată o ia pe aratură… 🙂

dc 14 noiembrie 2014 at 13:53

Bravo ! Ce-i face de DREAPTA pe acesti tovarasi ACL-isti sunt doar banii publici din care vreau sa se infrupte, posturile caldute de directori si banii din fondurile europene pe care-i invart cu atata dibacie prin terti interpusi. In rest ca mentalitate sunt chiar mai de stanga decat pesedistii care macar au avut bunul simt sa ramana de stanga din 1990 si pana acum. Cred ca Maniu si Bratianu daca ar invia si ar vedea ce infecta a ajus dreapta romaneasca ar muri instant !

Io 14 noiembrie 2014 at 16:24

Posturile caldute si le-au pastrat psdistii, unpristii si pcistii, au demis directorii care nu faceau parte din coalitia lor (chiar independenti fiind), au dat legea traseismului primarilor etc. Parca nici pe vremea lui Iliescu nu erau atat de ticalosi.

Intrebare 14 noiembrie 2014 at 14:09

Mircea Ionescu Quintus este unul din nemernici?

dc 14 noiembrie 2014 at 15:08

In ultima vreme a devenit senil !

un cititor 14 noiembrie 2014 at 14:18

Bravo !!
Ce-i face de DREAPTA pe acesti tovarasi ACL- banii
In rest ca mentalitate sunt chiar mai de stanga decat pesedistii care macar au avut bunul simt sa ramana de stanga din 1990 si pana acum.
Banii din fondurii europene stim cu totii unde s-au dus
Ceea ce-i mână în luptă este disperarea că se apropie ziua când îşi vor pierde privilegiile oferite de sistemul bolnav, construit împreună cu liderul lor, pe care-l au în suflet, Traian Băsescu!

Mihai 14 noiembrie 2014 at 14:23

Traiasca Regele Mircea Trifu !!!
Protector al Voievodatului Orizont.

aurelian 14 noiembrie 2014 at 16:00

Foarte bine scris articolul! Bravo Domnul Trifu! Le dati clasa multor (asa zisi) ziaristi!

marin 14 noiembrie 2014 at 17:10

Dupa ce zice nenea Mirciulica rezulta ca ACL-ul este format din fosti oameni de stanga,comunisti,toti rai,hoti si nemernici,iar gasca lui moliceanu 5 neveste,ce a guvernat 2 ani cu ajutorul psd sunt „adevaratii oameni de dreapta,usi de biserica,buni,inteligenti si incoruptibili”…”bravo” Mirciulica!!!!!!!

S 14 noiembrie 2014 at 19:33

Sarmanul Trifu, s-a saturat „de dreapta”, dar nu de toate! De exemplu, ii foarte multumit „de dreapta lui”, cu care isi complecteaza sotia. si cu care mai face cate „un furtisag, doua”, „ca tot motul!

@ S 14 noiembrie 2014 at 23:55

Zî “zo” că tu nu ţ-ai făcut-o !

S 15 noiembrie 2014 at 11:38

Poate, dar Trif, ii pervers si in politica, si mai mult decat atat, ii superinteresat, sa linga in fund pe Darzu si PSD, ca are ceva probleme cu „Orizont”! Ce sa mai zici, ins fara onoare si „coloana vertebrala”!

Petrica 14 noiembrie 2014 at 22:51

Bravo!Da Sebesul este un adevarat oras european ,pe cand Alba-Iulia ramane in mocirla inca ani buni de acum inainte!!!Cetate..Cetate…auzi turism ..si numarul somerilor creste in fiecare zi!!Astea sa vezi d-le Hava,mare om de dreapta,vanzatori de tara si neam!

Alin 15 noiembrie 2014 at 1:48

Ciugudul arata ca o comună europeana? Tu mai departe de Câmpeni ai fost vreodată in viața ta? Nu am văzut o comuna in Alba care sa se apropie macar de vreo comuna din Germania, Austria, chiar si Ungaria… Ce comune europene, ești complet din alt film

alin2 15 noiembrie 2014 at 7:35

In Ciugud nu mai exista strazi neasfaltate, fara apa, gaz, curent,Alba Iulia a devenit orasul saraciei. Cu ce ne ajuta cetatea spoita, unde hava si sabau sug impozitele noastre?

Malus Dacus 15 noiembrie 2014 at 9:14

Rău e cand o iau oamenii pe ulei! Tovarășul Trifu, oare de bine ce este in Ciugud a câștigat ACL-ul alegerile acolo in primul tur? Nu va mai încape orașul si sigur va vor ajuta printisorul Buda …. sau cum l-o chema, si cu restul fosilelor regale.

Cristian 15 noiembrie 2014 at 12:23

Asta sa inteleg e exprimarea unui om de „dreapta” la adresa Familiei Regale??? Nu stiu care dreapta o reprezentati, dar cea adevarata, a fostilor detinuti politici, a taranistilor, a liberalilor, sigur NU! Asta e „dreapta” de tip Macovei.

mda 15 noiembrie 2014 at 19:32

O informatie pentru marele regalist: rata somajului in Sebes-1.6%; rata somajului in Alba Iulia- 1,8%. Foaaarte mare diferenta, ce sa zic. Plus ca la ora actuala in Alba Iulia sunt disponibile peste 200 de locuri de munca (nu in Sebes, nu in Blaj, nu in Cugir). Si ca sa raspund ratatilor care au o problema cu cetatea. Orice oras care se respecta si are o asemenea zona istorica o pune in valoare, pentru ca e cartea de vizita a localitatii. Daca voi aveti o frustrare ca ne viziteaza tot mai multi turisti inseamna ca sunteti batuti in cap. Singura mocirla in care se zbate orasul e cea reprezentata de specimene ca voi.

ocnamuresan 18 noiembrie 2014 at 12:33

Ce vorbesti ? Cat este rata somajului in Alba Iulia ? Mai intereseaza-te… si nu mai plasa cifre din burta asa cum esti invatat.

Cetateanul 15 noiembrie 2014 at 20:08

Sa nu o dam din dreapta in stanga acum, ca e aiurea rau nea Mircea.

Comentariile sunt oprite