Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, la Alba Iulia, despre Start Up Nation 2018: Ne dorim simplificare în aplicare, iar băncile să judece la fel

Publicat

în

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea, a declarat, vineri, că își dorește de la programul Start Up Nation 2018 să fie mai simplu pentru cei care aplică, băncile să judece la fel, iar toate aspectele să fie tratate transparent și egal oriunde în țară.

Radu Oprea a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, după o întâlnire cu tineri și studenți, că s-a aflat într-o perioadă de consultări cu toți cei implicați în programul Start Up Nation 2018, de la beneficiari, consultanți, bănci, astfel încât să arate că au învățat din experiența de anul trecut. În următoarea perioadă vor fi publicate ghiduri de bună practică.

Am lansat câteva principii la Consiliul Consultativ pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii în care am spus că ne dorim simplificare și uniformizare. Simplificare în ceea ce privește felul în care poți aplica. Uniformizare și transparență în luarea deciziilor și de aceea vom publica împreună cu băncile partenere ghidurile de bună practică astfel încât deciziile pe care le iau și felul în care abordează Start Up Nation într-o bancă parteneră să fie unitar și să aibă același conținut, indiferent de cei cu care lucrăm ca parteneri. Același lucru e valabil și pentru agențiile regionale. Am constatat că deciziile și felul în care evaluau nu era la fel în toate agențiile regionale și atunci credem că e foarte important ca cel care aplică în 2018 să știe exact ce trebuie să facă, pas cu pas, cu termene, cu perioade, în cât timp va ajunge la finanțare și care sunt pașii de urmat”, a spus Radu Oprea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Întrebat de jurnaliști ce înseamnă ”simplificare”, ministrul a spus că partea de plan de afaceri să fie foarte ușor de realizat.

”Cerințele care azi sunt legate de proiecții financiare și care nu erau unitare în diversele regiuni ale țării, să fie uniformizate, să fie lucrurile foarte simple pentru că start up-ul se referă la debut, la partea de trezire a spiritului antreprenorial și la partea de șansă. Șansa de a putea să devii antreprenor, șansa de a putea să-ți iei destinul în propriile mâini și de a avea de o afacere de succes într-o zi (…) Sunt trei activități care sunt astăzi cu un punctaj mai mare: producție, industrii creative și IT și, de asemenea, constrângerea legată de a avea două locuri de muncă pe o perioadă de trei ani de zile. Pornind de aici, restul lucrărilor care au fost adăugate în plus, să devină mult mai simple și mult mai clare”, a spus ministrul.

De asemenea, întrebat dacă înscrierea în program începe în luna aprilie, ministrul pentru Mediul de Afaceri a ezitat să răspundă, precizând că lansarea programului trebuie să aibă date foarte clare, cu o foarte bună dezbatere și explicare.

”Aprilie, ca o opinie personală în acest moment, cred că este prea aproape pentru a comunica foarte bine tot ceea ce ne-am propus să aducem la cunoștința celor interesați. Vrem să venim cu ghidul de bună practică”, a spus Radu Oprea, la insistențele jurnaliștilor.

Totodată, el a adăugat că este foarte important să se facă și un program de pregătire a celor care intră în contact cu aplicantul, de la consultanți și personalul băncilor partenere, subliniind că își dorește ca ”toate băncile să judece la fel, să aibă aceleași cerințe”.

Despre deconturile de la programul de anul trecut, ministrul a spus că în jur de 1.200 de planuri de afaceri, dintre cele 1.444 admise, au fost finanțate, subliniind că sunt în grafic cu plățile.

De asemenea, ministrul crede că în acest an va fi un număr dublu de aplicanți, bazându-se pe informațiile pe care le-a primit de la consultanți.

Prin Programul Start-up Nation, IMM-urile pot primi ajutor de la stat nerambursabil de până la 200.000 de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare