Mircea Trifu, consilier local ANA: „De unde pot fi procurate măști, halate și mănuși pentru albaiulieni?”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Mircea Trifu, consilier local ANA: „De unde pot fi procurate măști, halate și mănuși pentru albaiulieni?”

Într-o postare pe o rețea de socializare, consilierul local din partea Acțiunii Naționale Alba, Mircea Trifu prezintă tabloul actualei situații epidemiologice din Alba Iulia.

„Despre protecție, stat acasă și implicare…

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

19 martie 2020… Prin fața mea trece singurul om aflat pe o distanță de 200 de metri. Îl întreb de unde a cumpărat masca și-mi răspunde cu ochii în lacrimi:

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

– Soția lucrează asistentă la spital, primește o mască pe zi și seara mi-o dă mie..Simt că mi se aprind creierii de revoltă…

De trei săptămâni aud în jurul meu vocile inconștienților care nu realizează gravitatea situației în ciuda evidenței, oficialități care-și scuză incompetența prin apeluri la calm și „non-panică”.

Îmi continui drumul spre primul magazin alimentar… Înăuntru 5 clienți și o liniște totală. Nimeni nu zice nimic. O femeie, cam la 25 de ani, se adresează în final cu accent italian vânzătorei… Văd panica în ochii celorlalți care nu mai vor să cumpere nimic, vânzătoarea poartă niște mănuși, este speriată ca o căprioară în fața vânătorului, nu poartă mască. Mă întorc acasă și pun un apel disperat pe Facebook către autorități…

„De unde pot fi procurate măști, halate și mănuși pentru albaiulieni?”

Nu critic, cer lucruri firești a căror lipsă a dus în Italia la infectarea multor cadre medicale agravând situația…

Primesc câteva răspunsuri și multe răutăți, polemici fără rost… Că ce am cu autoritățile, că lumea lucrează sau că fac campanie electorală.Mă revolt și mai tare…

Pare că nimeni nu înțelege nici măcar că a „sta acasă” nu înseamnă să te ascunzi, să nu mai mergi la muncă. Înseamnă să te echipezi cu mască, mănuși și halat ca să fi protejat și să-ți desfășori în mod firesc activitatea.

Dar cum s-o faci?? Nu există nicăieri materiale de protecție pentru populația activă. Este clar un cerc vicios. Vine dimineața și mă prezint în curtea „Crucii Roșii” pentru voluntariat.

Urmează să ducem pachete celor aflați în carantină și gândul îmi este la măști, mănuși, halate și la replica unui medic, bun prieten, cum că panica nu e bună și vreau să-i răspund că nu panica aduce virusul ci lipsa materialelor de protecție.

În fine, nu mai contează, decid că orice ar fi sunt aproape în prima linie… de cei aflați, deocamdată, în carantină și nu voi renunța indiferent de riscuri și răutățile din jur”, a scris Mircea Trifu pe pagina sa de Facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Sorin 20 martie 2020 at 21:29

De latratori si hateri este plina lumea. Chiar,unde gasim masti si manusi dl.Trifu? Santeti consilier local. O solutie ceva? Sau trebuie sa ajungeti primar. Atunci doar veti gasi solutii, sau cum?

Comentariile sunt oprite