Minivacanța de 1 mai: 20.0000 de turiști, așteptați pe litoral și alți 60.000 la munte și în zonele rurale

Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), a spus, vineri, că aproximativ 18.000 – 20.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în acest weekend și în ziua de 1 Mai, la care se vor adăuga cei 60.000 de turiști care se vor îndrepta spre munte și spre zonele rurale.

„1 Mai este un eveniment turistic specific litoralului, toată lumea vrea la mare, e soare, e cald. Deja au început să sosească primii turiști pe litoral. Cap de afiș sunt Mamaia și Vama Veche. În total așteptăm 18.000 — 20.000 de turiști pe litoral”, a spus reprezentantul FPTR.

Totodată, pe lângă cei care merg la mare să se distreze, mai sunt și turiștii care vor să se relaxeze încă o dată după Paște și merg la munte sau în zonele rurale. La munte sunt așteptați 20.000 de turiști și încă 40.000 în zonele rurale.

„Mai există și categoriile de turiști care merg în Bulgaria și, puțini, în Grecia. Cei care se duc în Bulgaria vor confort, mâncare multă și să stea, spre deosebire de turiștii care aleg litoralul românesc și care sunt activi și pun distracția pe primul plan. De asemenea, un alt motiv pentru care unii preferă litoralul bulgăresc în această perioadă este că acolo va fi mai cald decât la noi. Dacă pe litoralul românesc vor fi 16 grade, acolo vor fi peste 20 de grade, se va putea face plajă și chiar baie, pentru că acolo nu ajung curenții din nordul Mării Negre”, a adăugat Răducan.

O altă categorie de turiști va fi a celor care preferă city-break-urile.

Răducan a mai spus că nu este relevantă o comparație cu anul trecut, deoarece în 2016 sărbătorile de Paște și 1 Mai au coincis.

„Anul acesta este de fapt un weekend prelungit, nu chiar o minivacanță, ci maximum trei nopți. Față de acum doi ani sunt mai puține locuri disponibile pe litoral, pentru că hotelierii nu s-au putut pregăti așa cum trebuie din cauza vremii reci din această primăvară”, a explicat oficialul FPTR.

Spre exemplu, în Mamaia, 60-70% dintre hoteluri sunt gata să primească oaspeți. Potrivit rezervărilor făcute pe internet, 80-90% dintre locurile disponibile vor fi ocupate de 1 Mai.

„Însă sunt convins că oricine va găsi locuri de cazare la mare, deoarece se întâmplă des ca unii dintre turiștii care au făcut rezervări pe internet să renunțe la acestea”, a mai spus Răducan.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...