Ziarul Unirea

Mircea Hava rămâne „El Lider MaximO”

Cu o săptămână înainte de organizarea alegerilor pentru desemnarea noii conduceri a PDL Alba, democrat-liberalii au anunţat că funcţia de preşedinte va fi ocupată în continuare de Mircea Hava, care nu va avea niciun contracandidat la conferinţa de alegeri de sâmbătă, 5 februarie. Secretarul general al organizaţiei judeţene, senatorul Alexandru Pereş, a lăsat ieri să se înţeleagă că au fost mai multe persoane care şi-ar fi dorit să-şi depună candidatura pentru cea mai înaltă funcţie în PDL Alba, însă s-a optat până la urmă pentru candidat-unic „pentru a nu da senzaţia că există disensiuni în interiorul partidului”. „Mircea Hava rămâne preşedintele PDL Alba pentru că avem nevoie de primar şi cu siguranţă a dovedit până acum că este singurul care poate ocupa în continuare acest scaun. Pe de altă parte nu vă ascund faptul că au fost şi alţii care şi-au dorit funcţia de preşedinte al partidului, însă am considerat că acum nu este momentul să încurajăm competiţia pentru funcţia de preşedinte, pentru că nu vrem să dăm impresia că avem disensiuni în interioriul PDL”, a declarat ieri Pereş în cadrul conferinţei săptămânale a democrat-liberalilor.
lClement Negruţ vrea prim-vicepreşedinte, iar Adrian Bogdan candidează pentru secretar general
Chiar dacă se ştie încă de pe acum cine va fi preşedintele partidului, conferinţa de săptămâna viitoare nu va fi una lipsită de surprize, având în vedere că pentru celelalte funcţii de conducere lupta se dă între oameni importanţi în PDL Alba, cu vechime în partid. Astfel, Clement Negruţ, care deja avea asigurat un loc de vicepreşedinte în calitate de parlamentar, a anunţat că şi-a depus candidatura pentru unul dintre cele două posturi de prim-vicepreşedinte ieri, în ultima zi în care listele erau deschise. Alături de el s-au mai înscris în cursă Ion Dumitrel, actual prim-vicepreşedinte al PDL Alba şi preşedinte al CJ Alba, şi Gheorghe Rotar, primar al municipiului Blaj. „Am hotărât în ultimul moment să mă înscriu pentru o funcţie de prim-vicepreşedinte. Cred că mi-am câştigat dreptul de a candida la una dintre funcţiile de la vârf ale acestui partid, dar şi dreptul de a vorbi în acest partid. Aştept ca zona Blajului să mă susţină pe mine, deşi ştiu că primarul Gheorghe Rotar are multe merite pe plan local. Însă pentru a ocupa funcţii în partid înseamnă a munci, a cunoaşte judeţul de la un cap la altul (…) Dacă nu voi fi ales prim-vicepreşedinte am de gând să mă retrag din toate funcţiile de conducere ale PDL, inclusiv din cea de vicepreşedinte, pentru că înseamnă că colegii mei nu mă vor”, a spus deputatul Clement Negruţ. El a anunţat că ambiţiile sale sunt mult mai mari de atât şi că se gândeşte foarte serios să candideze şi la o funcţie la nivel naţional în PDL, cea vizată fiind de secretar executiv. „Dacă voi avea girul colegilor mei de la Alba, voi candida 100%, dacă nu rămâne să mă gândesc dacă voi candida pe cont propriu. Eu cred că Mircea Hava are nevoie de încă o persoană care să îl susţină în Biroul Permanent Naţional al PDL şi eu cred că pot face acest lucru”, a mai spus Negruţ. O altă candidatură surpriză este a viceprimarului din Sebeş şi preşedinte al PDL din municipiu, Adrian Bogdan, pentru funcţia de secretar general. Cu ce şanse, rămâne de văzut, deoarece îl înfruntă pe actualul secretar general, senatorul Alexandru Pereş, care şi-a depus şi el candidatura pentru aceeaşi funcţie. O listă completă cu toate candidaturile pentru funcţiile de conducere în PDL Alba va fi prezentată săptămâna viitoare.
Ioana PITICARIU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

rosca 29 ianuarie 2011 at 12:52

Doamne cum pot unii sa creada ca sunt mari. tari, cunoscuti si plini de importanta ! Dapai daca cu barmanii mergeti asa o sa ajungeti !
Fcaeti sondaje la Sebes si o sa vedeti cit de cunoscuti sunt cei doi acolo !

flo 29 ianuarie 2011 at 13:22

Mai Roşca ce rezultate au fost oare la ultimele alegeri pe Colegiul Blaj, parlamentare, europarlamentare, prezidenţiale. Nu stii? Sunt f.curios.

rosca 29 ianuarie 2011 at 15:17

Au fost mai flocea, dar ai tu habar ce va mai fi ?

costelus2011 29 ianuarie 2011 at 13:53

petru presedinte al pdl-alba cel mai bun este mircea hava el fiind singurul care indeplineste cele cateva conditii musai obligatorii pentru un presedinte PDL astfel:…… este inginer, frumos , destept ,carunt si cu mustata, ce mai vreti ii dorim sucesuri…….

Stimata I.Piticariu 29 ianuarie 2011 at 17:21

cu titlul ai cam zbarcit-o fiindca toata lumea stie ca poreclele si sintagmele cu specific cubanez sunt proprietatea PSD. Risti sa-l superi pe Ponta- Che Guevara (un fel de cacavara) al politicii romanesti…

dragos 29 ianuarie 2011 at 22:34

ba a nimerit- dar nu ai citit dumneata bine

el lider maximO

adica

el lider maxim O – O vine de la zero, numa ca ziarul nu poate tipari zero barat adica.

deci bravo pentru titlu

NECUNOSCUT 29 ianuarie 2011 at 17:34

Si iubitul nosru conducator de pina in 1989 candida doar singur la functia de prim secretar al tarii si era votat de 101% asa ca au avut de unde sa invete si pedelei ca doar sunt urmasii Romei.

Goga Nicu 29 ianuarie 2011 at 19:26

APEL CATRE AMARATI

VENITI IN 5 FEBRUARIE IN FATA CASEI DE CULTURA A SINDICATELOR SA-I MULTUMIM PARTIDULUI IUBIT PD-L-ZERO PENTRU CONSDITIILI MINUNATE DE MUNCA SI VIATA !!!!!

adela 29 ianuarie 2011 at 21:54

Incerci in disperare de cateva zile sa chemi cititorii la nu stiu ce manifestatie.
Lumea are probleme mai importante decat sa puna botul la initiative penibile care vin din partea unor hoti de identitate.
Singurul lucru care poate te leaga de Nicu Goga este faptul ca esti din Blaj.
Oricine il cunoaste pe Nicu Goga stie ca nu ar putea sa scrie o astfel de mizerie agramata.
Daca tot vrei manifestatii poate iti si asumi identitatea…

vigilante 29 ianuarie 2011 at 21:10

Mircea Hava macar face ceva pt municipiu chiar daca nu le place opozantilor..altfel nu ar fi in functie de atata timp.

costelus2011 30 ianuarie 2011 at 17:03

draga vigilante sunt de acord ca nenea mircea a facut multe pentru alba DA …….foarte multe ….. *.BORDURI* si foarte multe * fos septice* la acele multe case *de vacanta* construite in alba iulia pentru ca acest faimos primar nu a fost in stare sa duca utilitatile acolo unde a eliberat autorizatii de constructie

Comentariile sunt oprite