Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Muncii, după declaraţia premierului: Nu este decisă nicio creștere a vârstei de pensionare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține că declarația premierului Mihai Tudose privind creșterea vârstei de pensionare a fost înțeleasă greșit și că în proiectul legii pensionării aflat în lucru la Ministerul Sănătății nu este prevăzută o astfel de măsură.

„Nu este decisă nicio creștere a vârstei de pensionare. Vă rog să luați declarația premierului care spune foarte clar că nu se pune problema la noi pentru că avem o altă medie de viață și că, într-un an-doi, poate, dacă crește media de viață, se va putea pune problema de acest lucru. Dar, pe legea pensiilor pe care noi o avem acum în proiect, nu se va schimba vârsta de pensionare și nici premierul nu a comunicat altceva. Haideți să fim foarte atenți la ce se comunică”, a precizat Lia Olguța Vasilescu  într-o intervenție la Antena 3.

Ministrul muncii a mai spus că nu este exclus să se ia în calcul creșterea vârstei de pensionare, dar a lăsat a se înțelege că o astfel de discuție nu se va face într-un viitor tocmai apropiat.

„Sigur, dacă ajungem și noi la 80 de ani media de viață, la 85, la 90 de ani, ca alte țări, se poate pune problema, dar deocamdată nu se pune problema. Noi avem media de viață de 72 de ani la bărbați și 79 de ani la femei”, a declarat Vasilescu.

Miercuri, într-un interviu acordat Agerpres, premierul Mihai Tudose a spus că, „deocamdată”, vârsta de pensionare o să crească „cu un an-doi”.

Citiți și Vârsta de pensionare ar putea fi crescută, în următorii doi ani. Ce spune premierul Mihai Tudose

sursa: digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea