Rămâi conectat

Sport

Minune pe „Cetate” după… 156 de zile!

Publicat

în

lStadion „Cetate” lSpectatori: circa 400 lAvertismente: Bălu (60), Al. Giurgiu (79), N. Stanciu (87), S. Mureşan (89)/ Cr. Vlad (62), Z. Ljubinkovic (64) lArbitri M. Balaci (Turnu Severin), S. Megheşan (Tîrnăveni), F. Tungyogy (Zalău) – bine, rezervă L. Ţili (Sibiu) lObservatori Fl. Chivulete (Bucureşti), T. Satmari (Tg Mureş) lMARCATORI: Al. Giurgiu (20, penalty), S. Mureşan (70), N. Stanciu (87).
FC UNIREA: Pascal – Bălu, Y. Camara, Potopea, Al. Giurgiu – Spătaru, Pleniceanu (63, Al. Filip), D. Miltaru, Boboc (90, M. Oprea) – N. Stanciu – Ad. Câmpeanu/ cpt (59, S. Mureşan). Pe bancă G. Rotaru – Cl. Oara, Ciofu, Bodolan. Antrenor Gabriel Stan.
PETROLUL: Râmniceanu – Cârjă (46, Buhăescu), Z. Ljubinkovic, Căt. Păun, P. Stoica – M. Tudor, Cr. Vlad/cpt – Gârleanu (27, Cataramă), Al. Buhuşi (69, L. Mihai), Fl. Dumitru – Opriţa. Pe bancă Zimmerman – Plecanciuc, M. Barbu, V. Duru. Antrenor Valeriu Răchită.
l1-0, MIN. 20: după centrarea lui Spătaru, Cârjă face un henţ copilăresc în careu, iar AL. GIURGIU îl umileşte din punctul cu var pe Râmniceanu, transformând penaltyul cu sânge rece şi o „scăriţă” de efect!; l2-0, MIN. 70: S. MUREŞAN a profitat de dubla gafă Râmniceanu-Căt. Păun şi a înscris din apropiere;
l3-0, MIN. 87: N. Stanciu a umilit defensiva adversă, a driblat trei adversari pe flancul stâng şi a şutat la colţul scurt

 

FC Unirea a spulberat visele lui Vivi Răchită, trei juni albaiulieni pecetluind soarta unui joc devenit de referinţă. Debutantă în retur, Petrolul Ploieşti, candidata la Liga 1 a fost o echipă anonimă în duelul de pe „Cetate”. Cu disperare în ghete, „alb-negrii” s-au metamorfozat pozitiv după umilinţa de la Deva şi au controlat autorităţile, măturând pe jos cu „găzarii”. Ad. Câmpenu (12, luft la 11 metri) şi Boboc (14 – şut pe lângă) au prefaţat deschiderea scorului, fază la care eroarea lui Cârjă a prilejuit o execuţie rafinată pentru Al. Giurgiu (fundaşul stânga devenit golgheterul unirist cu 3 reuşite). Portarul Râmniceanu a evitat dezastrul cu două intervenţii remarcabile, la reluarea coechipierului Z. Ljubinkovic (33, a scos de sub bară) şi „libera” altui remarcat, N. Stanciu (45+1, respinsă în corner), ce a preluat „banderola” de căpitan la înlocuirea lui Ad. Câmpeanu.
„Lupii galbeni” au dat semne de deşteptare la reluare, împinşi de cei 100 de suporteri, dar Cataramă (52) a tras peste din 7 metri, iar Opriţa a fost stopat de Pascal (67). Reduta lui Gabi Stan a rezistat, ba mai mult „pedepsitul” S. Mureşan şi „briliantul” N. Stanciu au întregit victoria amfitrionilor, devenită cea mai clară din campionat şi din arealul ultimilor doi ani! La final, Răchită, bulversat, a izbucnit în lacrimi şi a părăsit arena şocat de lecţia de fotbal primită.
lPetrolul umilită la Alba Iulia!
Deşi era cotată cu şanse infime, FC Unirea a izbutit minunea, câştigând după o pauză de 8 jocuri, 156 de zile şi 6 eşecuri la rând. A fost primul succes din retur şi întâia victorie în contul lui „Gabello” pe banca tehnică albaiuliană şi implicit gruparea din Cetatea Marii Uniri a scăpat de „lanterna roşie” şi a primit puls. În plus imediat după joc, uniriştii au încasat prima primă din campionat, 1500 lei cuveniţi pentru cele trei puncte mari! „Am dominat confruntarea, i-am motivat pe jucători spunându-le că eşecul de la Deva a fost un accident. Eram convins că vom părăsi ultimul loc, fotbaliştii trebuie să creadă în continuare că au o valoare superioară poziţiei din ierarhie. O să mai aducem „stranieri” pentru completarea efectivului şi acoperirea posturilor deficitare”, a spus Gabi Stan, ce a comentat spiritual diferenţa de scor: „Ce, Guardiola ştia că-i bate cu 5-0 pe Real Madrid?”
lS. Mureşan şi N. Stanciu – au spart gheaţa!
Readus în efectiv abia joi, cu trei zile înaintea confruntării, atacantul Silviu Mureşan a lăsat deoparte fostul conflict cu Gabi Stan şi a marcat întâiul său gol pentru echipa albaiuliană! „Am dat o palmă celor care m-au contestat şi n-au crezut în mine. Sunt bucuros din cale afară că am marcat, a câştigat Unirea şi mai ales pentru că jucătorii albaiulieni au punctat, contribuind decisiv la victorie”, a precizat Silviu Mureşan, vârful de 20 de ani, ce a jucat accidentat la glezna dreaptă.
lTrio albaiulian la timonă!
Jucătorii localnici şi-au pus apăsat amprenta pe derularea ostilităţilor, Alexandru Giurgiu, Silviu Mureşan şi Nicuşor Stanciu au dat golurile unei victorii de vis, la un scor de necrezut. „Aşa am hotărât, a fost o decizie de moment să iau mingea şi să dau „scăriţă”, nu-i vorba de tupeu, am vrut să bat eu penaltyul, eram decis să o fac”, a menţionat Alexandru Giurgiu (18 ani). „E cea mai frumoasă zi a carierei, am umilit Petrolul şi dedic reuşita prietenei mele Alexandra Tarnu. Am dovedit că nu suntem cei mai slabi din serie, iar jucătorii albaiulieni au valoare. Important rămâne rezultatul, nu faptul că eu sunt golgheter”, a încheiat fundaşul lateral stânga al Unirii.
lNicuşor – către VfB Stuttgart
La concurenţă cu colegul său de lot naţional Alexandru Giurgiu, „decarul” Nicuşor Stanciu a impresonat ieri. Fost în teste până vineri la Young Boys Berna, Nicuşor a intrat din nou în atenţia grupării VfB Stuttgart, echipă ce l-a curtat şi în vară. „Sunt foarte fericit, pentru oraş, pentru Unirea şi pentru mine. Eram convins
că-i batem, aveam eu şi Giurgiu o ambiţie în plus din tur. Alba Iulia are în continuare talente şi rămâne elocvent faptul că noi trei am înscris toate golurile. Reuşita este pentru fratele meu mai mic Rareş, şi într-o mai mică măsură pentru Mircea Cimpoieş”, a conchis internaţionalul Under 19, Nicuşor Stanciu (17 ani).
Dan HENEGAR

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Mâine pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj | Se termină chinul…

Publicat

în

Oficial, Unirea Alba Iulia abordează ultimul meci al acestei ediții din postura de retrogradată în Liga a 4-a, un moment dezolant pentru istoria clubului din Cetatea Marii Uniri.

Sâmbătă, de la ora 18.00, pe “Cetate” este reprezentația de final a acestei staguni chinuitoare, cu Sănătatea Cluj (locul 6, 33 de puncte), adversar care în urmă cu o lună a administrat fostei prim-divizionare un rușinos “set la zero”. (Ne)oficial, Unirea Alba Iulia va continua de la toamnă tot la acest nivel, prin primirea unul loc sub soarele celei de-a treia scene. “Alb-negrii”, penultimii în ierarhia Seriei a 9-a, cu 26 de puncte, au retrogradat, pe hârtie, săptămâna trecută, în urma remizei de la Reghin (aveau nevoie de victorie), chiar dacă au 4 runde fără eșec (10 puncte acumulate). Vor absenta Oluwaseun și Fetița – suspendați, va reveni Cîrloanță.

Ne dorim să câștigăm, cu toate că avem probleme în compartimentul ofensiv. Suntem motivați să ne impunem pentru că ultima impresie contează”, a punctat Marcel Rusu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se va trage cortina, va veni vacanța, însă vara se anunță una incitantă pentru Alba Iulia fotbalistică: preluarea clubului de către Primărie, prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia (a se citi confirmarea primirii locului, rezolvarea aspectelor juridice, hotărâri de CL în acest sens, cesionarea dreptului de participare, nou proiect etc.).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, CS Ocna Mureș – Sticla Turda | Bate vântul de vacanță

Publicat

în

Sâmbătă, la ora 18.00, este ultima rundă din play-off-ul Seriei a 9-a, între CS Ocna Mureș (locul 8, 30 de puncte) și Sticla Arieșul Turda (‘lanterna roșie”, cu 21 de puncte).

O întâlnire peste care adie aerul de vacanță, miza fiind doar orgoliul echipei conduse de Paul Ciucă în compania unui oponent deja resemnat și retrogradat (3 eșecuri la rând). Ocnamureșenii încheie al doilea sezon consecutiv pe a treia scenă, dar au de luat o revanșă în plan moral, după seria dezamăgitoare din ultimele 5 jocuri (trei înfrângeri la rând, un punct și un gol, 1-15 golaveraj!). Va lipsi Cioară – probleme cu serviciul.

Am evitat retrogradarea, deci principalul obiectiv este realizat. Însă ultima lună a fost una sub așteptări, am cam stricat imaginea clădită în cea mai mare parte a campionatului, iar cauzele sunt mai multe, nu una singură. În ultimul meci vom încerca să lăsăm o impresie bună, să plece suporterii bucuroși acasă”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Luni, 30 mai, în „Arini”, selecție cu Ion Geolgău pentru clasa de fotbal (a V-a) de la LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș

Publicat

în

Federația Română de Fotbal, Primăria municipiului Sebeș, LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, în colaborare cu CJ Alba, ISJ Alba și AJF Alba organizează luni, 30 mai, pe Stadionul „Arini”, de la ora 16.00, o acțiune de selecție pentru constituirea unei clase (a V-a) de fotbal (băieți născuți în anii 2011, 2012).

Cu acest prilej, un proiect pilot la nivel național, în Albava fi prezent Ioan Geolgău (manager departament scouting FRF). „Tragem speranță că vom reuși să ne atingem dezideratele, respextic să descoperim la selecție tineri promițători. Așteptăm peste 30 de participanți”, a spus Doru Oancea, director adjunct al instituției de învățământ.

În momentul demarării acținii de promovare a evenimentului, erau fixate posibile acțiuni similare la Alba Iulia (pe „Cetate”), Aiud sau Zlatna, pe parcursul a două zile, fiind așteptați și Mihai Stoichiță (președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF), Lucian Sânmărtean (manager sportiv al loturilor de juniori) și Miodrag Belodedici (membru în comisia tehnică a FRF). Însă particparea nu a fost la nivelul scontat, astfel că selacție se va derula într-o singură zi.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la toamnă, anul școlar 2022/2023, se va înființa o clasă cu specific “fotbal” la Liceul cu Program Sportiv “Florin Fleșeriu” Sebeș. Pentru realizarea acestui deziderat se mizează pe implicarea Federației Române de Fotbal și a Primăriei municipiului Sebeș.

Ne dorim să creăm o clasă de fotbal, începând de la clasa a V-a, respectiv pentru jucători născuți în anul 2011. Să ajungem la nivel județean să luăm unii dintre cei mai buni copii. FRF se va ocupa prin departamentul de scouting de selecția acestor tineri, cu care vom lucra pe baza unei metodologii oferite de FRF. Primăria ne va susține cu cazare și mâncare gratis la internatul liceului”, a spus Doru Oancea în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM. Doru Oancea este în acest moment antrenor la  nder 17 a LPS Sebeș, dar și la Industria Galda de Jos, clasată pe locul secund în Liga a 4-a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare