Rămâi conectat

Sport

Mircea Oprea dat afară de la FC Unirea!

Publicat

în

Atacantul albaiulian Mircea Oprea a fost exclus din lot de oficialii unirişti, înaintea jocului cu ACU Arad, în urma unor discuţii contradictorii purtate joi pe tema condiţiilor de la echipă. „Nu ne-a ajutat cu nimic şi oricum contractul i se încheia la vară. Mai mult, făcea atmosferă şi era mereu nemulţumit în vestiar din pricina problemelor financiare”, a explicat managerul sportiv Eutin Bojin. Mircea Oprea a venit în vara trecută la echipa din oraşul natal, însă n-a reuşit să se impună printre titulari, în retur sub comanda lui Gabi Stan adunând 56 de minute în 4 jocuri în care a fost utilizat din postura de rezervă. „Poate n-am fost bun, poate-s prea bătrân, asta este, din păcate… Dar câte şanse mi s-au dat să joc, că de abia am bifat o jumătate de oră? N-am niciun gust amar, aştept doar să ne despărţim în mod oficial, să semnăm actele”, a afirmat atacantul care în 20 aprilie va împlini 31 ani. „În discuţia avută cu domnul Stan, dânsul mi-a spus că nu vrea să renunţe la mine, dar şefii nu m-au înştiinţat încă în mod oficial..”, a conchis M. Oprea. În consecinţă „Gabelo” mai contează doar pe trei atacanţi, Ad. Câmpeanu, S. Mureşan şi Bodolan (ce au marcat împreună două goluri), întrucât F. Himcinschi este în cantonament cu lotul Under 17, renunţarea la serviciile lui M. Oprea coincizând şi cu apariţia atacantului de culoare venit din Camerun (probabil pentru a-i face loc vârfului african)… Acum, vine fireasca întrebare: dacă jucătorul albaiulian ar fi primit mai multe şanse şi ar fi fost utilizat undeva la nivelul căpitanului Ad. Câmpeanu (406 minute, un gol înscris), care ar fi fost randamentul său?!
l3600 lei în 8 luni!
În tur (când a ajuns să evolueze chiar şi pe postul de fundaş stânga), aflat în urmă cu pregătirea şi cu kilograme în plus, jucătorul localnic a plătit tribut şi eliminării din etapa a 6-a cu Voinţa Sibiu, când a fost suspendat 4 etape şi drept pedeapsă a fost obligat să suporte din contract amenda de 2500 lei. „Mie îmi pare bine că am revenit acasă pentru copii, că n-am mai făcut naveta prin alte oraşe, pentru că la câţi bani am câştigat la Unirea pot spune că am jucat de plăcere”, a mai menţionat Oprea, care susţine că a încasat în cele 8 luni petrecute la Unirea suma totală de 3600 lei. „Mai am de luat câteva rate, dar vom regla conturile zilele viitoare. Mi-aş dori să mai joc de la vară, n-am de gând să devin antrenor atât de repede. Voi vedea ce voi face”, a admis M. Oprea. „Nu-mi propun să mă cert cu nimeni, nu e o palmă că s-a renunţat la serviciile mele, mă împac cu ideea până la urmă. Îmi pare rău că nu s-a câştigat cu ACU, o echipă foarte slabă”, a concluzionat Oprea.
lEgal norocos pentru ACU
„Îmi pare rău că n-am reuşit să câştigăm, n-am putut să înscriem şi din acest motiv am ratat victoria. N-am ce să le reproşez jucătorilor, generoşi în efort, însă ne-a lipsit golul împotriva unei echipe masate în careul de 16 metri”, a declarat antrenorul Gabi Stan. Acesta a preluat echipa la minus 9 în clasamentul adevărului şi în cele 7 etape scurse din retur a acumulat 8 puncte, FC Unirea ajungând acum să deţină cel mai slab pasiv din serie, minus 13, alături de Mureşul Deva. „Am profitat de perioada de întrerupere, am studiat jocul adversarului şi ne-am pregătit în consecinţă. Am jucat bine tactic, ne-am concentrat spre un sistem defensiv şi totul ne-a ieşit cu excepţia fazei de contraatac. Portarul Paul a dat încredere echipei, am realizat un rezultat pozitiv şi orice punct adunat ne duce spre liniştea dorită”, a spus Sandu Ţamboi, antrenor secund şi cu portarii la ACU Arad.
Dan HENEGAR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Liga a 4-a, etapa a 28-a: remiză spectaculoasă la Șugag, Hidromecanica – CS Zlatna 3-3

Publicat

în

O remiză spectaculoasă s-a înregistrat la Șugag, în etapa a 28-a a Ligii a 4-a, unde Hidromecanica a condus în 3 rânduri pe CS Zlatna. însă a fost egalată în minutul 88.

*Viitorul Vama Seacă – Kinder Teiuș 4-1 (1-0): Ionaș-Rădoi (2), S. Groza (47, 85), M. Găldean (80)/ Rancea (62). Scorul a fost deschis de talentatul Cosmin Ionaș-Rădoi, care la nici 16 ani (vârstă pe care o va aniversa în 14 iunie), a marcat primul său gol în Liga a 4-a. Tânărul fotbalist a debutat în actuale ediție sub comanda antrenorului Andrei Podar, a mai prins primul unprezece și a oferit și pase decisive, pregătindu-se ca la vară să ajungă la juniorii Unirii Alba Iulia (cu care se și antrenează în prezent). În prima repriză portarul gazdelor Daniel Lepădat a apărat un penalty executat de R. Domșa (34). Cel mai clar succes al stagiunii pentru gruparea din comuna Hopârta, ce are 5 victorii și o remiză în fața fanilor în retur. Kinder continuă seria modestă, cu a 5-a înfrângere la rând (teiușenii au o victorie și un egal în 2022);

*Olimpia Aiud – Inter Unirea 3-1 (2-0): P. Mărginean (28, 65), G. Oltean (30)/ Ilea (46). O partidă cu aer de vacanță, între două echipe liniștite. Olimpicii au câștigat al doilea joc la rând, iar vizitatorii au pierdut a doua întâlnire consecutivă. De remarcat prezența, iarăși, în formula amfitrionilor a tânărului Andrei Stanciu (jucător născut în anul 2006);

Elit - Gustul Desăvârșit

*Spicul Daia Română – Industria Galda de Jos 1-2 (0-0): R. Mihălțan (62)/ Bălaș (52, 80). Se prelungește suspansul în privința campioanei, o remiză însemnând că CSU Alba Iulia era matematic câștigătoare a sezonului. Dubla lui Bălaș, între golurile sale intercalându-se egalarea reușită de R. Mihălțan, a produs al 9-lea succes consecutiv al Industriei. Găldenii sunt imbatabili în 2022, au acumulat 14 jocuri fără eșec și 18 întâlniri de când nu au pierdut (o singură remiză în retur, 1-1 cu Voința Stremț în etapa a 19-a);

*GT Sport Alba Iulia – Performanța Ighiu 1-2 (0-0): Dula (71)/ D. Alexandroaie (52), Tripșa (70). Pe “Cetate”, replică dârză a ultimei clasate, ce a pierdut la limită. Ighienii au câștigat al doilea joc la rând, iar GT Sport a înregistrat al 3-lea insucces succesiv;

*Hidromecanica Șugag – CS Zlatna 3-3 (2-1): An. Crețu (8), Șufană (42), Titianu (71)/ G. Toma (27), A. Cîmpeanu (61, penalty), A/ Boca (88). O întâlnire spectacol, în care gazdele au condus în 3 rânduri, dar au fost egalate de tot atâtea ori, ultima dată cu două minute înaintea finalului. Popic (Hidromecanica Șugag) a fost eliminat în minutul 90+1.

Foto: Hidromecanica Șugag (facebook)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

CSȘ Blaj a terminat pe locul 5 la volei juniori, iar Tudor Balu – desemnat MVP-ul turneului din Sala „Timotei Cipariu”

Publicat

în

CSȘ Blaj (antrenor Alexandru “Delu” Man) a terminat pe locul al 5-lea la turneul final la volei masculin, juniori, iar ridicătorul Tudor Balu (CSȘ Blaj, foto, rândul de sus, nr. 1 pe tricou, al doilea de la dreapta la stânga) a fost desemnat MVP-ul competiției disputate în Sala “Timotei Cipariu”.

Echipa din “Mica Romă” și-a propus să urce pe podium, însă înfrângerea din ultimul meci, cu LPS Bistrița (1-3, dup[ ce a condus cu 1-0), partidă decisivă pentru bronz, a dus la neîndeplinirea obiectivului. Înaintea ultimei zile, trei formații aveau șanse se se claseze pe locul al 6-lea, CSȘ Zalău – 6 puncte, LPS Bistrița – 5 puncte și CSȘ Blaj – 4 puncte, blăjenii având nevoie de un succes indiferent de scor.

Turneul a reunit cele mai bune șase echipe din țară, iar pe primele două poziții s-au clasat CTF Mihai I  – 15 puncte (a 4-a oară consecutiv campioană, cea mai bună echipă de departe, nu a mai pierdut un meci la nivel de juniori din 2017) și  LAPI Dej – 12 puncte. Pentru ultima treaptă a podimului a fost duminică o adevărată finală mică. CSȘ Blaj avea nevoie de o victorie cu LPS Bistrița pentru a cuceri medaliile de bronz, asta după ce cu o zi înainte a pierdut cu CSȘ Zalău 2-3 (25-20, 19-25, 25-22, 20-25, 14-16). În precedentele 3 întâlniri, blăjenii au pierdut 1-3 cu CTF Mihai I și LAPI Dej și au învins 3-0 pe CSȘ Buzău (ce nu a acumulat niciun set).

Elit - Gustul Desăvârșit

Partida decisivă pentru medaliile de bronz a fost una nebună. Gazdele au condus cu 1-0 la seturi (25-22), însă bistrițenii au restabilit egalitatea, impunându-se în al doilea parțial, 25-20 (după ce blăjenii au condus cu 16-10). Și în al treilea set s-a păstrat dramatismul, cu egalitatea persistând până la 19-19, când CSȘ Blaj s-a distanțat la 23-20, dar s-a restabilit egalitatea la “23”, iar oaspeții s-au impus cu 26-24, pentru ca ]n ultimul set blăjenii să cadă iremediabil (14-25). După acest succes, LPS Bistrița a acumulat 7 puncte și a urcat pe locul al 3-lea, CSȘ Zalău a rămas cu 6 puncte, iar Volei Alba Blaj cu 4 (dacă Blajul învingea cu 3-2, toate cele 3 echipe aveau câte 6 puncte).

În 2019, dar la speranțe, a mai fost un turneu final în “Mica Romă”, gazdele adjudecându-și medaliile de bronz. Echipa juniorilor este alcătuită în mare măsură pe efectivul cu care în luna mai 2021 s-au cucerit medaliile de bronz la naționalele de cadeți, la turneul final de la Tulcea, când Tudor Balu fiind desemnat MVP-ul competiției. Lotul este compus din Tudor Balu, Cristian Bălău, Gabriel Bărbat, Marian Chiorean, Antonio Jidveian, Răzvan Oltean, Octavian Orian/cpt., Sebastian Roșianu (foștii cadeți), plus Iustin Nicoară, Andrei Toacșe și Krisztian Polgar. Ediția precedentă, juniorii de la CSȘ Blaj au terminat pe locul 5, la turneul de la Dej.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: echipa Colegiului Național „IM Clain” Blaj, vicecampioană națională la ONSS, volei feminin, licee

Publicat

în

Echipa de volei liceu fete a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, coordonator profesor Raluca Rotar, a obținut medaliile de argint la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS), volei fete, secțiunea licee, desfășurată, în perioada 20-22 mai, la Bistrița.

În finală, reprezentanta județului Alba a fost învinsă, scor 2-0, de reprezentanta municipiului Bucureșți, Liceul „Mircea Eliade” București, echipă de care voleibalistele din Blaj au trecut în faza grupelor (scor 2-0).

Două dintre protagonistele formației din “Mica Romă”, Iarnia Axinte și Noemi Moldovan, sunt componente ale Volei Alba Blaj, echipa ce a realizat tripla națională în acest sezon (Supercupa României, Cupa României și titlul) și a ajuns în semifinalele Cupei CEV.

Elit - Gustul Desăvârșit

Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat toate meciurile din grupă, după ce a depășit Liceul „Mircea Eliade” București (2-0), Colegiul Național „Gh. M Murgoci” Brăila (2-0) și Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Craiova (2-1). În semifinale, echipa noastră a trecut de reprezentanta județului Sălaj, Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleul Silvaniei (2-0).

La turneul final ONSS de la Bistrița, echipa de volei liceu fete a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, coordonator profesor Raluca Rotar, a fost formată din: Iarina Axinte, Noemi Moldovan, Valentina Pop, Andreea Mărginean, Antonia Mihu, Catinca Gizdavu, Ioana Poptelecan, Tania Prainer, Gabriela Pușă și Diana Boitor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare