Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava: ”Cei care au impus corecțiile financiare pe proiecte au făcut un abuz. Îi voi acționa în instanță!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezent la conferința de presă de la PDL Alba, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a vorbit despre anularea de către Curtea de Apel Alba a corecţiei financiare aplicată la contractul privind dirigenţia de şantier pe proiectul de modernizare a DN 74 – Strada Zlatnei – Calea Moţilor care confirmă încă o dată că în cazul tuturor lucrărilor efectuate cu bani europeni s-a lucrat corect iar cei care au impus corecțiile ”au comis un abuz în serviciu”.

Primarul Hava este hotărât ca, după încheierea tuturor litigiilor, să-i acționeze în judecată pe cei care au greșit deoarece, în opinia sa, ”până nu va răspunde fiecare de ceea ce face nu va fi ordine în țara asta”.

Nu se poate să-ți spună un organ de control că tu ai greșit numai pentru că asta este părerea lui. S-a văzut, am câștigat în instanță! Nu am făcut nimic rău. Să ți se spună că nu ai făcut bine achiziția după ce tu i-ai cerut chiar lui aprobare și ți-a spus cum s-o faci. Asta este bătaie de joc. Acum să răspundă! Cine face prostii trebuie să răspundă. Mă duc personal în instanță împotriva celui care a făcut lucrurile acestea, pentru abuz în funcție!”, a spus Hava.

Acesta a mai arătat că la nivelul Regiunii Centru au fost impuse corecții de aproape 100 de milioane de euro din care aproximativ 6 milioane pentru proiectele din Alba Iulia și că dacă se va continua în acest ritm nimeni nu va mai avea curajul să încerce să atragă fonduri europene.

În ceea ce privește sumele câștigate în instanță, primarul municipiului a declarat că se vor cere banii de la Ministerul de Finanțe, însă s-a arătat sceptic în ceea ce privește încasarea lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea