Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava: Fonduri guvernamentale pentru proiecte viabile. Un bloc de locuinţe sociale, finalizat în acest an la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

hawaÎn urma demersurilor pe care Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, le-a făcut la guvern, marţi, 4 iunie, administraţia locală a primit vestea cea bună: Guvernul României a decis alocarea sumei de 762.000 de lei pentru finanţarea lucrărilor de construcţie a blocurilor de locuinţe sociale din strada Vasile Alecsandri.

„Faptul că am primit aceşti bani este o confirmare a ceea ce eu am declarat atunci când unii m-au întrebat zâmbind subţire cum mă voi descurca în Opoziţie. Am spus atunci că un bun administrator, unul care are proiecte viabile, serioase, utile pentru comunitate, se descurcă cu orice guvern. Eu colaborez cu orice guvern, bat la uşile tuturor miniştrilor indiferent de culoarea politică, le prezint proiectele şi solicitările pentru ele pentru că nu o fac pentru mine, ci pentru acest oraş şi pentru locuitorii lui. Proiectele noastre sunt serioase şi orice ministru de bună credinţă care vrea să facă treabă în ministerul pe care-l conduce le ia în considerare. Sunt însă alţi politicieni care promit marea cu sarea, au tot soiul de proiecte de care se alege apoi praful, dar care sunt foarte gălăgioşi. Eu ştiu un lucru: pisica cu clopoţei nu prinde şoareci. Lucrurile de substanţă nu se fac pe facebook, acolo unde vin unii să promită ce visează noaptea. Lucrurile de substanţă se fac cu realism, perseverenţă şi sudoare. Această alocare guvernamentală care a venit pentru un proiect important îmi dă speranţă pentru rezolvarea pozitivă a altor demersuri pe care le-am făcut în ultimele luni la guvern – alocarea banilor necesari pentru finalizarea Bazinului Olimpic”, spune Mircea Hava.

blokProiectul pentru care guvernul a alocat acum bani a demarat în toamna anului 2009 dar, ne-a informat Silvia Moldovan, directoarea Direcţiei de Investiţii a primăriei albaiuliene, a fost întârziat din pricină că guvernele nu au reuşit să finanţeze proiectul aşa cum era stabilit în graficul iniţial de derulare. Blocurile sunt construite în cadrul unui program naţional de construire de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi, program finanţat de guvern conform prevederilor OUG 74/2007. Vorbim despre trei blocuri de câte 25 de apartamente fiecare. Unul dintre blocuri a fost finalizat şi recent  s-a făcut şi repartiţia apartamentelor. Pentru că şantierul este deschis de mult timp şi termenul iniţial de finalizare a trecut şi el de vreo doi ani, iar cererile sunt multe, Mircea Hava a insistat pentru reluarea finanţării. Astfel, Primăria Municipiului Alba Iulia a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice suma de 3.229.000 de lei, bani cu care ar fi putut fi finalizat proiectul. Guvernul a alocat 762.000 de lei, dar este bine şi aşa pentru că ştim constrângerile pe care le are. Cu aceşti bani, la care va adăuga şi Primăria Alba Iulia partea ei de peste 100.000 de lei, vor fi finalizate alte 25 de apartamente, cele din blocul A1, aflat într-o fază avansată de execuţie şi se vor executa lucrări de finisare exterioară a blocului A2 care să poată fi protejat până la alocarea altor fonduri. Ca să lămurim modul de finanţare în cadrul acestui program guvernamental să spunem că şi autorităţile publice au partea lor de cofinanţare care se referă la viabilizarea terenului (introducerea tuturor utilităţilor – apă potabilă, electricitate, canal, gaze naturale), amenajarea acceselor, eventuale îngrădiri etc. Până acum Primăria Municipiului Alba Iulia a alocat acestui proiect 2.248.000 lei din care 1.340.000 de lei reprezintă plata unor datorii către CS TOBIMAR, firma constructoare care a realizat lucrări pe care trebuia să le plătească guvernul. Banii nu au venit nici în 2012 aşa cum era programat astfel încât primăria a plătit ea diferenţa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

CTS Alba, APEL la donare de sânge: „Avem nevoie URGENT de donatori cu grupele B pozitiv și AB pozitiv”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul de Transfuzii Sanguine din Alba Iulia face un nou apel către oamenii care doresc să doneze sânge din grupele B pozitiv și AB pozitiv.

”Rugăm persoanele cu grupele B pozitiv și AB pozitiv să vină la noi în centru, pentru a dona sânge. Solicitările pe aceste grupe sunt numeroase, iar stocul este insuficient. Vă așteptăm la donare!”, este mesajul transmis miercuri dimineața de Centrul de Transfuzii Sanguine.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reamintim că programul Centrului de Transfuzii Sanguine din Alba Iulia este de luni până vineri de la ora 07:30 la 13:00. Mai multe informații se pot obține la numărul de telefon 0258834050.

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

-hepatită (de orice tip)
-TBC
-sifilis
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloză
-ulcer
-diabet zaharat
-boli de inimă
-boli de piele: psoriazis, vitiligo
-miopie forte peste (-) 6 dioptrii
-cancer


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| SCANDAL în BOR: Un preot filmat în timp de LOVEȘTE puternic o femeie, chiar în curtea bisericii. Este celebru pentru sfaturile de viață, în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Un preot din Iași a fost filmat în timp de LOVEȘTE puternic o femeie, chiar în curtea bisericii. Este celebru pentru sfaturile de viață, în mediul online.

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași a fost filmat de un enoriaș pe ascuns. Din filmare, se vede cum acesta ar fi lovit o femeie chiar în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți credincioși. În imagini se vede cum Calistrat Chifan ar fi lovit-o pe femeie cu mâna dreapta. La întreaga scenă au luat parte mai mulți credincioși și două persoane care sunt îmbrăcate în straie preoțești, probabil călugări la aceeași mănăstire.

Elit - Gustul Desăvârșit

„În seara asta (n.r., miercuri seara) la ora 18:00, părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a snopit în bătaie două femei în curtea bisericii. La ora 19:00, când am plecat, erau Poliția și Salvarea la poarta mănăstirii”, a mărturisit un om care a fost martor la întreaga scenă, relatează Gândul.

La un momentan dat, se vede clar cum părintele Calistrat Chifan se întoarce cu fața spre cameră. În spate, se aude vocea unei femei care îl ceartă deoarece ar fi agresat o enoriașă.

Poliția a fost sesizată în acest caz

Potrivit unui comunicat de presă transmis la data de 9 noiembrie 2022 de către Poliția Română, polițiștii de la Secția nr.5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie pentru că ea și sora ei au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În prezent, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurile legale, se precizează în comunicat.

Conform Libertatea, oamenii care au fost în curtea Mănăstirii Vlădiceni în momentul incidentului respective sunt considerați martori în acest caz, iar preotul va fi chemat să dea explicații.

Părintele Calistrat Chifan, foarte popular pe rețelele sociale

Incidentul a uimit sute de credincioși întrucât părintele Calistrat Chifan este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici și predicatori din România. El a ajuns popular datorită postărilor făcute pe rețelele sociale, unde s-au adunat sute de persoane pentru a-i asculta cuvântul. Printre cele mai apreciate mesaje ale sale se numără cele legate de conduita greșită a unor enoriași, atunci când vin la Sfânta Biserică.

Preotul se bucură de un succes remarcabil pe rețelele sociale. Acesta își înregistrează mesajele în biserică, iar urmăritorii săi le pot asculta ulterior pe Youtube, acolo unde a adunat peste 100.000 de abonați.

Sursa: capital.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Sat din Alba readus la viață printr-un proiect turistic: Cum va arăta Baza de Agrement din localitatea cu doar 17 locuitori

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Sat din Alba readus la viață printr-un proiect turistic: Cum va arăta Baza de Agrement din localitatea cu doar 17 locuitori

Un proiect turistic al Consiliului Județean Alba urmează să readucă la viață o localitate din județ. Este vorba despre satul Ocnișoara, care numără în prezent doar 17 locuitori.

Localitatea Ocnișoara, din comuna Lopadea Nouă, este cunoscută din vechime pentru apele sărate de care dispune, prospecțiile geologice indicând prezența unui masiv de sare în subsolul regiunii, care prin eroziune a ajuns să fie vizibil la suprafaţa solului.

Terenul este situat administrativ în localitatea Ocnișoara, Comuna Lopadea Nouă, județul Alba are o suprafață relativ plană de 26.367mp – câmp de sare. Amplasamentul este situat într-o zonă specifică de deal, într-un context natural și teritorial atractiv ce determină creșterea interesului de construire, în special datorită apei sărate existente în zonă. Terenul din jurul amplasamentului propus, va avea destinație de zonă de dezvoltare turistică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Arhitectura clădirilor propuse se inspira din materialele arhitecturii locale, folosind piatra si lemn, dar cu o interpretare moderna prin volumetria adoptata si inspirata din forma lacurilor propuse pe amplasament pentru integrarea acesteia cu restul anturajului.

Structura cladirilor este realizata din fundatii din beton simplu si armat, cadre din lemn masiv, invelitoare din șiță. Structura Lacurilor este realizata cu ajutorul unor fascine montate pe maluri, iar partea inferioara o sa ramana natural. Structura bazinelor este realizata din beton simplu si beton armat.

Materialele folosite pentru amenajarea terenului in jurul lacurilor si pe alei, vor fi asemanatare cu cele locale prin folosirea de pardoseli antiderapante din lemn si ardezie pe alocuri, palcuri de spatiu verde si alei din praf argilos, exact cum este acum in situ pentru a pastra originalitatea acestuia.

Clădirea 1A cu destinația de Recepție are o suprafață de 417 mp si conține următoarele funcțiuni:

– 1 Terasă perimetrală cu rol de acces
– 1 Recepție
– 1 Cabinet medical
– 1 Vestiar destinat bărbaților
– 1 Vestiar destinat femeilor
– 1 Grup sanitar pentru personal
– 1 Grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilități
– 1 Grup sanitar destinat Femeilor
– 1 Grup sanitar destinat Bărbaților

Clădirea 1B cu destinația de Restaurant are o suprafață de 445mp si conține următoarele funcțiuni:

– 1 Terasă cu rol de acces
– 1 Loc de servit masa
– 1 Bucătărie
– 1 Oficiu
– 1 Spațiu de depozitare/ preparare
– 1 Hol cu rol de acces bucătărie
– 2 Holuri de circulație liberă
– 1 Vestiar destinat bucătarilor
– 1 Vestiar + Grup sanitar destinat femeilor
– 1 Vestiar + Grup sanitar destinat bărbaților
– 1 Depozit deșeuri

Investiția de la Ocnișoara este complementară celei de la Ocna Mure, unde CJ Alba și Primăria orașului Ocna Mureș construiesc o bază de tratament și agrement, cu bazine, săli de tratament și cabinete pentru recuperare, lucrările de acolo apropindu-se de finalizare. Astfel, prin cele două proiecte, în județul Alba vom avea două noi puncte de interes în ceea ce privește balneoturismul și medicina recuperatorie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea