Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Mediului: „În următorii ani se va investi puternic în capacități de energie regenerabilă în România”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ministrul Mediului: „În următorii ani se va investi puternic în capacități de energie regenerabilă în România”

Tanczos Barna, ministrul Mediului, susține faptul că în România se va investi puternic în energia regenerabilă, în cursul următorilor ani, sumele avansate fiind de 7-8 miliarde de euro.

„În următorii ani se va investi puternic în capacități de energie regenerabilă în România. Trebuie să investim în jur de 7-8 miliarde de euro în energie regenerabilă, sumele sunt la dispoziția Guvernului din PNRR, surse guvernamentale, POIM și din AFM și putem ajunge la 35% regenerabile fără probleme. Trebuie să înlocuim și gazul.

Este o discuție foarte complicată în momentul de față pentru că abia am trecut acest hop de a avea gazul ca sursă de tranziție, nuclearul ca sursă de tranziție. La nivelul UE a fost o dispută uriașă pe această temă”, a spus Tanczos miercuri la Digi24.

Acesta a precizat că România a susținut să fie păstrată energia nucleară ca energie verde, acceptabilă pentru această tranziție până în 2050, iar neutralitatea climatică să fie atinsă folosind și gazul ca sursă alternativă.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea