Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, la Alba Iulia: La nivelul CFR SA lucrurile au mers de o manieră destul de anchilozată

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a spus, miercuri, la Alba Iulia, că la nivelul CFR SA lucrurile au mers de o manieră ”destul de anchilozată”, în raport cu provocările pe care le are compania.

”Cred că la nivelul Companiei CFR SA lucrurile au mers de o manieră destul de anchilozată aș spune, în raport cu challenge-urile pe care le au. Multe din lucrurile care ar fi putut fi făcute mai repede, poate și mai bine, la nivelul companiei de infrastructură și a ministerului, vor trebui să se schimbe în sensul de a se perfecționa”, a spus ministrul Transporturilor.

Anterior, Lucian Șova a declarat, prezent la o conferință la care au participat șefi ai companiilor feroviare de stat, dar și ai unor companii private, că va prioritizează în mandatul său dezvoltarea căii ferate în România, precizând că este preocupat de problemele cu care se confruntă compania de transport călători, compania de transport marfă dar și cea de infrastructură.

Din păcate, în ultimii 30 de ani am observat cu toţii că dezvoltarea căii ferate nu numai că nu a mai fost susţinută, ba din contră, prin subfinanţarea endemică, a condus la restructurări de personal, la închidere de linii, la scăderea gradului de confort al transportului de pasageri”, a mai spus ministrul Transporturilor.

De asemenea, el a adăugat că este ”păcat” că trebuie să stabilim ca obiectiv să ajungem măcar la vitezele de circulaţie pe care trenurile în România le aveau în anii ’90. Problema, însă, nu poate fi rezolvată fără bani, a adăugat ministrul.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...