Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației, despre funcționarea unităților de învățământ: Școlile nu se vor închide, iar grădinițele pot funcționa cu aviz DSP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat faptul că activitatea școalară nu se va închide, deoarece elevii anilor terminali nu vor avea programul modificat, iar grădinițele vor putea efectua activități didactice cu copiii, doar cu aviz din partea DSP.

„Se va organiza simularea de îndată ce ies din carantină localitățile în care funcționează aceste școli. Referitor la ordinul de ministru cu privire la structura anului școlar. El va fi semnat astăzi. Aș vrea să fac o precizare importantă. Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat.

Deci avem 20 de zile de vacanță: 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2-11 aprilie și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentare se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică.

Școlile nu se închid și pentru că activitățile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanței de primăvară, acolo unde rata de infectare este mai mică de 6/1000. Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea online.

De asemenea, grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copii cu avizul DSP. Avantajul este că aceste zile de vacanță în luna aprilie se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iulie, cu condiția respectării regulilor în școli.”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa: DCNEWS.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea