Mircea Hava confirmă că a fost propus pentru funcția de copreședinte PNL. De ce a refuzat și cine ar putea fi premierul susținut de liberali

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Mircea Hava a confirmat că a fost propus de Vasile Blaga să preia conducerea PNL alături de Alina Gorghiu, însă a refuzat deoarece acest partid are nevoie de un singur președinte, iar procesul de fuziune trebuie încheiat. Totodată, Hava a spus că PNL dorește să-l susțină pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier și după alegerile parlamentare.

Hava Atanasiu Blaga Gorghiu01Mircea Hava a declarat, duminică, la Sărbătoarea ”Tropote în Țara Vinului” ce a constat în concursuri hipice, fiind întrebat de ce nu a dorit să preia copreședinția partidului, că nu are nevoie de ”glorii de genul acesta” și oricum nu ar fi putut să meargă la București, fiind primar al municipiului Alba Iulia, însă principalul motiv a fost legat de parcursul partidului.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

”Era o propunere ca eu să merg copreședinte (…) A fost această discuție, am spus că nu pentru că avem nevoie de un sigur președinte. Fuziunea trebuie terminată, și eu cred că am terminat-o, toți avem încredere în Alina. Alina nu rămâne acolo un fel de dictator cum ar crede cineva. E un om echilibrat, care respectă ceea ce am hotărât”, a spus Mircea Hava.

PNL dorește să-l susțină în continuare pe Cioloș. 

”Pe viitor vor veni multe lucruri și vă spun cinstit, este legat de premierul Cioloș pe care noi, PNL, dorim să-l susținem pentru că programul dânsului este simile cu programul nostru și dorim să-l susținem în continuare ca premier”, a declarat Mircea Hava.

Întrebat dacă Dacian Cioloș va accepta să continue guvernarea susținut de PNL, în condițiile în care partidul va avea majoritate, Hava a răspuns ferm: ”Da, sunt sigur”.

El a adăugat că Dacian Cioloș nu a venit în România ca un aventurier și are un program de dreapta.

”Cioloș n-a venit în România ca un aventurier. Cioloș a lăsat o leafă și o poziție fantastică, la care toți visăm, ca să vină aici să fie ciuca bătăilor, să fie responsabil pentru că plouă, ninge și ce mai vreți dumneavoastră, dar a vrut să facă lucrul acesta și asta demonstrează că domnul Cioloș e un om deosebit. El are un program care e simile cu al nostru, nu poți să ai un program de dreapta decât dacă ești de dreapta. Eu sunt sigur, acum, că domnul Cioloș va dori să continuăm împreună acest lucru”, a spus Hava.

Alina Gorghiu, potrivită să conducă PNL-ul, însă nu o va face singură

Întrebat dacă Alina Gorghiu e potrivită să conducă partidul, Hava a răspuns afirmativ, însă a precizat că va fi ”extraordinar de greu” pentru ea, cu toate că nu va conduce singură.

”Să nu credeți că partidul este un autobuz în care ne îndesăm toți și pe care cineva îl conduce. Din fericire, pentru că așa am hotărât, conducerea se face cu oamenii care sunt lângă dânsa. Doamna Gorghiu e reprezentantul nostru, mă bucur foarte mult că toți colegii au înțeles lucrul acesta și că am ajuns aici”, a mai spus Hava.

Hava crede în nevinovăția lui Blaga

Președintele PNL Alba a mai adăugat că Vasile Blaga e singurul lider politic din România care în momentul în care a avut probleme cu justiția și-a dat demisia.

”O să vedem ce va spune Justiția, eu știu că Vasile e nevinovat, dar asta e altă discuție”, a spus Mircea Hava.

Mircea Hava face parte din comitetul de organizare și unire al PNL, fiind unul dintre foștii lideri ai PDL și un apropiat al lui Blaga, ambii fiind originari din județul Bihor.

Membrii PNL au decis sâmbătă seară ca Alina Gorghiu să fie unicul preşedinte al partidului până la congres.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

4 Comentarii

1 2 octombrie 2016 at 16:54

„Hava crede în nevinovăția lui Blaga” — DA ??? Cand omul tau de incredere este surprins cu 700.000€ in masina TA se chiama ca esti nevinovat ? Esi tare bai havescule… insa de cap !

Alin petru 2 octombrie 2016 at 16:59

Dragos Suciu, cum de nu ai băgat ceva de BOR si poki. Parca numai de promovarea imaginii impecabile a BOR te-ai ocupat pana acum. Cat de minunați sunt ei si ce lucruri mari fac ei dar niciodata nu ai fost echidistant sa spui si de sumele URIASE care le primesc (vezi cati bani a prmit filantropia ortodoxa de la C.J. in ultimii 5 ani ) se putea face toate drumurile sătești din județ. Vezi si cat a primit BOR pt refacerea picturilor si constructii (investitii) in clădirile lor? Miliarde de Euro. Ce sa fi echidistant trebuie sa ai coloana vertebrală si sa nu iti fie frica….

HH 2 octombrie 2016 at 21:24

VA AGATATI DE CIOLOS CA RAIA, PENTRU CA IN „MARELE PD-L” NU EXISTA ” RESURSA UMANA DE CALITATE” ! RUSINE !

spetsnaz 3 octombrie 2016 at 0:50

Sper sa vina ziua,cind astia ca el,adica „cinstitii Romaniei”,sa confirme siiii….gloante,streanguri,ocna,….exact ca-n China(esti corupt=GLONTTT) ! Nu conteaza,….gasca=partidul=banda=sleahta,…din care faci parte,…ci marimea faptei,…respectiv a GLONTULUI !!!

Comentariile sunt oprite