Rămâi conectat

Cultură Educație

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, ”a recidivat”! Gafă după gafă de Ziua Culturii!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prepoziția ”pe” i-a dat bătăi de cap ministrului Daniel Breaz, chiar de Ziua Culturii! Gramatica limbii române pare a nu fi punctul lui forte, chiar dacă ar trebui să fie exact persoana responsabilă cu scrierea și vorbirea corectă a limbii materne, în condițiile în care el este cel desemnat să conducă Ministerul Culturii.

Ministrul Culturii ”a recidivat” chiar de Ziua Culturii Naţionale! Chiar dacă nu au trecut nici 24 de ore de când presa l-a taxat pe Valer Daniel Breaz pentru o greşeală gramaticală de proporţii, acesta pare ori că nu a învăţat nimic, ori că nu-l interesează. El a avut o nouă scăpare, marţi, într-un discurs susţinut la Ateneul Român din Bucureşti. „Excelenţa voastră, domnule preşedinte al Academiei Române, Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel, doamnelor şi domnilor, dragi colegi, dragi invitaţi, dragi elevi, dragi studenţi, pentru mine este o onoare să mă aflu astăzi aici, în acest loc minunat unde de-a lungul timpului s-au desfăşurat extrem de multe evenimente culturale şi nu numai. Ceea ce spunea în introducerea care a făcut-o (corect este „pe care a făcut-o”, n.r.) domnul preşedinte al Academiei o să vorbesc şi o să încerc să exprim câteva lucruri legate de cultura naţională, valori, permanenţe, perspective, în context european”, şi-a început ministrul Culturii discursul susţinut la Ateneu.

Daniel Breaz nu este la prima abatere, el făcând aceeaşi greşeală.  Întrebat ce reprezintă pentru el poetul Mihai Eminescu, Ministrul Culturii a spus că acesta este „cel mai mare poet care l-a dat România”. „Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca şi cadru didactic…. eu consider, aşa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care l-a dat România, cel puţin până în momentul de faţă (corect este „pe care l-a dat”, n.r.). O operă extraordinară”, a declarat Daniel Breaz, la Digi 24.

Ministrul Culturii a participat, marţi, la un eveniment organizat de Academia Română la Ateneul Român pentru a marca Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la aceeaşi dată la care s-a născut Mihai Eminescu.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea