Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Mediului: „În următorii ani se va investi puternic în capacități de energie regenerabilă în România”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Mediului: „În următorii ani se va investi puternic în capacități de energie regenerabilă în România”

Tanczos Barna, ministrul Mediului, susține faptul că în România se va investi puternic în energia regenerabilă, în cursul următorilor ani, sumele avansate fiind de 7-8 miliarde de euro.

„În următorii ani se va investi puternic în capacități de energie regenerabilă în România. Trebuie să investim în jur de 7-8 miliarde de euro în energie regenerabilă, sumele sunt la dispoziția Guvernului din PNRR, surse guvernamentale, POIM și din AFM și putem ajunge la 35% regenerabile fără probleme. Trebuie să înlocuim și gazul.

Este o discuție foarte complicată în momentul de față pentru că abia am trecut acest hop de a avea gazul ca sursă de tranziție, nuclearul ca sursă de tranziție. La nivelul UE a fost o dispută uriașă pe această temă”, a spus Tanczos miercuri la Digi24.

Acesta a precizat că România a susținut să fie păstrată energia nucleară ca energie verde, acceptabilă pentru această tranziție până în 2050, iar neutralitatea climatică să fie atinsă folosind și gazul ca sursă alternativă.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele mâine, 7 decembrie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele EuroIns mâine, 7 decembrie 2023 Polițele de asigurare emise de către Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. își vor înceta valabilitatea automat pe data de joi, 7 decembrie, conform anunțului făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Un avertisment al ASF, menționează că toate polițele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare