Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Sănătății alocă 158 de milioane de lei pentru medicamente și materiale necesare în tratamentul urgențelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ministerul-sanatatiiPotrivit unui ordin al ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, începând din această lună se va aloca o sumă de 158 milioane lei pentru achiziții de medicamente și materiale sanitare necesare în tratamentul urgențelor medicale majore.

Odată cu preluarea mandatului de ministru al Sănătății, am demarat în regim de urgență procedurile necesare pentru derularea Programului Național de Servicii Medicale de Urgență. Astăzi am semnat ordinul care asigura fondurile necesare derulării fără sincope a acestui program. Vorbim aici despre seringi, perfuzii, catetere, dar și de medicamente și reactivi, fără de care multe urgențe nu puteau fi tratate corespunzător„, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu într-un comunicat de presă.

Prin ordin al ministrului Sănătății, miercuri au fost alocate 157,8 milioane de lei, din bugetul ministerului, pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile de Anestezie — Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale din țară.

Tot miercuri a fost deblocată suma de 20 de milioane de lei pentru materiale și medicamente necesare bolnavilor diagnosticați cu infarct miocardic acut, internați în secțiile de terapie intensivă, suma fiind aprobată, de asemenea, prin ordin de ministru.

Programele au fost definitivate de Comisiile de Specialitate ATI și Cardiologie împreună cu specialiștii din Ministerul Sănătății încă de la începutul anului. Banii de la buget au existat. Dar, în mod inexplicabil, fosta conducere a ministerului a blocat semnarea și, implicit, demararea acestor programe. Acest lucru a creat probleme în îngrijirea acestor pacienți și îngrijorare în rândul personalului medical„, a explicat ministrul Sănătății citat de AGERPRES.

Ministerul Sănătății precizează ca are obiectiv strategic sănătatea pacienților din România. Este vorba de un Sistem Național integrat de management al marilor urgențe, pre si intraspitalicesc.

Considerăm că, oricât de sărac ar fi un sistem sanitar, asigurarea îngrijirii marilor urgențe, a pacienților aflați între viață și moarte, trebuie să fie un obiectiv prioritar, cu atât mai mult cu cât acest sistem face parte și din Strategia Națională de Răspuns în Situații Deosebite, în caz de calamități naturale și atacurile teroriste„, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

Cele două ordine vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea