Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, despre reluarea spectacolelor în săli: ”În momentul când vom avea un număr de îmbolnăviri format din două cifre, putem discuta acest lucru”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ministrul Culturii,  Bogdan Gheorghiu, se află sâmbătă, 8 august 2020, într-o vizită de lucru la Alba Iulia. Acesta a susținut o conferință de presă în față la Sala Unirii, iar apoi a vizitat principalele obiective din Cetatea Alba Carolina.

Ministrul a vorbit despre posibilitatea reluării spectacolelor în spații închise în contextul epidemiologic actual. Gheorghiu a menționat că acest lucru va fi posibil doar când numărul de îmbolnăviri va fi format din două cifre.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

”Am fost întrebat în repetate rânduri despre reluarea spectacolelor în săli și tot timpul am spus că în momentul când vom avea un număr de îmbolnăviri format din două cifre, putem discuta acest lucru.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Am să vă dau exemplul Austriei, care a permis reluarea spectacolelor în săli, cu condiții destul de stricte, în momentul când au avut 10-12 îmbolnăviri pe zi.

Când răspundeam la aceste întrebări noi erau la 100 și ceva de cazuri și așteptam scăderea sub suta de cazuri pentru a putea iniția și noi aceleași măsuri de relaxare. Din păcate, în loc să ne îndreptăm spre două cifre, ne-am îndreptat spre patru cifre. Din păcate, în astefel de condiții, nu putem spera prea curând la reluarea evenimentelor în interior”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419