Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ministrul Dan Şova: Statul român ar putea fi obligat să acorde avizul pentru începerea exploatării de la Roşia Montană

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Dan Şova nu exclude posibilitatea ca statul român să fie obligat să acorde Roşiei Montana Gold Corporation avizul pentru începerea exploatării. Acesta a declarat în Parlament, în cadrul audierilor de la Comisia pentru Roşia Montană că RMGC ar putea acţiona statul român în judecată la o  Curte de Arbitraj pentru a cere ca statul român să fie obligat să elibereze avizul pentru începerea exploatării.

„Nu este obligatoriu – şi este pentru prima oară când spun într-un cadru public acest lucru – nu este obligatoriu ca RMGC să ceară despăgubiri statului român. Se poate întâmpla ceva, din punctul meu de vedere ca avocat, vă spun că se poate întâmpla ca investitorul căruia i se refuză eliberarea acordului de mediu sau a altor avize să se adreseze unei instanţe arbitrale care poate fi Curtea de Arbitraj de la Viena sau Curtea de Arbitraj de la Washington şi să ceară obligarea statului român la eliberarea avizului care lipseşte pentru începerea exploatării”, a spus Şova la Comisia pentru Roşia Montană, citat de Realitatea.net.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dan Şova a spus că nu este exclus ca RMGC să câştige la o astfel de instanţă arbitrală.

„Nu este exclus să câştige acest lucru. Dacă, Doamne fereşte, s-ar întâmpla aşa ceva, şi eu sunt obligat să trag acest semnal de alarmă, ne-am trezi în situaţia în care RMGC ar putea începe exploatarea la Roşia Montană în condiţiile de astăzi, adică foarte favorabile lor şi foarte defavorabile nouă”, a spus Şova, citat de Realitatea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea