Ministerul Sănătății alocă 158 de milioane de lei pentru medicamente și materiale necesare în tratamentul urgențelor

Paul Voicu - Primar 2020

ministerul-sanatatiiPotrivit unui ordin al ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, începând din această lună se va aloca o sumă de 158 milioane lei pentru achiziții de medicamente și materiale sanitare necesare în tratamentul urgențelor medicale majore.

Odată cu preluarea mandatului de ministru al Sănătății, am demarat în regim de urgență procedurile necesare pentru derularea Programului Național de Servicii Medicale de Urgență. Astăzi am semnat ordinul care asigura fondurile necesare derulării fără sincope a acestui program. Vorbim aici despre seringi, perfuzii, catetere, dar și de medicamente și reactivi, fără de care multe urgențe nu puteau fi tratate corespunzător„, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu într-un comunicat de presă.

ELIT

Prin ordin al ministrului Sănătății, miercuri au fost alocate 157,8 milioane de lei, din bugetul ministerului, pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile de Anestezie — Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale din țară.

Tot miercuri a fost deblocată suma de 20 de milioane de lei pentru materiale și medicamente necesare bolnavilor diagnosticați cu infarct miocardic acut, internați în secțiile de terapie intensivă, suma fiind aprobată, de asemenea, prin ordin de ministru.

Mihail David - 2020

Programele au fost definitivate de Comisiile de Specialitate ATI și Cardiologie împreună cu specialiștii din Ministerul Sănătății încă de la începutul anului. Banii de la buget au existat. Dar, în mod inexplicabil, fosta conducere a ministerului a blocat semnarea și, implicit, demararea acestor programe. Acest lucru a creat probleme în îngrijirea acestor pacienți și îngrijorare în rândul personalului medical„, a explicat ministrul Sănătății citat de AGERPRES.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Ministerul Sănătății precizează ca are obiectiv strategic sănătatea pacienților din România. Este vorba de un Sistem Național integrat de management al marilor urgențe, pre si intraspitalicesc.

Considerăm că, oricât de sărac ar fi un sistem sanitar, asigurarea îngrijirii marilor urgențe, a pacienților aflați între viață și moarte, trebuie să fie un obiectiv prioritar, cu atât mai mult cu cât acest sistem face parte și din Strategia Națională de Răspuns în Situații Deosebite, în caz de calamități naturale și atacurile teroriste„, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

Cele două ordine vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...