Ziarul Unirea

Minor din județul Alba, rătăcit prin munții Hunedoarei. Protecția copilului, împreună cu reprezentanții Primăriei Almașu Mare, au luat măsuri în această cauză

Un minor în vârstă de 13 ani din comuna Almașu Mare, județul Alba, a ajuns în atenția reprezentanților D.G.A.S.P.C. Alba după ce s-a rătăcit în zona unei stâne de pe raza comunei Baia de Criș din județul Hunedoara. Acesta presta munci în cadrul adăpostului de animale, familia acestuia fiind în imposibilitatea de a-l recupera de la sediul Secției de Poliție Baia de Criș.

În data de 05.08.2019, în jurul orei 09:10, poliţiştii au fost sesizaţi prin intermediul Serviciului Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 de către un minor în vârstă de 13 ani, din comuna Almașu Mare, judeţul Alba, despre faptul că fost lăsat de părinți să presteze activități la o stână de pe raza comunei Baia de Criș (sat Cărăstău), însă a plecat de la stână şi s-a rătăcit.

ELIT

Minorul a precizat că se află pe raza satului Cărăstău și vrea să meargă acasă, dar nu mai știe drumul.
Imediat, patrulele de intervenție din cadrul Secțiilor de Poliţie Rurală Baia de Criș şi Crișcior au fost direcţionate în teren, minorul fiind identificat în scurt timp.

Poliţiştii au luat legătura telefonic cu tatăl minorului, care a declarat că nu are posibilități să se deplaseze la sediul Secției de Poliție Baia de Criș pentru a-şi prelua fiul.

Prin urmare, poliţiştii au luat legătura cu reprezentanţii D.G.A.S.P.C Alba și cu cei ai Compartimentului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Comunei Almașu Mare, judeţul Alba, care au preluat minorul.

Totodată, minorul a fost condus la U.P.U. Brad, în vederea unui consult medical, din primele investigaţii rezultând că acesta nu a fost victimă a vreunei infracţiuni.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419