Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava în inspecţie la lucrările de pe străzile municipiului Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Edilul şef al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, are programate pentru această perioadă o serie de inspecţii la lucrările aflate în desfăşurare pe mai multe străzi din oraş. Zilele trecute Hava s-a deplasat în cartierul Tolstoi, unde lucrările sunt într-un stadiu destul de avansat, ţinând cont de faptul că proiectul de aici trebuie finalizat în vară.

Reabilitarea şi modernizarea cartierului Tolstoi este una dintre priorităţile municipalităţii în acest an. Însoţit de directorul tehnic Silvia Moldovan, edilul a verificat gradul de evoluţie al proiectului şi calitatea  îmbunătăţirilor realizate până în prezent.

Geometria zonele este conturată  şi permietral se observă spaţiile definite ca zone verzi , alei pietonale şi artere de circulatie. Lucrările în cartierul Tolstoi au demarat anul trecut, contractul fiind finalizat în proporţie de 70%. Termenul de finalziare este prevăzut pentru vara acestui an. În perioada următoare se va  lucra la artera principală de circulaţie, respectiv operaaţiuni de bordurare şi refacere a îmbrăcăminţii asfaltice. În egală măsură se vor  finaliza şi celelalte alei pietonale.

În această perioadă constructorul livrează pământul destinat alveolelor de spaţiu verde şi urmează să însămânţeze gazon.

“ Deranjul financiar actual, pe care toată lumea ştie cine şi ce l-a produs, ne forţează să amânăm anumite elemnte de detaliu. Dar vom reveni asupra lor pentru că ele sunt ceea ce vor cetatenii acestui cartier. Sugestii de care vom ţine seama cu siguranţă. Chiar daca în acest an banii sunt puţini, vom păstra angajamentul nostru şi respectul cuvenit locuitorilor din acest cartier, iar în ciuda piedicilor, vom finaliza şi acest obiectiv în vara asta. Am observat că mulţi cetăţeni îşi exerseaza spiritul administrativ şi contribuie la înfrumuseţarea cartierului. Sunt bucuros şi-i felicit. Sper ca şi alţii să urmeze exemplul, beneficiul fiind exclusiv al celor ce locuiesc aici.”

În zilele următoare Mircea Hava se va afla pe străzile care necesită aducerea la starea iniţială în urma investitiilor realizate de Apa CTTA în cartierele Oarda, Miceşti, Partoş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea