Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, criticat dur de către un deputat PNL: „Cer ministrului să renunțe la acest ordin”

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, este criticat dur de către deputatul PNL, Mara Mareș, pentru ordinul de actualizare a taxelor de echivalare și recunoaștere a diplomelor de studii.

Printr-un comunicat de presă, deputatul și liderul tineretului PNL Mara Mareș a criticat dur ordinul ministrului interimar al Educației, Daniel Breaz, privind actualizarea taxelor de echivalare și recunoaștere a diplomelor de studii.

Printr-un comunicat de presă, deputatul și liderul tineretului PNL Mara Mareș a criticat dur ordinul ministrului interimar al Educației, Daniel Breaz, privind actualizarea taxelor de echivalare și recunoaștere a diplomelor de studii.

„Din ciclul “PSD muncește, nu gândește” ministrul Breaz a găsit soluția pentru “exodul creierelor”: dublarea taxelor de echivalare și recunoaștere a diplomelor de studii. Cer ministrului să renunțe la ordin.

Într-o logică pur pesedistă, ministrul, a găsit soluția pentru “exodul creierelor”: dublarea taxelor de recunoaștere și echivalare a diplomelor de studii. În condițiile în care tinerii pleacă din România, să vii și să dublezi aceste taxe printr-un ordin de ministru reprezintă o greșeală majoră, un atentat la bunul simț și arată exact lipsa de respect pe care ministrul Breaz o are pentru tineri. Acestea sunt soluțiile pesediste pentru încurajarea educației și performanței: introducerea unor noi taxe sau dublarea celor existente.

În urmă cu doi ani, am inițiat un proiect de lege care propunea tocmai eliminarea acestor taxe, ca un prim pas care să demonstreze că, într-adevăr, dorim reducerea birocrației și pentru a-i încuraja pe tineri, printr-un gest simbolic, să se întoarcă în România. De asemenea, am inițiat proiectul de lege ca un semnal de deschidere pentru studenții români care se întorceau în țară după finalizarea studiilor în străinătate. Numai că proiectul a fost respins tocmai de majoritatea PSD-ALDE din Parlament, din ambiție politică și din răzbunare pentru tinerii care probabil nu i-ar vota vreodată, pentru că, după cum vă închipuiți, aceste taxe nu aduc încasări semnificative la bugetul de stat. În schimb, cumulat, pentru un tânăr aceste taxe înseamnă un efort financiar și birocratic.

Solicit ministrului interimar al Educației, Daniel Breaz, să renunțe de urgență la acest ordin de ministru. De asemenea, anunț că voi redepune inițiativa legislativă privind eliminarea acestor taxe ale lipsei de respect față de educație și mă voi lupta pentru adoptarea ei”, se arată în respectivul comunicat remis de Mareș.

sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea