Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, criticat dur de către un deputat PNL: „Cer ministrului să renunțe la acest ordin”
Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, este criticat dur de către deputatul PNL, Mara Mareș, pentru ordinul de actualizare a taxelor de echivalare și recunoaștere a diplomelor de studii.
Printr-un comunicat de presă, deputatul și liderul tineretului PNL Mara Mareș a criticat dur ordinul ministrului interimar al Educației, Daniel Breaz, privind actualizarea taxelor de echivalare și recunoaștere a diplomelor de studii.
Printr-un comunicat de presă, deputatul și liderul tineretului PNL Mara Mareș a criticat dur ordinul ministrului interimar al Educației, Daniel Breaz, privind actualizarea taxelor de echivalare și recunoaștere a diplomelor de studii.
„Din ciclul “PSD muncește, nu gândește” ministrul Breaz a găsit soluția pentru “exodul creierelor”: dublarea taxelor de echivalare și recunoaștere a diplomelor de studii. Cer ministrului să renunțe la ordin.
Într-o logică pur pesedistă, ministrul, a găsit soluția pentru “exodul creierelor”: dublarea taxelor de recunoaștere și echivalare a diplomelor de studii. În condițiile în care tinerii pleacă din România, să vii și să dublezi aceste taxe printr-un ordin de ministru reprezintă o greșeală majoră, un atentat la bunul simț și arată exact lipsa de respect pe care ministrul Breaz o are pentru tineri. Acestea sunt soluțiile pesediste pentru încurajarea educației și performanței: introducerea unor noi taxe sau dublarea celor existente.
În urmă cu doi ani, am inițiat un proiect de lege care propunea tocmai eliminarea acestor taxe, ca un prim pas care să demonstreze că, într-adevăr, dorim reducerea birocrației și pentru a-i încuraja pe tineri, printr-un gest simbolic, să se întoarcă în România. De asemenea, am inițiat proiectul de lege ca un semnal de deschidere pentru studenții români care se întorceau în țară după finalizarea studiilor în străinătate. Numai că proiectul a fost respins tocmai de majoritatea PSD-ALDE din Parlament, din ambiție politică și din răzbunare pentru tinerii care probabil nu i-ar vota vreodată, pentru că, după cum vă închipuiți, aceste taxe nu aduc încasări semnificative la bugetul de stat. În schimb, cumulat, pentru un tânăr aceste taxe înseamnă un efort financiar și birocratic.
Solicit ministrului interimar al Educației, Daniel Breaz, să renunțe de urgență la acest ordin de ministru. De asemenea, anunț că voi redepune inițiativa legislativă privind eliminarea acestor taxe ale lipsei de respect față de educație și mă voi lupta pentru adoptarea ei”, se arată în respectivul comunicat remis de Mareș.
sursa: evz.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]