Ministrul Vela, reacție, după ce Arafat a amenințat că pleacă din țară: Susțin libera circulație

Ministrul Vela, reacție, după ce Arafat a amenințat că pleacă din țară: ”Susțin libera circulație”

Eu sunt liberal și respect opiniile tuturor referitoare la libera circulație”, a spus, luni, Vela, întrebat cum comentează declarațiile lui Raed Arafat privind posibila plecare din țară.

Vela a precizat că există un audit la nivelul tuturor structurilor MAI, inclusiv la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi a spus că „această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice” şi pe Raed Arafat, şeful acestui departament.

ELIT

„Nu este vorba de o persoană în sine, că văd că se polarizează, se fac discuţii, estimări, pronosticuri, cu privire la a fi sau a nu fi Arafat în continuare în fruntea Departamentului (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – n.r.). Noi evaluăm întreaga activitate, întregul departament, întregul Inspectorat General şi această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice, evident, şi pe domnul Arafat.

Dar nu este domnul Arafat centrul universului şi pe dânsul noi acum avem o analiză personală. Întreaga activitate a Departamentului este importantă pentru România, salvarea nu o face domnul Arafat când se întâmplă ceva, o fac profesioniştii din Departament şi eu nu cred că România şi Departamentul stau într-o persoană, la fel cum Ministerul nu stă într-un politician care vine şi pleacă din acest minister”, a spus ministrul de Interne.

Mihail David - 2020

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică seară, că nu va demisiona, în ciuda atacurilor din ultima perioadă, mai ales după apariția filmului privind prima intervenție la Colectiv.

Nu sunt lipit de scaun, dar nu demisionez. Dacă sunt demis, e dreptul oricui să facă asta, să mă demită dacă vor. Ce consider după tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă este că atacurile sunt intensificate, pentru că atacurile sunt de foarte mult, cu mesaje prestabilite.

Mesaje coordonate precum «de prea mult timp este, a îmbătrânit, să vină tinerii» sau «a făcut ceva bun, a făcut SMURD-ul, dar acum nu mai știe, trebuie să plece» au fost mesaje prin social media. Apoi s-au intensificat după apariția faimosului film înainte de comemorarea de la Colectiv, pe care cineva l-a avut și l-a dat abia atunci. Eu trebuie să clarific ceva: nu conduc IGSU. Eu coordonez DSU. IGSU este condus de un general, care îl comandă”, a spus Raed Arafat, duminică seara, la Antena 3.

Arafat a mai susținut că, în cazul în care va fi dat afară, va pleca în altă țară, sunt oportunități, „unde nu mă consideră bătrân”.

„Sunt destule oportunități în altă parte, unde nu mă consideră bătrân. Și sunt convins că în secunda în care zic: «Sunt liber», o să vină și altele. Varianta a treia ar fi să stau la UPU Târgu Mureș, dar după o lună, două o să mă toace.

Probabil că asta o voi face după ce se decide, plecarea din țară. Nu există altă alternativă. Eu nu accept poziții date, la nivel statal. Nu negociez poziții. Dacă este să mă duc afară, mă duc pe efort propriu. Mă duc în primă fază la Târgu Mureș și știu cum să rezolv o treabă și să fac ceva util”, a susținut Arafat.

sursa: newsweek.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

2 Comentarii

Alin B. 10 decembrie 2019 at 1:31

În ultimii ani nu prea a arătat profesionism yasser arafat efendi…un șmecher căruia i-au cântat prea multi o vreme prea lungă imnuri de slavă.sa se ducă…face loc unora mai tineri..

apoliticul 10 decembrie 2019 at 9:15

Adevarul e ca nu se poate sa derulezi programe de milioane de euro fara sa cotizezi la nici un partid.Unde ne credem aici ?Daca o sa vrea toti asa ?
Raul trebuie taiat din radacina…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...