Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava: „Finalul anului ne va prinde cu avansul de 3,7 miliarde de euro, din PNRR / În România a forma un guvern a devenit un joc sadic de interese”

Publicat

în

Mircea Hava: „Finalul anului ne va prinde cu avansul de 3,7 miliarde de euro, din PNRR / În România a forma un guvern a devenit un joc sadic de interese”

Finalul anului ne va prinde cu avansul de 3,7 miliarde de euro, din PNRR, în conturile țării. E suficient să amintesc că bani am mai primit, dar nu prea i-am cheltuit pe ce ne-am propus. Ca dovadă, azi, suntem la puțin peste jumătate la absorbția banilor alocați perioadei 2014-2020. Observ, la „slujitorii binelui” din fruntea țării, relaxare și optimism odată cu aprobarea finală a PNRR. Adesea, la București, aplauzele se aud înaintea rezultatelor. Puțini realizează că, de fapt, abia de aici începe competiția cu noi înșine, pentru a nu ajunge ca la final să trebuiască să ne obișnuim cu alte decepții.

Azi, când banii din PNRR devin cu adevărat o certitudine pentru România, nu am niciun gând aparte și nicio recomandare pentru cei care, cu cinism, dovedesc că în România a forma un guvern a devenit un joc sadic de interese. Într-un astfel de moment important, în loc să fie acolo și să exceleze la pregătirile pentru ca acești bani să fie cât mai repede un plus real pentru români, au devenit versiunea cea mai neputincioasă a clasei politice pe care a avut-o, vreodată, țara. Deci, pentru cei care vor ajunge miniștri, indiferent de partid și în care guvern, sunt convins că mai important e să fie abili în conectarea cu partidul, decât în legătura cu adevărații beneficiari ai PNRR-ului.

Electrica Furnizare Discount

În schimb, mă bazez pe specialiștii din ministere, pe cei care au ajuns nu de puține să se cațăre pe munți de rapoarte, solicitări și comunicări oficiale cu Uniunea Europeană, pe cei care au lucrat indiferent de ministrul care a pretins că de la el vine lumina. Tot ceea ce au, ceea ce pot și știu, e nevoie să depășească cu mult orizontul limitat al unor politicieni cărora nu le pasă de ce lasă în urmă și nici habar nu au, de multe ori, cum se face. Tehnicienii din fiecare minister sau instituție cu importanță în rezultatul final al absorbției acestor bani trebuie să poată și să facă. De la procedurile de lucru la ghidurile ce le așteaptă solicitanții eligibili, toate trebuie să fie cât mai repede disponibile și publice.

Încrederea mea este că acești oameni care trăiesc în etică și rigiditatea birocrației europene, cu conștiința problemelor comune la care trebuie soluții, le vor putea simplifica munca și crește rezultatele beneficiarilor. Așa că, azi, pe ei îi salut și de la ei sper să putem ajunge să devenim, în sfârșit, ceea ce așteptăm de atâția ani: o țară care știe și poate! Îi salut și pe directorii și toți angajații, din toate ministerele, care au fost responsabili și au muncit pentru PNRR. Laudele sunt ale lor, azi. Și, am toată convingerea că la final, în 2026, cei care vor fi aplaudați vor fi beneficiarii acestor banii, arătând prin asta că știm să cheltuim toți banii cu folos și cu impact.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Publicat

în

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Astăzi, 1 decembrie, membrii din Diaspora Europeană au participat și ei la Ziua Națională a României, chiar în orașul Marii Uniri, municipiul Alba Iulia.

„Acum 103 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României

Electrica Furnizare Discount

Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână într-o țară unită. După terminarea primului război mondial, poporul român a reușit să valorifice contextul mișcării de eliberare a popoarelor din Europa și a consfințit propria eliberare și unire, în „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”

Vă mulțumim tuturor membrilor grupului civic Diaspora Europeană și PDU pentru participarea la sărbătorirea unei zile atât de importante pentru noi, românii, Ziua Națională a României!”, au transmis reprezentanții Diaspora Europeană, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

Publicat

în

Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, un tânăr patriot „înarmat” cu un steag imens pe care îl flutura în fața Catedralei Încoronării stârnea mirarea și admirația trecătorilor.

Acesta ne-a povestit că 2021 este al cincelea an în care vine în Cetatea Marii Uniri și spune ca va face la fel mult timp de acum încolo.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Electrica Furnizare Discount

„Lungimea bățului este de 4 metri, iar materialul este de 2.5 pe 3 metri. De 5 ani de zile vin cu tricolorul în cetatea Marii Uniri. La mulți ani tuturor românilor și în fiecare an mă veți găsi în cetatea Marii Uniri”, ne-a spus tânărul patriot.

După un an 2020, cu restricții din cauza pandemiei de Covid-19 și lipsit de evenimentele fastuoase cu care era obișnuit orașul, românii s-au bucurat astăzi de sărbătoarea Zilei Naționale, e drept cu mască și cu distanțare.

Anul acesta au revenit și evenimentele care au lipsit anul trecut, cei prezenți bucurându-se de Marșul Unirii, de ceremonia primirii soliilor din Cetățile de Scaun, de parada militară și de spectacolul de drone.

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Publicat

în

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Astăzi, 1 decembrie, la finalul Zilei Naționale a României, are loc un spectacol cu drone, în locul tradiționalului foc de artificii.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Ziua de 1 Decembrie a debutat cu „Marşul Unirii”, pe traseul Gara Alba Iulia – Piaţa Tricolorului. „Primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun”, citirea „Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba Iulia” şi un Te Deum la Catedrala Încoronării sunt alte manifestări care au avut loc de Ziua Naţională.

Electrica Furnizare Discount

Nu a lipsit nici în acest an ceremonia militară, chiar dacă una de mai mică amploare, nu de nivelul unei parade.

Programul dedicat Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu un spectacol de drone, care va lua locul focului de artificii nelipsit în ultimii ani.

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni.

Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește, pe toți copiii acestui pământ încercat de greutăți de-a lungul istoriei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare