Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației ar putea fi demis dacă nu rezolvă problema manualelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Educației Remus Pricopie are ultimatum din partea premierului Victor Ponta pentru a rezolva situația manualelor școlare, până săptămâna viitoare. Dacă nu se va găsi o soluție rapidă, există posibilitatea unei demiteri au relatat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Mesajul i-a fost transmis ministrului de către premierul Ponta în şedinţa de miercuri a Guvernului.

„A fost o scurtă discuţie, în care premierul i-a dat ministrului un ultimatum să rezolve situaţia până săptămâna viitoare”, au arătat sursele prezente la şedinţă.

Următoarea şedinţă de guvern este programată la acest moment pentru luni, 22 septembrie.

La începutul şedinţei de guvern, premierul Ponta a declarat că elevii vor învăţa în continuare după manuale vechi dacă toate contestaţiile depuse la licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei nu vor fi soluţionate rapid, arătând că varianta ca elevii să nu aibă deloc manuale nici peste două săptămâni este inacceptabilă.

El i-a cerut ministrului de resort, Remus Pricopie, să informeze Guvernul săptămâna viitoare care este situaţia.

„Susţin în totalitate ideea ca, după 10 ani în care tuturor le-a fost frică de mafia manualelor, să facem manuale noi, moderne, sub formă digitală, care să arate că suntem în secolul XXI, dar, în acelaşi timp, dacă toate procedurile şi contestaţiile nu se rezolvă, până săptămâna viitoare trebuie să găsiţi soluţia, chiar şi temporară. Înseamnă că şi anul acesta copiii or să înveţe după manualele vechi, cum au făcut-o şi până acum. Deci, într-o săptămână vreau să informaţi Guvernul : ori reuşim să terminăm contestaţiile, ori, dacă nu, asta e. Pentru cei care au contestat şi cei din politică care îi susţin, probabil că vom mai pierde încă câteva luni şi mergem pe manualele vechi, dar ideea că peste două săptămâni nu au copiii manuale mi se pare inacceptabilă”, i-a spus Ponta ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea