Ministerul Fondurilor Europene detensionează situația de la vârful OIR POSDRU Centru. Paula Pleșa a fost desemnată să exercite cu caracter temporar funcția de director executiv

Paul Voicu - Primar 2020

Ministerul Fondurilor Europene detensionează situația de la vârful OIR POSDRU Centru. Paula Pleșa a fost desemnată să exercite cu caracter temporar funcția de director executiv • Alexandra Rus, care a deținut temporar funcția de director executiv, a revenit pe postul de director executiv adjunct

OIR POSDRU Centru, agenție guvernamentală cu sediul la Alba Iulia care gestionează fonduri UE din domeniul resurselor umane, aflată în subordinea Ministerului Fondurilor Europene, are un nou director executiv. Recent, prin decizie a ministrului Fondurilor Europene a fost desemnată, temporar, pe post, Paula Alina Pleșa, inspector superior în cadrul instituției.

ELIT

Numirea acesteia detensionează pe moment situația de la vârful instituției și a scandalului care există de aproximativ două luni. Pănă acum postul de director executiv a fost deținut, tot prin exercitare cu caracter temporar, de Alexandra Rus, care, după numirea Paulei Pleșa, a revenit pe funcția de director executiv adjunct, obținută prin concurs.

Anterior deciziei de a se face schimbări la conducerea instituției, activitatea OIR POSDRU Centru a fost vizată de o verificare a corpului de control al ministrului Fondurilor Europene.

Mihail David - 2020

Disensiunile au apărut înainte de organizarea concursului pentru funcția de director executiv, care a avut loc în luna iulie. Toate cele trei candidate înscrise în concurs au fost declarate respinse după proba scrisă. La concurs s-au înscris directorul executiv în funcție la momentul respectiv, Alexandra Cristina Rus, dar și alte candidate din cadrul instituției – Simona Besoiu și Ionela Maria Mihăilescu, ultima fiind susținută de liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, pentru a ocupa postul. Aceasta a lucrat în ultimii ani la Agenția Județeană Alba pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) din subordinea Ministerului Muncii, iar în acest an s-a transferat la OIR.

Cele trei aspirante la funcția de director general au trecut cu brio de prima probă din concurs – verificarea cunoștințelor IT, dar s-au împiedicat la proba scrisă. Alexandra Rus a obținut cel mai mare punctaj – 46,45 de puncte, urmată de Simona Besoiu – 27 de puncte și Ionela Mihăilescu – 23,4 puncte.

Pentru a fi declarați admiși, concurenții ar fi trebuit să obțină minimum 70 de puncte. În ziua când a avut loc proba scrisă, în presa centrală a apărut un articol critic la adresa candidatei Ionela Mihăilescu, în care se făceau inclusiv afirmații legată de o posibilă situație de incompatibilitate. Aceasta s-a materializat și cu o sesizare la Agenția Națională de Integritate, ai cărei reprezentanți au solicitat, deja, documente de la instituții din Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Oir 25 septembrie 2018 at 14:25

Cea mai competenta persoana care ar fi putut ocupa această funcție. Dezamăgirea e mare atât la ada cat si la ionela care se vedea mare director. Poate alta data fetelor. Puneti mana pe carte ca la cunoștințele pe care le aveti nu stiu cum evaluati proiectele depuse. Si ne faceti de rusine.

Chiorean Cristian 25 septembrie 2018 at 18:14

Bravo Paula !!! Felicitari.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...