Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ministrul Apărării: „Aproximativ 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei. Este un procent bun”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ministrul Apărării: „Aproximativ 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei. Este un procent bun”

Aproximativ 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei, a informat, luni, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, care a calificat acest procent drept unul „bun”, transmite Agerpres.

El a participat, la Palatul Parlamentului, la un eveniment care a marcat împlinirea a doi ani de la adoptarea Strategiei naţionale şi a Planului naţional de acţiune „Femeile, pacea şi securitatea”.

„În momentul de faţă, la toate nivelurile, avem în jur de 10% femei, ceea ce este un procent bun, mai ales că am început destul de târziu dacă ne uităm şi ce s-a întâmplat cu această Hotărâre de Guvern din anul 2020 care a creat o strategie naţională şi un plan naţional pentru aplicarea în instituţiile din România, din administraţia centrală şi locală a Rezoluţiei 1235 (a ONU privind egalitatea de gen – n.r.). Vedem că noi ne-am asumat după 20 de ani această Rezoluţie, dar lucrurile merg foarte bine”, a precizat ministrul.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

În opinia sa, în acest domeniu, România este într-o situaţie „destul de bună”.

Vasile Dîncu a vorbit despre cotele de gen, inclusiv pe listele electorale, şi experienţa trecută.

„Erau destul de greu găsit femei care să-şi dorească să-şi asume o carieră politică, pentru că politica nu are imagine foarte bună în România. (…) Politica nu este atât de tentantă, mai ales în condiţia în care încrederea în partide, în instituţii, în oamenii politici este foarte mică. Sperăm că lucrul acesta se schimbă”, a completat el.

Ministrul Apărării a remarcat, totodată, că multe dintre persoanele care au ajutat, ca parte a societăţii civile, refugiaţii din Ucraina sunt femei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 24 iunie 2024: Temperaturi de peste 30 grade Celsius, dar și fenomene extreme. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 24 iunie 2024: Temperaturi de peste 30 grade Celsius, dar și fenomene extreme. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai – 24 iunie 2024. Specialiștii anunță un început iunie cu temperaturi de peste 30 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea