Rămâi conectat

Actualitate

MINIVACANŢE de Crăciun şi Revelion 2014. Câte ZILE LIBERE vor avea românii în perioada sărbătorilor de iarnă

Alexandra Mates

Publicat

în

De 8 zile libere se vor bucura românii în acest an, 2014, în perioada sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre două minivacanţe, de câte 4 zile de Crăciun şi Revelion. De asemenea, până atunci, vor beneficia de încă o zi liberă, 1 decembrie, care pică într-o zi de luni, astfel că weekend-ul le va fi prelungit.

Cum Crăciunul (25 decembrie) va pica într-o zi de joi, iar potrivit legii, vineri, 26 decembrie, este zi de sărbătoare legală şi nelucrătoare, românii vor beneficia de patru zile libere (25-28 decembrie).

Citește și: Mesaje de Anul Nou. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion. Texte cu SMS-uri frumoase de Anul Nou

Tot patru zile libere vor avea şi de Revelion. Ziua de 1 ianuarie, care va fi tot într-o joi, este liberă de la stat, iar ziua de vineri, 2 ianuarie a fost şi ea declarată liberă, potrivit unei reglementări de anul acesta. Astfel, cele două zile, plus weekend-ul  le va aduce românilor o minivacanţă de 4 zile.

Până la sărbătorile de iarnă,  românii vor beneficia de  încă alte două zile libere: 30 noiembrie, când se sărbătoreşte Sfântul Apostol Andrei, şi 1 decembrie, Ziua Naţională a României.

Salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale, trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

CITIŢI şi CALENDAR ORTODOX 2015. Când pică marile sărbători religioase, perioadele de post, când nu se fac nunţi şi care sunt zilele şi sărbătorile legale în care nu se lucrează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea