Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, la Alba Iulia: La nivelul CFR SA lucrurile au mers de o manieră destul de anchilozată

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a spus, miercuri, la Alba Iulia, că la nivelul CFR SA lucrurile au mers de o manieră ”destul de anchilozată”, în raport cu provocările pe care le are compania.

”Cred că la nivelul Companiei CFR SA lucrurile au mers de o manieră destul de anchilozată aș spune, în raport cu challenge-urile pe care le au. Multe din lucrurile care ar fi putut fi făcute mai repede, poate și mai bine, la nivelul companiei de infrastructură și a ministerului, vor trebui să se schimbe în sensul de a se perfecționa”, a spus ministrul Transporturilor.

Anterior, Lucian Șova a declarat, prezent la o conferință la care au participat șefi ai companiilor feroviare de stat, dar și ai unor companii private, că va prioritizează în mandatul său dezvoltarea căii ferate în România, precizând că este preocupat de problemele cu care se confruntă compania de transport călători, compania de transport marfă dar și cea de infrastructură.

Din păcate, în ultimii 30 de ani am observat cu toţii că dezvoltarea căii ferate nu numai că nu a mai fost susţinută, ba din contră, prin subfinanţarea endemică, a condus la restructurări de personal, la închidere de linii, la scăderea gradului de confort al transportului de pasageri”, a mai spus ministrul Transporturilor.

De asemenea, el a adăugat că este ”păcat” că trebuie să stabilim ca obiectiv să ajungem măcar la vitezele de circulaţie pe care trenurile în România le aveau în anii ’90. Problema, însă, nu poate fi rezolvată fără bani, a adăugat ministrul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea