Rămâi conectat

Curier Județean

Minori din Șibot suspectați că au prădat o societate comercială – unul dintre ei a fost arestat

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Doi frați din Șibot, cu vârste de 14 și 16 ani, sunt principalii suspecți de comiterea unui furt dintr-o societate comercială situată pe raza localității Balomiru de Câmp, faptă sesizată de păgubit la data de 10 aprilie a.c.

Din primele cercetări efectuate poliţiştii au stabilit că în noaptea de 9 spre 10 aprilie a.c., persoane necunoscute au pătruns, în clădirea societăţii comerciale, de unde au sustras mai multe produse alimentare, industriale, un laptop si un telefon mobil, cauzând un prejudiciu de 2.000 lei.

În cauză s-au desfăşurat activităţi specifice, pentru identificarea şi tragerea la răspundere a făptuitorilor şi recuperarea prejudiciului cauzat prin infracţiune. Pe baza probelor obţinute cu ocazia cercetării la faţa locului şi a investigaţiilor efectuate ulterior, poliţiştii au reuşit identificarea persoanelor bănuite de comiterea furtului, ca fiind doi fraţi, de 16 şi respectiv 14 ani, din comuna Şibot, judeţul Alba”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

Cel mai mare dintre frați este bănuit că, în cursul anilor 2011-2012, a comis  alte şapte furturi şi o infracţiune de tâlhărie, fapte aflate pe rolul instanţelor de judecată. Faţă de acesta s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, iar ieri, 16 aprilie a.c, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunerea de arestare preventivă, instanţa competentă dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile. El a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, urmând a fi continuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 228 alin. 1 şi art.229 alin.1 lit. b,d si e din Codul penal.

Minorul de 14 ani este cercetat în stare de libertate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea Campania „Moto Iepurașul” a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie și așa cum ne-au obișnuit, motocicliştii cugireni vor aduce bucurie de Paști în casele mai multor persoane defavorizate din Cugir, Vinerea și Săliștea. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea